۱۶ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۷:۱۲
کد خبر: ۱۵۵۴۱۸
به مناسبت روز استحکام خانواده و رسالت زن؛

ویژه نامه اینترنتی «تا بهشت» منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ ویژه نامه اینترنتی «تا بهشت» ویژه روز استحکام خانواده و رسالت زن در پایگاه اطلاع‌رسانی راسخون منتشر شد.
تا بهشت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی «تا بهشت» شامل بانک احادیث، پرسش و پاسخ، بانک صوت و فیلم، ویژه‌نامه‌های مرتبط و سایر مقالات در پایگاه اینترنتی راسخون منتشر شد.
از جمله مقالات این ویژه‌نامه می‌توان به موضوعاتی همچون نقش مسجد در تعالی و تحکیم بنیان خانواده، نقش عفت و حیا در رضایتمندی زن و شوهر، تحکیم خانواده در آموزه‌های قرآنی، خانواده ایده‌آل اسلامی، نقش التزام به اموزه های دینی در تربیت، زن خانه و خانواده در کلام و سیره، حیا در احیای نهاد خانواده و جامعه، آموزه‌های رفتاری اسلام برای کارایی مطلوب خانواده، وظایف زن در خانواده، وظایف مرد در خانواده و پاسداری از نهاد خانواده در سیره امام حسین(ع) اشاره کرد.
تحکیم خانواده در آموزه‌های قرآنی
در این مقاله که با عنوان تحکیم خانواده در آموزه‌های قرآنی در این ویژه‌نامه آمده است، می‌خوانیم: خانواده رکن اساسی جامعه انسانی است و شرط پویایی و استواری آن، وجود روابط صحیح و پایدار میان همسران است، تحصیل معرفت به این گونه روابط، نیازمند آشنایی هر یک از اعضا با وظایف و حقوق خویش است، قرآن کریم به عنوان عالی‌ترین راهنمای حیات بشر، بهترین هدایتگر در این مسیر است.
پیوند زناشویی، امری غریزی و از نیازهای اولیه و اساسی انسان است و نیازی به آموزش و محرک خاص ندارد؛ اما تداوم این پیوند و داشتن روابطی صحیح که به پایداری خانواده منجر می شود، نیازمند آموزش و عنایتی ویژه از سوی متولیان و دلسوزان جامعه است.
قرآن کریم، به عنوان برترین نسخه زندگی و عالی‌ترین راهنمای بشر برای دست یابی به حیات طیبه، بخش عظیمی از آیات را به تنظیم و تعدیل روابط اعضای خانواده، حقوق و وظایف همسران و فرزندان اختصاص داده است، رجوع به این آیات الهی، می‌تواند انسان را جهت دستیابی به عالی‌ترین راهکارها در تحکیم خانواده هدایت کند.
اهداف خانواده و اقتضای تأسیس آن ایجاب می‌کند که بانیان آن یعنی زن و شوهر، در تحکیم و پایداری این بنا، نهایت سعی خود را بکنند و با همان انگیزه که بر تشکیل آن اقدام کردند، بر دوام آن اصرار ورزند تا وحدت و پویایی این نهاد مقدس تا پایان حفظ شود، تأکیدات اخلاقی و سفارشات حقوقی کتاب مقدس قرآن و روایات گرانقدر ائمه طاهرین (ع)، برای تشکیل تحکیم و تعالی خانواده، بیش از جوانب دیگر حیات بشری است، بلکه در یک نگاه کلی، تمامی احکام و دستورات اسلام به نوعی ناظر بر صیانت از خانواده است، بخشی از آن برای تزکیه و تطهیر فرد و بخشی پیرامون اصلاح جامعه و حفظ سلامت آن وضع شده است.
خانواده و کارکردهای مثبت آن در سخنان رهبر معظم انقلاب
در مقاله دیگری از این ویژه‌نامه آمده است: در هر خانواده‌ای، مردان و زنان می توانند همتشان را برای ادامه زندگی آماده کنند، زندگی، یک مبارزه است، کل زندگی عبارتست از یک مبارزه بلندمدت؛
مبارزه با عوامل طبیعی، مبارزه با موانع اجتماعی، مبارزه با درون خود انسان که مبارزه با نفس است. انسان دائم در حال مبارزه است، بدن انسان هم درحال مبارزه است، جسم انسان نیز همواره با عوامل زیان بار مبارزه می‌کند، قدرت این مبارزه وقتی در جسم باشد، جسم سالم است، انسان، این مبارزه را باید صحیح، منطقی، در جهت درست، بارفتارهای صحیح و با ابزارهای درست انجام دهد، این مبارزه، گاهی به استراحت و یک باراندازی نیاز دارد، این نقطه استراحت داخل خانواده است.
اسلام، غریزه جنسی را پشتوانه‌ای برای استواری بنای خانواده قرار داده است، یعنی وسیله استحکام خانواده، وقتی زن و مرد، عفیف، دین دار و خداترسند و بنابر دستور اسلام از گناه در باب غریزه جنسی می‌پرهیزند، به صورت طبیعی نیاز زن و مرد به یکدیگر در این زمینه بیشتر خواهد شد، وقتی به هم زیادتر احتیاج داشتند، بنای خانواده که پایه اصلی آن زن و مرد است، مستحکم تر خواهد شد.
اسلام می خواهد این پشتوانه را از خانواده نگیرد، اسلام از انسان‌ها می‌خواهد این غریزه را بیرون از محیط خانواده اشباع نکنند، تا مبادا در برابر خانواده بی قید و بی اعتنا و لاابالی بشوند، از این روست که اسلام جلوی این راه را سد می‌کند.
در تشکیل خانواده و در حفظ آن باید احکام اسلامی را رعایت کرد تا خانواده، سالم و در اوج باقی بماند، از این رو، در خانواده‌های دیندار که زن و شوهر به این حدود اهمیت می‌دهند، سال‌های متمادی بدون ناخرسندی با هم زندگی می‌کنند، محبت زن و شوهر به هم باقی می‌ماند و جدایی شان از هم سخت است و دل در گرو محبت یکدیگر دارند.
این نیکی‌ها و این محبت‌هاست که بنای خانواده را ماندگار می‌کند و اسلام نیز به این امور ارزش بسیار می‌نهد، اگر روش‌های اسلامی رواج یابد، خانواده‌ها مستحکم‌تر خواهد شد، چنان‌که درگذشته‌های ما زمانی که هنوز ایمان مردم سالم تر و کامل تر بود، خانواده، کانونی پایدار و مطمئن بود، زن و شوهر به هم علاقه مندتر بودند، فرزندان در محیط‌های امن و سالم‌تری پرورش می یافتند، حالا هم راه همین است، بیشتر آن خانواده‌هایی که دستورهای اسلامی را رعایت می‌کنند، خانواده‌هایی محکم‌تر، بهتر و محیط‌های امن‌تری برای فرزندان وکودکان خواهند بود.
نقش مسجد در تعالی و تحکیم بنیان خانواده
در این مقاله از ویژه‌نامه تا بهشت در ذیل موضوع نقش مسجد در تعالی و تحکیم بنیان خانواده  چنین آمده است: مسجد عبادتگاه عاشقان و بندگان صالح خداوند و بزرگترین و مهم‌ترین پایگاه اسلام است، در طول تاریخ اسلام مساجد همواره کانون عبودیت علم و دانش فقه و فقاهت آموزش قرآن و اخلاق تبلیغ دین و اصول آن و ابلاغ احکام شرع بوده و هست و خواهد بود و بسیاری از علما و دانشمندان که به مدارج عالی کمال دست یافتند در پرتو انس با مسجد و تعلیم و تربیت در آن بوده است، مسجد از جهات مختلف در به کمال رساندن افراد و جامعه نقش دارد.
به تعبیر امام خمینی(ره) «مسجد سنگر است، ‌سنگرها را حفظ کنید، از خالی ماندن مسجدها بترسید».
این پایگاه عظیم نقش عمده ای در تعالی و تحکیم بخشیدن کانون مقدس خانواده دارد، در واقع با انس خانواده با مسجد و بهره گیری از اثرات ارزنده و نورانیت معنوی آن از یکسو تربیت دینی و بصیرت و معرفت والا در نظام خانواده حاکم می شود و از سوی دیگر خانواده تجلیل‌گاه ارزش‌های الهی شده و از سوی سوم زمینه سعادتمندی خانواده و اجتماع را به ارمغان می آورد.
در این پژوهش در صددیم «نقش مسجد در تعالی و تحکیم بنیان خانواده» را مورد بررسی قرار دهیم به امید آنکه مورد رضایت قادر متعال و ساحت مقدس امام عصر (عج) و تمامی علاقه‌مندان به خاندان عصمت و طهارت و مکتب علوی قرار گیرد.
شایان ذکر است که حضور در مساجد نقش های مهمی در پویائی و سعادتمندی و تکامل فردی و اجتماعی به ارمغان می آورد، یکی از نقش های مهم مساجد، ‌نقش آن در تعالی و تحکیم بنیان خانواده است.
پاسداری از نهاد خانواده در سیره قرآنی امام حسین
در مقاله دیگری از این ویژه‌نامه می‌خوانیم: امام حسین(ع) به پیروی از سیره و سنت قرآنی رسول الله (ص) به تشکیل و تشکل و سامان بخشی و رشد خانواده و اهل آن اهمیت ویژه‌ای می دادند و خانواده سالم را به مثابه مصالح ساختمانی سالم برای یک بنای ماندگار می‌دانستند، در دیدگاه حسینی خانواده سالم خانواده ای است که از معنویت و فرهنگ دینی، ‌سلامت جسمی و روحی، تعالی و استواری دینی و اخلاق و روحیات عالی برخوردار است تا بتوانند فرزندانی کارآمد، مستعد، ‌عاقل، ‌عالم، بصیر و غیرتمند، خوش رو و خوش اخلاق تربیت کند.
امام حسین(ع) خانواده را بستری برای تقوا و پرهیز از گناهان و دست یابی به محبت و مودت و آرامش قلمداد کرده و برآیند آن را تربیت فرزندانی سالم و صالح دانسته، ‌سیره قرآنی حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) در همسر گزینی و تشکیل خانوده و تربیت فرزند و رشد اهل خانه و خانواده به سوی تعالی و کمالات عالیه الهی حکایت گر این دیدگاه و تفکر ماندگار است.
قال اباعبدالله الحسین(ع): هر کس زبانش راستگو باشد و کردارش پاکیزه باشد و هر کس نیت خیر داشته باشد روزیش فراوان و هر کس با زن و بچه اش خوش رفتار باشد عمرش پربرکت می‌شود.
ویژه نامه اینترنتی «تا بهشت» ویژه روز استحکام خانواده و رسالت زن در پایگاه اطلاع‌رسانی راسخون منتشر شده است و علاقه‌مندان به مشاهده و استفاده از این ویژه‌نامه می‌توانند به نشانی اینترنتی www.rasekhoon.net مراجعه کنند./907/ت302/پ
ارسال نظرات