۱۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۰
کد خبر: ۱۵۱۵۹۷
استاد حوزه و دانشگاه:

سران فتنه از احیای گفتمان دینی امام هراس داشتند

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام حمید مهدوی بیات گفت: فتنه سال 88 یک روزه شکل نگرفت و اگر بخواهیم با نگاه عمیق و جریان شناسانه فتنه 88 را تحلیل کنیم، باید اتفاقات سال 68 و بعد از آن را تحلیل و برسی کنیم. به عبارت دیگر فتنه 88 در سال 68 کلید خورد.
سران فتنه از احیای گفتمان دینی امام هراس داشتند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام حمید مهدوی بیات، استاد حوزه و دانشگاه در همایش «همت مردمی، هدایت روحانی، عزت الهی» که شب گذشته به مناسبت پاسداشت روز نهم دی ماه در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد، با اشاره به این که فتنه هشت ماه وقت و ظرفیت مفید نظام را صرف خود کرد، گفت: این فتنه ویژگی های خاص خودش را داشت؛ چرا که قبل از انتخابات مردم به صورت پر شور و استثنایی در تبلیغات انتخاباتی و در نهایت در خود انتخابات شرکت کردند و یک انتخابات بی نظیر را رقم زدند ولی به یکباره فتنه کام شیرین ملت را تلخ کرد.

 

وی ادامه داد: فتنه باعث شد مردم شیرینی و تأثیر انتخابات را کاملاً فراموش کنند، مشکل اصلی سران فتنه با شخص احمدی نژاد و دولت دهم نبود بلکه دلیل اصلی به خاطر احیا شدن گفتمان دینی امام بود، گفتمانی که پس از رحلت حضرت امام به فراموشی سپرده شده بود، به یکباره احیا شد و روند جریانی که در دولت های قبلی نهادینه شده بود، به یکباره با شوک مواجه شد. سران فتنه به کرات در دولت نهم به خاطر این احیای گفتمان، خدمات دولت را خدشه دار کردند و این خدشه در مناظرات تلویزیونی و ایام تبلیغات به اوج خود رسید.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در نوروز 88 در مشهد مقدس که از فتنه ای بزرگ خبر داده بود، افزود: این فتنه یک روزه شکل نگرفت و اگر بخواهیم با نگاه عمیق و جریان شناسانه فتنه 88 را تحلیل کنیم، باید اتفاقات سال 68 و بعد از آن را تحلیل و برسی کنیم. به عبارت دیگر فتنه 88 در سال 68 کلید خورد. این فتنه عمیق با شکل گیری حلقه کیان به محوریت شخصیت هایی مثل سروش تشکیل شد. این حلقه با طرح مفاهیمی همچون جامعه مدنی، حقوق بشر و... بستر را برای تحولات فرهنگی در دوره اصلاحات و حوادث کوی دانشگاه پی ریزی کردند. این حلقه بعداً به وزارت ارشاد با مدیریت محمد خاتمی منتقل شدند و برنامه های فکری خود را همچنان ادامه دادند.

 

وی در خصوص نقش پنهان این حلقه در تخریب چهره هاشمی رفسنجانی افزود: این حلقه برای زمینه سازی دولت اصلاحات با انتشار کتاب عالیجناب سرخپوش وجهه هاشمی رفسنجانی را زیر سؤال برد و  با زیرکی خاصی در جریان انتخابات مجلس به اعتبار هاشمی رفسنجانی خدشه وارد کرد. این حلقه در دولت اصلاحات به مرکز مدیریت استراتژیک ریاست جمهوری منتقل شد و به برنامه های سابق خود ادامه دادند. این حلقه روزنامه های زنجیره ای دوران اصلاحات را راه اندازی کردند و با این کار به نهادهای مختلف نظام فشار آوردند.

 

حجت الاسلام مهدوی بیات خاطرنشان کرد: این حلقه که با بورسیه تحصیلی رایگان در دوره سازندگی دوره دکترای خود را در اروپا گذراند، به طور مداوم از جلسات دکتر سروش تغذیه شدند و از او تاثیر فکری گرفتند. این افراد پس از بازگشت از اروپا بلافاصله در مجلس، دولت و یا شورای شهر به کار گمارده شدند.

 

وی در ادامه تصریح کرد: این حلقه برای آزمایش نتایج کار خود پس از توقیف روزنامه سلام به دلیل نشر نامه محرمانه وزارت اطلاعات، با پیشنهاد سعید حجاریان و مدیریت مصطفی تاجزاده، غائله کوی دانشگاه را ترتیب داد.

 

وی در خصوص نقش آفرینی این حلقه خاطرنشان کرد: این حلقه بعدا به خانه هنرمندان نقل مکان کرد و در قالب بحث های هنری فرهنگی به مدیریت کیان تاجبخش  به برنامه های خود ادامه دادند. اهمیت خانه هنرمندان باعث شد تا شخصی که پرده از اسرار این خانه برداشته بود، در جریان اتفاقات 88 ترور شود.

 

این حلقه با برنامه ریزی یزی دقیق و البته پیچیده و برگرفته از تفکرات جورج سوروس، نقشه انقلاب مخملین را در ایران طرح ریزی کرد و  در جریان فتنه 88، 8 ماه کشور را به آشوب کشاند.

 

قابل ذکر است، این همایش به همت خانه ولایت و انقلاب اسلامی اصفهان برگزار شد. /939/پ201/س

ارسال نظرات