۲۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۸:۱۷
کد خبر: ۱۵۳۵۲۲

اصولی‌ترین صفات اخلاقی امام جماعت مسجد عدالت و تقوا است

خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: امام جماعت در واقع بخشی از رسالت پیامبر را به دوش می کشد و از اصولی ترین صفات اخلاقی وی رعایت تقوا و عدالت است.
مسجد

محمد صادق علمی، عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد به تبیین و شناخت مسجد از منظر دین پرداخت و اظهار داشت: مسجدی را که دین ترسیم کرده است در واقع برای برطرف کردن نیازهای طهارت، لطافت و آرامشی است که انسان می خواهد از خانه خدا بگیرد.

وی در ادامه با اشاره به کارکردهای مساجد امروز افزود: بعضی از مساجد به دلیل نقطه جغرافیایی، مکان و کاربردها از ویژگی های مساجد صدر اسلام فاصله گرفته اند و این درحالی است که در رفتار دینداران، همیشه عنایت نسل جوان به مساجد مورد توجه قرار گرفته است و امروز مساجد استاندارد و جوان پسند نیازهای امروزی نیز دارند.

علمی افزود: مسجدی که مدنظر اسلام است در واقع زیباترین نقطه آن سرزمین است چرا که مسجد خانه خداست و خداوند خالق همه زیبایی هاست، اگر همه زیبایی ها از وجود او نشات می گیرد مسجد هم باید زیبا باشد، خدایی که عقل و فهم هیچ انسانی به کنج زیبایی او نمی رسد، خدایی که در فرهنگ دینی ما زیبا است خانه چنین خدایی نیز باید در روی زمین زیبا و همگون و متناسب باشد.

استاد دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه به بیان ویژگی های ائمه جماعات مساجد به عنوان مهم ترین رکن و ساختار اصلی آنان پرداخت و تصریح کرد: امام جماعت نقش اول را در مسجد دارا است و از اصولی ترین صفات اخلاقی آنان تقوا و عدالت است که در روایات و احادیث اسلامی نیز بسیار به آن سفارش شده است.

وی افزود: فلسفه وجودی مسجد تجمع مسلمانان است و امام جماعت باید پیوند دهنده مومنان باشد و از سویی دردآشنا، زمان شناس و مخاطب شناس نیز باشد و بر فعالیت های اعضای آن مانند مسجدی ها، مدیران مساجد و هیئت امنا مراقبت و مواظبت نماید تا مسجد را از کارآمدی اصلی خویش خارج نسازند و در واقع با عزمی جدی به سوی احیای کارکردهای مساجد صدر اسلام سوق داده شوند.

علمی درادامه با تاکید براین مطلب که امام جماعت مجسمه نیست، تصریح کرد: امام جماعت در واقع بخشی از رسالت پیامبر را به دوش می کشد و امام جماعت بدون واجد شرایط مسجد را از خاصیت اصلی اش دور می سازد و به همین دلیل بر ویژگی های امام جماعت مساجد مانند عشق و داشتن سوز مردم، درک احساسات و عواطف آنان از سوی امام جماعات در روایات ما بسیار سفارش شده است.

 عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: مساجد باید در آن ها نشاط و شادی حکمفرما باشد و به عبارت دیگر روح داشته باشد چرا که مساجد آباد ولی خالی از تقوا نیز از کارکردهای اصلی خود باز می ماند چرا که براساس آیات قرآنی اساس مسجد تقوا است و همین تقواست که می تواند سبب خودسازی و تربیت انسان هایی برای انقلاب و حفظ دستاوردهای خون شهیدان شود./934/ت302/ع

ارسال نظرات