۱۵ آبان ۱۳۹۱ - ۲۲:۳۰
کد خبر: ۱۴۵۵۵۴
معرفی پایان نامه‌های حوزوی ؛

دین در دنیای مجازی

خبرگزاری رسا ـ پایان نامه دین در دنیای مجازی به قلم سمانه خالدی نوشته شده و به بررسی کاربرد اینترنت و دین در گسترش ادیان پرداخته است.
پايان نامه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، پایان نامه «دین در دنیای مجازی» به قلم «سمانه خالدی» و به بررسی کاربرد اینترنت و دین در گسترش ادیان پرداخته است.


بر اساس این گزارش نویسنده بر این باور است که از اینترنت می‌توان به عنوان ابزار برای تبلیغ دین و مذهب استفاده کرد.


خلاصه

بی‌ شک ظهور و گسترش فضای مجازی نقش بسزایی در زندگی نوع بشر داشته و دارد. این فضا به طور مستقیم بر کلیه نهادهای جامعه تأثیر گذار است، دین نیز به عنوان یکی از این نهادها از این قاعده مستثنی نبوده و در اثر پیدایش و رشد فضای مجازی دست‌خوش تحولاتی شده که به راستی غیر قابل انکار است.


در این تحقیق به توصیف قابلیت‌های فضای مجازی پرداخته شده و روش پژوهش حاضر بر اساس مطالعه اسنادی است بدین معنا که با استفاده از آرای اندیشمندان مختلف در این زمینه به بررسی رابطه دین و دنیای مجازی پرداخته است.


نویسنده در فصل دوم چارچوب مفهومی تحقیق حاضر را بیان کرده که در آن مفاهیم اصلی ما یعنی دین و اینترنت توضیح داده شده و سپس سه رویکرد ابزارگرایانه ،ذات گرایانه و متعامل را تشریح نموده است.


در پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد تعاملی این پیش فرض را داریم که دین و دنیای مجازی اینترنت در یک ارتباط دو سویه با یکدیگر در تعامل است. حاصل این تعامل آن است که دین با فضای اینترنت به دو صورت در تعامل است، اگر دین از اینترنت به عنوان ابزار استفاده کند حاصل آن تبلیغ ادیان و مذاهب سنتی و اطلاع یابی مخاطبان اینترنت از مباحث و متون دینی و اطلاع یابی در مورد ادیان واقعی است.


دین همچنین می‌تواند از اینترنت به عنوان محیط استفاده کند که حاصل آن دین اینترنتی (مجازی) خواهد بود. دین اینترنتی سبب پدیدار شدن، زیارتگاه و معابد مجازی زیارت مجازی، آئین مجازی و تجارب نوین دینی در اینترنت خواهد شد.و با استفاده از آراء اندیشمندان به توصیف هر یک از این ابعاد پرداخته است. در فصل سوم نتایج حاصل از این تعامل دوسویه بیان گردید بدین معنا که با شناخت قابلیت‌های فضای مجازی، نحوه تبلیغ دین در اینترنت و آسیب‌ها و آفت‌های فضای مجازی مورد بررسی قرار گرفت.


شایان ذکر است پایان نامه «دین در دنیای مجازی به قلم سمانه خالدی و با راهنمایی «حسن خیری» و مشاوره «نعمت الله کرم اللهی » برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد رشته علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم قم نوشته شده است و در سال 1387 دفاع شده است.

علاقه‌مندان به استفاده از این پایان‌نامه می‌توانند به دانشگاه باقرالعلوم(ع) مراجعه کنند./905/د101/ن

ارسال نظرات