آیت الله هاشمی شاهرودی با تاکید بر پاسخگویی حوزه به نیازهای نظام:
مسائل جزیی ما را از پرداختن به رسالت اصلی باز ندارد/تشکل های حوزوی مکمل هم باشند
خبرگزاری رسا ـ عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری، با تاکید بر ضرورت تامین نیازهای مهم نظام و جهان اسلام از سوی علما و حوزویان، ایجاد تشکل های مختلف در حوزه را فی نفسه مطلوب دانست و در عین حال تاکید کرد که این تشکل ها باید مکمل هم باشند نه دافع یکدیگر.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله سید محمود هاشمی شاهرودی صبح امروز هفتم دیماه در نخستین اجلاسیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که با موضوع حوزه حامی نظام در سالن همایش های مدرسه عالی دارالشفای قم برگزار شد، با قدردانی از برگزار کنندگان این اجلاسیه، خاطرنشان کرد: امیدواریم این قبیل نشست ها منشا برکات زیادی برای حوزه و تشکیلات مدیریت باشد.
وی با بیان این که امیدواریم همه در مسیر انبیا و اولیای الهی بتوانیم خدمت و توشه ای برای آخرت خود تضمین و تامین کنیم، به آیاتی از قرآن کریم استناد کرد و گفت: تبیین جایگاه حوزه و علمای ربانی و فقهای بزرگوار و نقش و رسالت آنان در تاریخ با استناد به آیه «إنّا اَنْزَلْنَا التَّوراهَ فیها هُدیً وَ نُورٌ یَحْکُمُ بِهَا النَبیُّونَ الَّذینَ اَسْلَمُوا لِلَّذینَ هادُوا وَ الرَّبّانیُّونَ و الأحْبارُ بِما أسْتُحْفِظوا مِنْ کِتابِ اللهِ و کانُوا عَلَیهِ شُهَداءِ » بهتر از استناد به آیه نفر است.
آیت الله هاشمی شاهرودی حکم به کتاب خدا، اجرای احکام الهی، حفظ کتاب الهی و دین از تحریف و نگهبانی از شریعت و گواه و شاهده بودن بر دین الهی را از جمله ماموریت های این سه دسته(انبیا و اولیای الهی و علمای ربانی) عنوان کرد.
وی با بیان این که شاهد در این جا به معنای مرجع بودن و الگو بودن است، گفت: در روایات خاصی نیز این آیه به همین گونه تفسیر شده است و مفسران در ذیل آیه تفاسیر متعددی را ذکر کرده اند.
آیت الله هاشمی شاهرودی با تاکید بر این که طبق آیات قرآن و روایات متعدد علمای ربانی در امتداد انبیا و اولیای الهی هستند، یادآورشد: حوزه های علمیه، فقهای بزرگوار و علمای دین همان رسالتی را به عهده دارند که انبیا و ائمه(ع) دارند با یک تفاوت که آنها با نصب الهی این وظیفه را عهده دار بودند و علما با تربیت شدن در مکتب آنان متصدی این ماموریت و رسالت شده اند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ترس و طمع را دو مانع در مسیر انجام رسالت الهی دانست و یادآورشد: این مسائل سبب کتمان حقیقت و عدم انجام وظایف می شود.
آیت الله هاشمی شاهرودی ابراز داشت: تاریخ نورانی حوزه های علمیه و حرکت ائمه بعد از رحلت پیامبر(ص) و دوره غیبت صغری و کبری نشان می دهد که ائمه و علمای دین همواره برای تحقق این سه اصل نقش خود را ایفا کرده اند.
وی با اشاره به این که حتی فقه اهل سنت نیز به برکت تلاش ائمه حفظ شده است، گفت: احبار نقش بسیار بزرگی در حفظ تمام ابعاد شریعت و فقه اهل بیت عصمت و طهارت(ع) داشته اند و فقهای بزرگوار نیز ادامه دهنده همین راه بوده و هستند.
آیت الله هاشمی شاهرودی تاکید کرد: علمای دین در مسیر حفظ دین و مکتب اهل بیت و مبارزه با انحرافات با موانع بسیاری مواجه و متحمل بالاترین مرارت ها شده اند و بسیاری در این مسیر شربت شهادت نوشیدند تا توانستند کارآمدی و پاسخگو بودن دین را نشان دهند.
وی شیعه بودن مردم ایران را مرهون زحمات و تلاش های بسیار علمای دین دانست و یادآورشد: علما در هر کجا قدرت اقامه شریعت بود وارد می شدند، اما باید توجه داشت که حکام جور بیش از این به آنها اجازه نمی دادند.
آیت الله هاشمی شاهرودی یادآورشد: این ترسیم از نقش جایگاه حوزه با تعریفی که در اذهان بسیاری از امثال ما هست تفاوت می کند، تعلیم، تعلم و رفتن به تبلیغ تنها بخش کوچکی از وظایف حوزویان است نه تمام آن.
وی با تاکید بر این که این تصویر و ترسیم باید برای هر فردی که وارد حوزه می شود تفهیم و تعلیم شود و به عنوان کار تربیتی مداوم و مستمر مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: طلبه از همان ابتدای طلبگی باید بداند معنا و مفهوم طلبه شدن چیست و توجه داشته باشد که کار او ادامه راه انبیا و اولیای پا گذاشتن در مسیر شهید اول و ثانی و امثال سید مرتضی و محقق کرکی است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که طلبه باید نسبت به همه جهان اسلام، فعالیت ها و توطئه های دشمنان وضعیت مردم به ویژه وضعیت دینی آنان توجه لازم را داشته باشد، گفت: بسیاری از ما به اندازه ای که برای مسائل کوچک هم و غم داریم برای مسائل بزگ جهان اسلام و نظام اسلامی توجه نداریم.
آیت الله هاشمی شاهرودی تاکید کرد: علمایی امثال شهید صدر خون خود را در این راه داده اند، نوشته جات و کلمات ایشان بعد از انقلاب چاپ شده که سراسر نشان دهنده عمق اشتیاق ایشان به شکل گیری حکومت اسلامی و توجه به ضرورت بیدار شدن امت اسلام است.
وی با تاکید بر این که تمام علوم باید برای رسیدن به این هدف مهم باشد، گفت: این نگاه به رسالت فقیهان وارسته و علما و حوزه های علمیه شرایط را عوض می کند و برنامه های علما و استادان را تغییر می دهد و با این نگاه برنامه ریزی های کلان مدیریت حوزه عوض و دائره گسترده تر و نظام به عنوان یکی از تولیدات حوزه تبدیل می شود.
آیت الله هاشمی شاهرودی حوزه را مولد نظام سلامی دانست و تاکید کرد: نظام اسلامی همه اش دین است، بحث این که یک مساله دیانت و یک مساله سیاست است معنا ندارد.
وی تصریح کرد: در دوران ما که حکومت اسلامی را در قرن حاضر توانست شیعه برپا کند وظایف ما سنگین تر شده است و باید سه نقش و رسالت مذکور را به بهترین وضع ممکن انجام دهیم و ذره ای از مسؤولیت ها و ماموریت های خود غفلت نکنیم.
عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: بسیار مغبونیت است که تصور کنیم رسالت ما در امور بسیار کوچک و جزیی خلاصه می شود، باید بدانیم نقش ما نقش انبیا و اولیای الهی است، از این رو طلبه حوزه نباید تصور کند مثل دانشجوی دانشگاه است، روحانی باید بسیاری از علوم را یاد بگیرد اما نباید این مسائل سبب غفلت از وظایف و ماموریت و اهداف شود و باید تمام ابعاد فقه اهل بیت را در سیاست، مدیریت، اقتصاد را تبیین کند.
آیت الله هاشمی شاهرودی در ادامه با بیان این که ایجاد تشکل ها در حوزه فی نفسه امر مطلوب و خوبی است، اما این تشکل ها باید مکمل هم باشند نه دافع یکدیگر، گفت: ما برای رسالت بزرگ کارهای زمین مانده زیادی داریم و باید بدانیم قیمت و ارزش ما بسیار است و مردم منتظرند از ما استفاده کنند و وقتی هم برای دعوا نیست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: تشکل ها باید وارد کار محتوایی شوند نه شکلی و برای متوجه شدن این مساله نیز باید به مطالبات رهبر معظم انقلاب توجه کرد.
آیت الله هاشمی شاهرودی گفت: کارهای روی زمین مانده علمی، تحقیقاتی، تبلیغی و نظام سازی در حوزه زیاد است و افرادی که این گونه نشست ها را مدیریت می کنند باید به این مساله توجه لازم را داشته باشند و آنها را در دستور کار قرار دهند و آنها را تبدیل به اهداف و برنامه کنند./924/پ202/ج
ارسال نظرات