۲۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۳
کد خبر: ۱۵۶۳۴۷
رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی:

شهر ری یک مرکز تاریخی ریشه دار و فرهنگی تشیع است

خبرگزاری رسا ـ ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی حجت الاسلام حسینیان اظهار داشت: شهرری یکی از ریشه دار ترین شهرهای شیعی به حساب می‌آید و باید شهر فرهنگ تشیع نامگذاری شود.
2/ حجت الاسلام روح الله حسينيان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام روح الله حسینیان، رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در آیین رونمایی از کتاب «انقلاب اسلامی در شهرری» اظهار داشت: شهرری یکی از ریشه‌دارترین شهرهای شیعی به حساب می‌آید و باید آن‌را شهر فرهنگ تشیع نام‌گذاری کرد، با این‌که اسلام شهرری توسط امویان بنیان‌گذاری شد اما به سرعت مردم این شهر گرایش‌های شیعی پیدا کردند و یکی از مامن‌های آل پیمغبر(ص) گردید.

وی با بیان این‍که شهرری مامن علویان و امامزادگانی قرار داشت که مورد تعقیب امویان قرار گرفتند عنوان داشت: اهمیت حضرت عببدالعظیم(ع) علاوه بر امام‌زاده بودنشان، علم، اندیشه، فقاهت و محدث بودن اوست.

رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در رابطه با مفاخر شهرری گفت: حسن بن زید پایه‌گذار حکومت علویان در شمال ایران در شهرری می‌زیست که مردم شمال ایران از وی دعوت کردند و ایشان پایه‌گذار حکومت علویان در طبرستان گردید.

وی افزود: کسی چون شیخ کلینی برخاسته از همین خطه هستند از روستای کلین در شهرری و شیخ صدوق که جامع علوم کلامی بوده است و حضورش در جمع کلامی وزیر آل بویه در همین شهرری بوده است که تاثیر عمیقی در سراسر ایران گذاشت.

حجت الاسلام حسینیان در ادامه افزود: دو بار حمله شدید به خاطر شیعه بودن این شهر بر این شهر وارد شد؛ یکی سلطان محمود غزنوی که به این شهر حمله کرد و افراد بسیاری را کشت و علما را دستار به گردنشان بست و رویشان را سیاه کرد و در شهر چرخاند و دیگری در زمان سلجوقیان که بسیاری از شیعیان را به شهادت رساندند ولی در عین حال کمر شهرری خم نشد و مردم هیچ گاه از حمایت اهل بیت(ع)  دست بر نداشتند.

رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی با اشاره به شیعه بودن مردم شهرری عنوان داشت: به همین دلیل است که می‌بینیم شهرری مرکز تحولات تاریخی می‌شود و مرکز تحصن علما در زمان مشروطه است که مظفرالدین شاه تسلیم می‌شود و فرمان مشروطه را امضا می کند.

وی ادامه داد: آیت الله حسین قمی وقتی کشف حجاب مطرح شد، از مشهد به شهرری مهاجرت می‌کند و این به این علت است که در آن زمان تلگراف و .... نبود و مردم که به سبب احترامشان به امامزاده‌ها رفت و آمد می‌کردند، اخبار را به همدیگر می رساندند و شهرهایی چون شهرری مراکز انتشار اخبار بودند.

حجت الاسلام حسینیان با بیان این‌که در شهرری درست پنج روز بعد از 19 دی در قم ختم گرفته شد و اعتراض شد تصریح کرد: 25 واقعه مهم از قبیل تحصن، بستن بازار و تظاهرات و ... در تاریخ این شهر ثبت شده است و شهرری به عنوان یک مرکز تاریخی ریشه دار و فرهنگی تشیع است که امروز نیز، همین انتظار از آن می‌رود./959/پ203/ص

ارسال نظرات