۰۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۳۲
کد خبر: ۱۵۴۲۹۷
استاد سطوح عالی حوزه علمیه:

انتظار اولیه مردم از یک روحانی، پاسخگویی وی به مسائل شرعی است

خبرگزاری رسا ـ استاد سطوح عالی حوزه علمیه با بیان این‌که مردم در هر یک از نیازهایشان به متخصصان آن امر مراجعه می‌کنند، گفت: انتظار اولیه مردم از یک طلبه و روحانی، پاسخگویی وی به مسائل شرعی آن‌ها است چون شخصی که لباس طلبگی یا روحانیت بر تن کند، به عنوان متخصص دین به جامعه معرفی می‌شود.
درس خواندن طلبگي

حجت‌الاسلام ناصر نیکخو امیری، استاد سطوح عالی حوزه علمیه و دبیر تربیتی جامعةالمصطفی العالمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان اهمیت و شیوه درس خواندن طلاب در حوزه علمیه گفت: طلاب پاسداران مرزهای اعتقادی و مدافعان حقیقی اسلام هستند، هرچه بیشتر تحصیلات و تهذیب داشته باشند، در کار و اهدافی که برای خود تعیین کرده‌اند، موفق‌تر خواهند بود.

وی در ادامه افزود: در روایات ما در مورد عالم، علم و تشویق به علم‌آموزی تأکیدات زیادی شده است؛ اگر طلبه به ثواب‌ها و پاداش‌هایی که برای اهل علم در روایات آمده است دقت کند، با انگیزه و علاقه بیشتری می‌تواند به تلاش خود در راه تحصیل علم و تهذیب اخلاق بیافزاید تا به موفقیت برسد.

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه با اشاره به روایتی در مورد فضیلت علم خاطرنشان کرد: آموختن علم در راه شناخت اهل‌بیت(ع) و احکام شرعی قدری ارزش دارد که روایت آمده است که ارزش مداد علما افضل و بالاتر از خون شهدا است.

وی تأکید کرد: به همان اندازه که طلبه جدی‌تر و مصمم‌تر باشد و میادین بیشتری از علم را فتح کند، شعاع تابش وی هم در جامعه بیشتر خواهد شد و افراد بیشتری از این عالم دینی استفاده خواهند کرد.

حجت‌الاسلام نیکخو امیری با بیان این‌که مردم در هر یک از نیازهایشان به متخصصان آن امر مراجعه می‌کنند، اظهار داشت: انتظار اولیه مردم از یک طلبه و روحانی، پاسخگویی وی به مسائل شرعی آن‌ها است چون شخصی که لباس طلبگی یا روحانیت بر تن کند، به عنوان متخصص دین به جامعه معرفی می‌شود.

وی ادامه داد: یک طلبه در درجه اول باید احکام دین را به خوبی بیاموزد و احکام دین چیزی است که مردم در مسائل شرعی، نماز، روزه و خمس به آن نیازمند هستند؛ بنابراین طلبه باید بر فقه و اصول مسلط شود.

دبیر تربیتی جامعةالمصطفی العالمیه تصریح کرد: روحانیت باید نیازهای جامعه درباره مسائل دینی را برآورده کند؛ نیاز اولیه جامعه به فقاهت و نیاز اولیه حوزه علمیه نیز فقاهت و فقیه پروری است.

وی بیان داشت: جامعه پس از مسائل شرعی و فقهی به تفسیر قرآن نیز نیاز دارد چراکه قرآن کتابی جامع و مؤثر در زندگی مردم است؛ روحانیت پس از برطرف کردن نیاز فقهی، باید نیاز مردم به قرآن و تفسیر آن را نیز برآورده کند.

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه با بیان این‌که روحانیت باید در کلام، اعتقادات و پاسخ به شبهات دینی هم نیاز جامعه را برآورده کند، خاطرنشان کرد: عمر یک طلبه یاری آن را نمی‌دهد که وی در تمام زمینه‌های گفته‌شده متخصص شود؛ بنابراین باید مجموعه طلاب و روحانیت طوری تربیت شود که این نیازها را برآورده کرده و جامعه را سیراب کند.

وی با اشاره به حداقل‌های علمی طلبه‌ اظهار داشت: طلبه باید در هر یک از زمینه‌های دینی همچون فقه، قرآن، تفسیر، کلام، مراجعه به احادیث و پاسخ به شبهات مقداری علمیت داشته باشد و در یکی از آن زمینه‌ها تخصص پیدا کند.

حجت‌الاسلام نیکو امیری تصریح کرد: نباید طوری باشد که یک طلبه به احکام شرعی و فقاهت مسلط شود اما در بقیه زمینه‌ها به‌ویژه تفسیر قرآن و پاسخ به شبهات علمیتی نداشته باشد.

وی در پایان تأکید کرد: مجموعه نیازهای جامعه باید رصد شده و مجموعه طلاب به آن سمت هدایت شوند تا برای پاسخگویی به آن نیازها درس خوانده و نیازها را برطرف کنند./997/ت302/ن

 

ارسال نظرات