گزارشی از نفوذ صهیونیسم در مطبوعات آمریکا
سالیانه بیش از سی هزار روزنامه، مجله، هفته نامه و نشریه در آمریکا منتشر میشود که تعداد زیادی از مردم این کشور را مخاطب خود قرار داده اند. در این میان صهیونیستها بر حدود نیمی از این تعداد سیطره کامل و برنیم دیگر نفوذ مؤثر دارند.
در سال 1690، مؤسسه انتشاراتی هریس، نخستین نشریه آمریکا را منتشر کرد؛ اما به دلیل نداشتن مجوز، فردای روز انتشارتعطیل شد. در ژانویه 1741، آندره برادفورد نخستین مجله هفتگی را در آمریکا تحت عنوان آمریکن ماگازین منتشر کرد وهفت روز بعد، بنیامین فرانکلین مجله هفتگی دیگری را به نام جنرال ماگازین منتشر ساخت.
ژوزف پولیتزر یکی از مشهورترین طلایهداران مطبوعات نوین آمریکا به شمار میآید. او در سال 1864م، یعنی یک سال پیش ازپایان جنگهای داخلی آمریکا، از زادگاه خود در مجارستان، به آمریکا مهاجرت کرد. این شخص که اصالتا یهودی بود، در سال 1878 نشریهای را به نام سنت لوئیس پست دیسپاچ منتشر ساخت و در سال 1883 مشهورترین نشریه وقت آمریکا به نامنیویورک ورد را از صاحب آن جی گلد خرید.
نشریه مزبور از آن زمان، روزانه دوبار، یکی صبح و دیگری عصر به بازار عرضه میشد. این روزنامه در سال 1897 با احتساب چاپهای صبح و عصر روزانه دو میلیون نسخه منتشر میگردید.
نخستین نشریهای که در آمریکا به نام صهیونیستها منتشرشد، روزنامه برج مراقبت صهیونیسم نام داشت که آن را یک تاجر یهودی به نام شارل تارزسل تأسیس کرد. این شخص، جنبشی را بنیان گذاشت که بعدها به نام شاهدان یهوه مشهور شد.
آغاز قرن بیستم، شاهد جهشی وسیع در انتشار مطبوعات آمریکایی بود، به طوری که در سال 1914م تعداد نشریات روزانه وهفتگی، به پانزده هزار رسید؛ اما این تعداد به هنگام جنگ جهانی اول و سپس جنگ جهانی دوم رو به کاهش نهاد.
برخی از روزنامههای آمریکایی به دلیل وسعت انتشار، روی افکار عمومی غرب و به ویژه افکار مردم آمریکا، تأثیر فراوان دارند. روزنامه وال استریت ژورنال در سال 1981 در رأس مطبوعات آمریکا قرار گرفت. شمارگان روزانه این روزنامه در این سال به رقم 2میلیون رسید. روزنامه دیلی نیوز با شمارگان1میلیون و پانصدهزار در روز، در مرتبه دوم قرار گرفت.
علیرغم اینکه این دو روزنامه همواره به صهیونیسم روی خوش نشان میدادند، معالوصف صهیونیستها سعی داشتند که بر آنها سیطره کامل پیدا کنند. شرکت برادران وارنر که در تملک خاندان یهودی وارنر است، بارها تلاش کرده، دیلی نیوز را به تمامی خریداری کند. ناگفته نماند که برادران وارنر یک شرکت بزرگ سینمایی به همین نام و تعدادی مؤسسه چاپ و چندین کارخانه اسباببازی و علاوه بر این، مشهورترین تیم فوتبال آمریکا، یعنی کاسموس نیویورک را در تملک دارند.
روزنامهنیویورک تایمز که یکی از مشهورترین روزنامههای آمریکا است، از سال 1896 در سیطره صهیونیستها قرار داشته است. در آن تاریخ، آدولف اوش یهودی با استفاده از اوضاع بحرانی روزنامه، آن را از هنری رانموند، صاحب و مؤسس آن خرید. گفتنی است که هنری رانموند این روزنامه را در سال1841 م تأسیس کرد.
سیطره صهیونیستها بر نیویورک تایمز تا امروز ادامه دارد. این روزنامه در حال حاضر در تملک آرتوراوش سولزبرگر یهودی و شریک یهودی الاصل او، جولیوس آدلر است.
نیویورک تایمز، از آغاز انتشار، دیدگاه صهیونیستها را درباره فلسطین ترویج کرد. این روزنامه از آغاز به آرمان صهیونیسم روی خوش نشان داد. به عنوان نمونه، حییم وایزمن که بعدها رئیس جمهور اسرائیل شد، در تاریخ 1923م در این روزنامه، طی مقالهای نوشت که خبرهای ناآرامی میان اعراب و یهود در فلسطین مبالغهآمیز و اصل ماجرا مشاجراتی بیاهمیت بوده است.
او با این مقاله میخواست ضمن بیاهمیت جلوه دادن حوادث فلسطین، تلویحا بگوید که فلسطینیها با مهاجرت یهود به کشورشان و سکونت در آن مخالفتی ندارند. بعد از نیویورک تایمز، روزنامه واشنگتن پست از نظر فرمانبری از صهیونیستها در مرتبه دوم قرار دارد. این روزنامه به دلیل گستره انتشار، در محافل و دستگاههای حکومتی آمریکا، از اهمیت و نفوذ شایانی برخوردار است. شمارگان روزانه این روزنامه در سال 1981م به بیش از ششصد هزار رسیده بود.
سابقه سیطره صهیونیستها بر واشنگتن پست به سال 1933 بر میگردد. در آن تاریخ یوگن مایر یهودی از بحران مالی جان مکلین، صاحب این روزنامه، استفاده کرد و آن را به قیمتی ناچیز خرید. ذکر این نکته خالی از فایده نیست که عملیات خرید روزنامههای تایمز لندن، نیویورک تایمز و واشنگتن پست شرایط و وضعیت کاملا مشابه داشته است. این روزنامهها با محاصره تبلیغاتی مرموز، در مرز ورشکستگی قرار میگرفتند، و سپس صهیونیستها آنها را به بهایی نازل خریداری میکردند.
در حال حاضر(زمان تحریر این نوشته)روزنامه واشنگتن پست با مدیریت لاری اسرائیل یهودی، به کار خود ادامه میدهد. مدیر کل آن کاترین گراهام یهودی و مالکیت آن نیز با یوگن مایر است. شخص اخیر روزنامه تایمز هرالد واشنگتن را نیز که با بحران مالی روبهرو بود خریداری کرد.
صهیونیستها بر روزنامههای دیلی نیوز و نیویورک پست و استارلیدگر و سان تایم، سیطره کامل دارند. ویلیام هیرست، همسر خانم ماریون دیویس یهودی، تعدادی مجله تحت مالکیت دارد که یکی از آنها مجله مشهور خانوادگی، گودهاس کیپینگ است. در این جا مجالی برای ذکر نام تمام صهیونیستهایی که در مطبوعات آمریکایی رخنه کردهاند نیست؛ اما میتوان تأکید کرد که هیچ روزنامه یا مجله آمریکایی وجود ندارد که چند نفر یهودی در آن به عنوان روزنامه نگار، عکاس، مفسر و یا گزارشگر مشغول کار نباشند.
چندی پیش، یک روزنامه بزرگ دیگر در نیویورک، به نام آمریکای امروز شروع به کار کرد. بودجه مشخص شده سال نخست این روزنامه رقم 25 میلیون دلار بود که یک رقم افسانهای به حساب میآید. صاحب روزنامه، آلین نوهارد مالک مؤسسه تبلیغاتی گازیت است. او 88 روزنامه، 23 ماهنامه، 7 کانال تلویزیونی و 13 ایستگاه رادیویی در اختیار دارد. با اینکه حدود سیطره صهیونیستها بر روزنامه اخیر چندان معلوم نیست؛ معالوصف، هیچ شکی وجود ندارد که بازوان اختاپوس صهیونیسم آن را در بر خواهد گرفت.
مطبوعات فنی و تخصصی آمریکا نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برای مثال سیطره صهیونیستها بر مجله هنری- سینمایی واریته آشکار است. صهیونیستها تعداد دیگری از مطبوعات آمریکایی را که فقط در داخل این کشور مشهور هستند، نیز در اختیار دارند، به عنواننمونه نشریه نیشن در مالکیت فردگیر شگای و ویکتور برنشتاین یهودی است.
لئونیل سیمون یهودی نیز مالک نشریه اکسپوز، یا نمایش است. یک یهودی دیگر از خانواده مایر مالکیت نشریه پست واشنگتن را در اختیار دارد. نشریه ملت نیز در اختیار خانواده ریچموند است. لئونیل سیمون صاحب نشریه نمایش، همچنین نشریه صدای یهود را در کالیفرنیا منتشر میکند. ماکس اشلوبی یهودی، صاحب روزنامه ریپورتر، یا گزارشگر است. لوئیس بوردس یهودی نیز در نشریه پتسبورگ سان تلگراف منصب مهمی دارد. در زمینه مطبوعات هفتگی، دو مجله تایم و نیوزویک، بالاترین شمارگان و گستره توزیع، نه تنها در داخل آمریکا، بلکه در بسیاری از نقاط جهان را دارا هستند. محافل مطبوعاتی جهان، این دو مجله را به عنوان مشهورترین مجلات دنیا میشناسند.
هفتهنامه نیوزویک که در سال 1933 تأسیس شد، شمارگان آن در سال 1981 به رقم 3 میلیون رسید. سیطره مستقیم صهیونیستها بر این مجله، از سال 1937 آغاز شد. در آن تاریخ، توماس مارتین، صاحب انگلیسی الاصل این مجله دچار بحران مالی شد و مالکولم مایر یهودی از فرصت استفاده کرد و آن را خرید و خود، سردبیری آن را بر عهده گرفت. بعدها مالکیت آن به یوگن مایر رسید. در حال حاضر مدیریت آن را کاترین گراهام یهودی، مدیر کل واشنگتن پست بر عهده دارد. سردبیر نیوزویک نیز لیستر برنشتاین یهودی و مدیر اجرایی آن، مارک مایر یهودی است.
مجله تایم نیز که در سال 1981 شمارگان آن به 5/4 میلیون نسخه در هفته رسید به دلیل مالکیت جان مئیر و اشتغال دهها یهودی دیگر در بخشهای مختلف آن، در سیطره کامل صهیونیسم قرار دارد. این مجله از همگن خود یعنی نیوزویک، چند سال قدیمیتر است. مجلات دیگری نیز وجود دارند که از تایم و نیوزویک کم آوازهترند اما مبلّغ شدید صهیونیسماند.
مجله کونگرس ویکلی، وری کانسترکشن، جوئیش سبکتاتور، اوبینیون (عقیده)و بنای برث مانتلی از آن جملهاند. این مجله ارگان رسمی انجمن صهیونیستی و بنای بریث است. شمار مشترکین اینمجله رقمی در حدود 250000 نفر آمریکایی برآورد شده، که همگی از طبقه روشنفکر و دارای گرایشهای اقتصادی و سیاسی و دینی هستند.
آمار مربوط به سال 1945 نشان میدهد که جنبش صهیونیسم در آن زمان بولتنهایی را برای تبلیغات خاص خود، بین 600 هزار خانواده یهودی توزیع میکرد.
رابرت مردوخ، یهودی تبعه استرالیا-که نشریه«تایمز»لندن را خریده است- تعدادی از مجلات و نشریات آمریکایی، از جمله نیویورک پست، هفتهنامهاستار و نیز مجله نیویورک مگزین را در اختیار دارد.
یکی دیگر از نشریاتی که شدیدا از صهیونیسم حمایت میکند، بوستون کلوپ است. این نشریه همواره منعکس کننده دیدگاه صهیونیستها بوده است. مطبوعاتی که مسائل مالی و تجاری را مورد توجه قرار میدهند، برای یهود از اهمیت خاص برخوردارند. آنها مجله بیزینسویک را که یک مجله تخصصی بازرگانی آمریکا است و در محافل اقتصادی از شهرت و تأثیر فراوان برخوردار است، کاملا تحت سیطره دارند.
این مجله در شماره اکتبر 1980، به شدت بر مؤسسههای مالی اعراب که در صدد ورود به جرگه مؤسسههای مالی آمریکا و اروپا هستند، تاخته است. نشریه مزبور همواره علیه اعراب و مسلمانان مقالاتی را منتشر میکند. صهیونیستها بزرگترین روزنامه شیکاگو، به نام شیکاگو سان تایمز را در تملک خود دارند. شمارگان روزنامه مزبور در سال 1981 بالغ بر 670 هزار نسخه در روز بود. این روزنامه همواره علیه اسلام مقالاتی چاپ کرده است.
در آریزونا نیز نشریه آریزونا نیوز در سیطره کامل صهیونیستها قرار دارد. صهیونیستها همچنین برشماری از مجلات علمی- تخصصی نفوذ و سیطره دارند و از آنها به نفع خود بهرهبرداری کنند. یکی از این مجلات نشنال جئوگرافیک، است که در زمینه جغرافیا شهرت بسیار دارد. به نظر میرسد صهیونیستها از قدیم در این مجله دست داشتهاند؛ زیرا در یکی از شمارههای سال 1915، در این نشریه نقشهای از جهان با یک جدول توضیحی به چاپ رسید که در کنار کلمه فلسطین بر روی نقشه و جدول، عبارت سرزمین اسرائیل درج شده است.
کسانی که سیر انتشار این مجله را از آغاز یعنی از سال 1888، دنبال کردهاند، در مییابند که مسؤولین این مجله در هر مسألهای که به فلسطین مربوط بوده، اصرار داشتهاند که اسامی صهیونیستی از قبیل: سرزمین اسرائیل، سرزمین عهد عتیق و سرزمین موعود را به کار ببرند.
نویسندگان صهیونیست جایگاه ویژهای در این نشریه دارند. یکی از برجستهترین نویسندگان صهیونیست ژنرال یادین است که در دهه 1950 پست مهمی در ارتش صهیونیستی داشت. او مدتهاست که به عنوان تاریخنگار در این نشریه به کار مشغول است. شمارگان مجله نشنال جئوگرافیک در سال 1981، 11 میلیون نسخه بود.
مجله بسیار مشهور ریدرز دایجست آمریکا نیز در چنگال اختاپوس صهیونیسم قرار دارد. این مجله در سال 1920 به دست وایت والاس تأسیس شده و اینک به شانزده زبان؛از جمله زبان عربی، منتشر میشود. کل شمارگان این نشریه حدود 100 میلیون نسخه است. حجم توزیع آن در آمریکا، در سال 1981 به حدود 18 میلیون نسخه میرسید.
صهیونیستها با انتشار ریدرز دایجست بایبل ابتکار دیگری به خرج دادند که آن چاپ تورات برای ملت آمریکا از طریق این نشریه بود. این حرکت در سال 1957 با انتخاب بروس میتزگر به عنوان مشاور دینی نشریه آغاز شد. تأثیر صهیونیستها بر تمام صفحات ریدرز دایجست بایبل مشهود است؛ زیرا همه مطالب انباشته از نامها و اصطلاحات و تعبیرهای یهودی است.
در این نشریه بر تکرار نام اسرائیل، اصرار میشود و تعابیری مانند خدای اسرائیل، سرزمین اسرائیل و خاک اسرائیل به طور فراوان در آن به چشم میخورد. یک بار دیگر در سال 1952 تورات چاپ جدید در نشریه ریدرز دایجست در 767 صفحه و شمارگان 500 هزار نسخه به چاپ رسیده بود./902/ز501/ک
محمد حسین کشکولی