۰۲ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۸:۳۸
کد خبر: ۱۵۳۸۲۲
آیت‌الله ممدوحی:

کسی که با مضامین قرآن آشنا است فریب دنیا را نمی خورد

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: سرمایه ابدی انسان، فرصتی است که در دنیا دارد و اگر در این زمینه غفلت کرد، باید خویشتن را ملامت کند؛ کسی که با مضامین قرآن آشنا است، فریب دنیا را نمی‌خورد.
آيت الله حسن ممدوحي

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع‌رسانی جامعة‌المصطفی، آیت‌الله حسن ممدوحی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در جلسه درس اخلاق که صبح امروز در جامعه المصطفی برگزار شد، بر پرهیز از دنیا دوستی تأکید کرد.

وی با اشاره به ظاهر فریبنده دنیا، اظهار داشت: یکی از گرفتاری‌‌های دنیا، ظاهر فریبنده آن است که با باطن به کلی فرق دارد؛ در این مسأله، کمتر کسی با چهره واقعی دنیا آشنا است.

آیت‌الله ممدوحی افزود: در نهج‌البلاغه می‌خوانیم که هر کس دنیا را بشناسد، آن را دوست ندارد؛ پس منشأ حب دنیا، نشناختن آن است؛ انسان در دنیا، توهم به‌روز شدن دارد؛ سامان‌دهی ما در دنیا نیز براساس این توهم است.

استاد اخلاق حوزه، با بیان این‌که خداوند همه انبیا را فرستاده که این ذهنیت را از انسان بگیرند و گول نخورد، ابراز کرد: اگر بخواهیم نهج‌البلاغه را خلاصه کنیم، به این مطلب می‌رسیم که انسان برای این دنیا خلق نشده است.

وی خاطرنشان کرد: شارع مقدس اظهار می‌دارد که انسان می‌تواند از همه مزایا و مواهب دنیوی استفاده کند، ولی نباید خود را به دنیا بفروشد؛ زهد واقعی چنین معنایی دارد.

آیت‌الله ممدوحی گفت: باید از دنیا استفاده کرد، ولی دنیا لایق انسان نیست؛ انسان یگانه موجود در تمام هستی است که خداوند به او استعداد نامتناهی بودن عطا کرده است؛ استعداد نامتناهی انسان، برای دنیای متناهی نیست و خدا استعداد نامتناهی را برای مظروف غیرمتناهی ساخته است.

وی، با بیان این‌که انسان باید سرمایه‌اش را برای خریدن ابدیت خرج کند، خاطرنشان ساخت: باید دنیا را نردبان ترقی خود قرار دهیم و به آن دل نبندیم و باید پیش از آن که دنیا ما را رها کند، ما آن را رها کنیم.

آیت‌الله ممدوحی تصریح کرد: هنگامی که انبیا به انسان ملزم می‌شوند، انسان جهان‌بینی می‌شود و اگر به دنیا دل ببندیم، پس از سفر به دنیای باقی، از آنچه در ملکوت می‌بینیم، بدمان می‌آید.

وی، با بیان این‌که دنیا دالان زندگی است، گفت: عبادات و کارهای معنوی به انسان کمک می‌کند که به شکل ملکوتی درآید؛ دنیادوستان هیچ سنخیتی با ملکوت ندارند زیرا آنچه داشتند، از دست داده‌ و به جایی آمده‌اند که هیچ علاقه‌ای به آن ندارند.

استاد اخلاق حوزه افزود: انسان مؤمن، دنیا را دالان زندگی و مرگ را انعطاف می‌داند و برای ملکوت خویش سرمایه‌گذاری می‌کند؛ این جهان‌بینی انبیا است.

آیت‌الله ممدوحی بیان کرد: سرمایه ابدی انسان، فرصتی است که در دنیا دارد و اگر در این زمینه غفلت کرد، باید خویشتن را ملامت کند؛ کسی که با مضامین قرآن آشنا است، فریب دنیا را نمی‌خورد.

وی اظهار داشت: به دستور قرآن و انبیا، دنیا جای توشه برگرفتن برای سرای باقی است./919/د102/ن

ارسال نظرات