کنگره آیت الله سیدعلیآقا قاضی پایان یافت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، کنگره نکوداشت مقام علمی و عرفانی آیت الله سید علی آقا قاضی عصر روز گذشته با معرفی مقاله های برگزیده و قرائت بیانیهای در تالار وحدت دانشگاه تبریز پایان یافت.
بنا بر این گزارش، در پایان این کنگره که به مدت دو روز با حضور اندیشمندانی از سراسر کشور برگزار شد، 53 مقاله به عنوان مقاله های برگزیده معرفی شدند که از میان این تعداد اثر، 11 مقاله عناوین برتر را به خود اختصاص دادند که از صاحبان این آثار تجلیل بعمل آمد.
در بیانیه پایانی کنگره آمده است: اینک که کنگره بزرگداشت سالک الی الله، سندالعارفین و جمال السالکین حضرت آیت الله العظمی حاج سیدعلی قاضی طباطبایی نورالله مضجعه الشریف با حضور اندیشمندان حوزه و دانشگاه و با پیام مقام معظم رهبری و حضرات آیات جوادی آملی و جعفر سبحانی مدظلهم العالی در نهایت شکوه و عظمت، در دارالایمان تبریز برگزار شد، به عنوان حسن ختام، بیانیه ذیل از سوی کمیته علمی همایش، منتشر و به سمع حضار محترم می رسد.
این بیانیه با اشاره به آیه 29 سوره انفال و آیه 28 سوره رعد خاطرنشان کرده است: مکتب امام جعفرصادق (ع) از قرون و اعصار گذشته تا حال، با تربیت عالمان عامل و فقیهان کامل و عارفان واصل، مسؤولیت خطیر و سترگ حفظ و حراست از کیان اسلام و تشیع را به دست پرتوان آنان سپرده است و این مرزبانان راستین اسلام و تشیع، با مجاهدات و از خودگذشتگیهای فراوان موفق شده اند طعم واقعی اسلام ناب محمدی (ص) را به مذاق پیروان این دین حنیف چشانده و جلوی هرگونه تحریف را گرفته و این امانت الهی را به نسلهای آینده تحویل دهند.
این بیانیه افزوده است: در این میان عارف بالله سیدعلی آقا قاضی طباطبایی قدس سره الشریف علاوه بر فقه، اصول، فلسفه، ریاضی و نجوم، در زمینه تفسیر و عرفان، سرآمد عالمان دوره خود بوده و توانسته است، سیر و سلوک معنوی را مبتنی بر قرآن و شرع مقدس نبوی و اخبار و احادیث مأخوذه از حضرات معصومین (ع) طوری ارائه نماید که همه مدعیان دروغین عرفان و عارف نمایان کج اندیش و کج راه را رسوا ساخته و جوانان پاک جویای حقیقت را از کمند فزاینده آنان رهانیده و با حقیقت ناب آشنا سازد.
در ادامه بیانیه می خوانیم: سیدعلی آقا قاضی طباطبایی را می توان اسوه همه نیکویی ها در مسیر سیر و سلوک معنوی معرفی کرد که آشنایی با شخصیت کمال یافته ایشان، می تواند نسل حاضر را که به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تشنه معارف اصیل و ناب اسلامی هستند، سیراب سازد. او مردی بود که از طریق عشق به حقیقت و علم به شریعت و طی طریقت توانست به ملکوت راه یابد و عده کثیری از شاگردان پرتلاش را با خود همراه سازد. این شخصیت عظیم، به پرورش و تعلیم شاگردان مستعد در همه علوم حوزوی به ویژه فقه،اصول،تفسیر و بالاخص اخلاق و عرفان پرداخت و توانست حلقه واسطی بین گذشتگان و آیندگان خود باشد و تعلیم یافتگان محضرش، پرچمدار علم هدایت و رشاد شدند.
در این بیانیه آمده است: ما اعضای کمیته علمی و اجرائی همایش به درگاه باعظمت الهی شاکریم که با مدد الطاف بیکرانش به ما توفیق داد تجلیل از یک عالم جلیلالقدر را به سامان رسانده و به عنوان یک الگوی کامل، فراروی نسل نو گذاشته و توشه ای برای آخرتمان فراهم سازیم. در اینجا توجه به چند امر لازم و ضروری به نظر می رسد؛ ابتدا اینکه دین اسلام منظومه ای متشکل از عقاید، احکام و اخلاق بوده که همه اجزای آن مانند اجزای شجره طیبه در شکوفا کردن انسان نقش بی بدیل داشته و هرگز نباید از هم جدا شده و وجود انسان را پژمرده و قامت وی را خمیده سازد.
این بیانیه افزوده است: در اسلام ناب محمدی (ص) شریعت، طریقت و حقیقت از هم جدا نیستند. "شریعت" مجموعه مقررات و احکام اسلامی است که در قرآن و روایات آمده و مبتنی بر مصالح و مفاسد واقعی است و فقیهانی این احکام را از منابع، استخراج میکنند و "طریقت" همان باطن احکام و شریعت عمل به اخلاق است. باطن احکام، با ظاهر آن تحقق می یابد و ظاهر آن نیز، حامل باطن آن است و "حقیقت" نیز بیانگر احوالی است که برای سالک رخ میدهد و بالاترین آن حالت،فنا در حضرت حق است. پس نباید به بهانه توجه به باطن دین، از ظاهر احکام و مناسک دینی صرف نظر کرد، همانطور که نباید اجازه داد تمسک به ظاهر دین، به آداب و رسوم بیروح اجتماعی تبدیل شود؛ کاری که مدعیان دروغین عرفان و عابدین ظاهربین انجام داده و یکی بر باطن و دیگری بر تکرار ظاهری عمل تاکید بیمورد کردند.
بیانیه پایانی کنگره سیدعلی آقا قاضی تصریح کرده است: همه باید یقین کنند که تنها راه سعادت و کمال، تزکیه نفس است و تزکیه نفس تنها در گرو پرهیز از گناه و مکروه و حرام و عمل به واجبات و مستحبات اسلامی است و هیچ راهی جز عمل به آموزههای مکتب حیاتبخش اسلام نمی تو اند انسان را به رشد و کمال لایق برساند. جوانان عزیز و تشنه معارف ناب، لازم است به جای اینکه تشنگی خود را با آبهای گلآلود و مسموم و عرفانهای دروغین رفع نمایند، به آب زلال معرفت در سایه قران و عترت مراجعه نموده و جان تشنه خود را از دولت قرآن و عترت سیراب نمایند.
در ادامه بیانیه آمده است: بر علماء وارسته و به خدا پیوسته است که همچون پیشینیان خود، علم هدایت را بر بام حقیقت نصب کرده و مانع فریبکاری عرفانهای دروغین غربی و شرقی شده و با انجام رسالت خویش، جوانان عزیز را با نعمت امامت و ولایت آشنا سخته و آنان را برای همیشه از بند شیاطین جن و انس آزاد سازند. دست اندرکاران کنگره بر این باورند که آذربایجان هموار مهد عزت، شرف و دینداری بوده و حوزه کهنسال تبریز، فرهیختگان بزرگی را در دامن خود پرورانده که هر کدام از آنان، سرآمد روزگار خویش بودهاند که یاد هر یک از آنان، میتواند الهامبخش نسل نو باشد و انشاالله برگزاری چنین همایشهایی را در دستور کار خود قرار داده و عطر وجود آنان را در فضای ایران اسلامی پخش خواهیم کرد./935/پ203/ب