۲۵ آبان ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۴
کد خبر: ۱۴۷۰۱۵
مدیر حوزه‌های علمیه تأکید کرد:

امر به معروف و نهی از منکر وظیفه و رسالت همگانی

خبرگزاری رسا، مدیر حوزه‌های علمیه، انجام امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه و رسالت همگانی دانست و گفت: تنها افراد سطحی‌نگر و غافل نسبت به دنیا و سرای آخرت به مسؤولیت مهم خود که ارشاد دیگران است عمل نمی‌کنند.
آيت الله سيدهاشم حسيني بوشهري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه‌های علمیه عصر امروز بیست و پنجم آبان ماه در تجمع بزرگ آمران به معروف و ناهیان از منکر که در حرم مطهر حضرت معصومه‌(س) برگزار شد، گفت: انسان موجودی مسؤولیت‌پذیر بوده و در قبال خداوند، پیامبران، اولیا الهی و هم‌نوعان خود دارای مسؤولیت است.

وی ادامه داد: یکی از مسؤولیت‌های که فرد باید به تناسب خردمندی و ظرفیت از یک‌سو و حس هم‌نوعی از سوی دیگر انجام بدهد، امر به معروف و نهی از منکر است و انسان نمی‌تواند نسبت به محیط پیرامون و مشکلات دیگران بی‌تفاوت باشد، خداوند در قرآن کریم افرادی را که نسبت به دیگران بی‌تفاوت هستند را غافل و بی‌هویت معرفی می‌کند.

امام جمعه قم با اشاره به این‌که امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه همگانی است، بیان داشت: تنها افراد سطحی‌نگر و غافل نسبت به دنیا و سرای آخرت مسؤولیت مهم خود که ارشاد دیگران است عمل نمی‌کنند.

وی اضافه کرد: امر به معروف و نهی از منکر با آزادی انسان‌ها منافاتی ندارد چرا که وقتی افرادی در جامعه‌ زندگی می‌کنند و با یکدیگر ارتباط دارند این ارتباط اقتضا می‌کند که نسبت به کارهای یکدیگر کنترل داشته باشند به ویژه در یک جامعه اسلامی و دینی که تمام افراد جامعه نسبت به هم مسؤولیت دارند.

آیت‌الله حسینی بوشهری با طرح این پرسش که امر به معروف و نهی از منکر متوجه چه کسانی می‌شود؟، اظهار داشت: به آیات قرآن که توجه می‌کنیم متوجه می‌شویم نخستین کسی که افراد را امر به کارهای خوب و نهی از کارهای منکر می‌کند، خداوند متعال است.

وی افزود: یکی از وظایف و رسالت پیامبر(ص) انجام امر به معروف و نهی از منکر بود، همچنین حاکمان صالح، کارگزارن و مسؤولان در یک جامعه دینی که در مقابل طاغوت به پیروزی رسیده و قدرت را در دست می‌گیرند باید از انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر غافل نبوده و آن را یک وظیفه اجتناب‌ناپذیری بدانند.

امام جمعه قم نخبگان جامعه را گروه چهارم در جهت اقامه امر به معروف و نهی از منکر دانست و بیان داشت: گروهی که در جامعه وحدت فکری دارند و سخنانشان مورد قبول مردم است باید تکلیف امر به معروف و نهی از منکر خود را انجام بدهند.

وی ادامه داد: تمام افراد جامعه گروه آخری هستند که باید بار سنگین مسؤولیت امر به معروف و نهی از منکر را انجام بدهند و تفاوتی بین زن،‌ مرد، پیر و جوان نیست، بلکه انجام امر به معروف و نهی از منکر یک رسالت و وظیفه همگانی است.

مدیر حوزهای علمیه در ادامه به آثار و برکات انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره و خاطرنشان کرد: پیامبر(ص) در روایتی فرمودند «اگر امت من امر به معروف و نهی از منکر را انجام بدهند همیشه سعادت‌مند هستند»؛ فردی که به دنبال خیر و سعادت دنیا و آخرت است باید امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکند.

وی اذعان داشت: امر به معروف و نهی از منکر تنها با گفتار نیست بلکه باید در عمل نیز ثابت شود، اگر در کشوری این فریضه الهی ترک شود برکات از جامعه رخت می‌کند، مردم به یکدیگر در خرید و فروش رحم نکرده و افراد ثروتمند اقشار کم درآمد را نابود می‌کنند.

آیت‌الله بوشهری با بیان روایتی از امام محمدباقر(ع)، ابراز داشت: اگر در بین مردم جامعه امر به معروف و نهی از منکر که یک فریضه و واجب بزرگ الهی است رواج داشته باشد، دزدی، غارتگری و رباخواری کم می‌شود.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر افزون‌بر برکات معنوی، برکات مادی مانند  آبادانی سرزمین‌ها و قدرت‌مند شدن مسلمانان در برابر دشمنان را نیز خواهد شد.

امام جمعه قم با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سفر به استان خراسان شمالی گفت: فردی که وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را در جامعه اسلامی برعهده دارد باید با روش‌ اسلامی امر به معروف و نهی از منکر آشنا باشد.

وی بیان داشت: باید با برخوردی مناسب و بدون خشونت مردم را امر به کارهایی که فطرت انسان قبول دارد و نهی از کارهایی که فطرت انسان قبول ندارد کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه در پایان تأکید کرد: در حال حاضر که ما در یک جامعه اسلامی و دینی زندگی می‌کنیم نباید آمران به معروف و ناهیان از منکر بی‌پناه باشند بلکه باید تک تک افرادی که به روش صحیح ارشاد می‌کنند پناهگاهی داشته باشد./993/پ202/ی

ارسال نظرات