۰۳ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۶
کد خبر: ۱۵۷۴۹۵
دبیر تربیتی جامعةالمصطفی العالمیه:

هجرت روحانیان به افزایش آگاهی و بصیرت مردم کمک می‌کند

خبرگزاری رسا ـ دبیر تربیتی جامعةالمصطفی العالمیه گفت: هجرت موفق یک روحانی ورزیده، سبب آگاهی و بصیرت سیاسی مردم می‌شود و آنان را همیشه پشتوانه نظام قرار می‌دهد؛ اگر هجرت روحانیان نباشد، افکار مردم در اختیار بیگانگان قرار می‌گیرد.
تبليغ ديني تبليغ ديني

حجت‌الاسلام ناصر نیکخو امیری، استاد سطوح عالی حوزه علمیه و دبیر تربیتی جامعةالمصطفی العالمیه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در بیان اهمیت و ضرورت هجرت روحانیان به مناطق و روستاها، گفت: همه علما و روحانیان موظف هستند که پاسخگوی نیازهای علمی و دینی مردم باشند.

وی با اشاره به روایتی درباره اهمیت تبلیغ دین، افزود: در روایتی از امام معصوم(ع) آمده است که اگر یک نفر به دست شما هدایت شود، اجر آن بالاتر از این است که خورشید بر کل زمین بتابد.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه با بیان این‌که نیازهای دینی در مناطق مختلف، متفاوت است، تصریح کرد: نیازهای غالب هر منطقه در بحث اعتقادات و احکام دینی باید شناسایی و سطح کارشناسان و مبلغان سنجیده شود، آن‌گاه بر اساس نیازهای هر منطقه، مبلغان مؤثر به آن منطقه اعزام شوند.

وی خاطرنشان کرد: روحانیانی که در فقه تسلط دارند لازم است برای تبلیغ و هجرت به مناطقی بروند که از اولیات فقه همچون نماز، روزه و زکات محروم هستند و روحانیانی که در مباحث اعتقادی مسلط هستند باید مطابق با رشته‌ای که تخصص دارند به مناطقی بروند که نیازهای اعتقادی و شبهات دینی آن منطقه را پاسخ بگویند.

حجت‌الاسلام نیکخو امیری اظهار داشت: نیاز تبلیغی بیشتر روستاهایی که در گوشه و کنار کشور وجود دارند، پاسخگویی به سؤالات شرعی و شبهات سطح پایین دینی است اما نیاز تبلیغی دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه‌های تهران، پاسخ به شبهات اساسی در بحث فلسفه وجود خدا، پیامبر و دین است.

وی با اشاره به حداقل سطح دینی و تبلیغی روحانیان، تأکید کرد: هر روحانی و مبلغ دینی با هر تخصصی که در امر تبلیغ دارد، لازم است به احکام شرعی نیز مسلط باشد چرا که اگر آگاهی کافی نسبت به احکام شرعی نداشته باشد، ضررش برای اسلام بیشتر از فایده تبلیغ خواهد بود.

دبیر تربیتی جامعةالمصطفی العالمیه بیان داشت: اعزام مبلغان به تناسب سن، علمیت و موقعیت اجتماعی از دیگر اموری است که باید در بحث تبلیغ و هجرت رعایت شود؛ وقتی که حرمت روحانیان بزرگواری که از موقعیت و سن بالایی برخوردار هستند، رعایت نشود، از هجرت به‌ویژه هجرت کوتاه‌مدت استقبال نخواهند کرد.

وی با بیان برکات و دستاوردهای هجرت کوتاه‌مدت و بلندمدت، گفت: هجرت سبب بیمه شدن ایمان و اعتقادات مردم و بیان اخلاقیات و فرهنگ اصیل اسلامی برای آنان می‌شود.

حجت‌الاسلام نیکخو امیری خاطرنشان کرد: هجرت به معنی تزریق لحظه به لحظه فرهنگ، آداب و رسوم متأثر از اسلام به مردم و اجتماع است؛ اگر تصمیم داریم فرهنگ ملی و مذهبی کشورمان محو نشود باید طرح هجرت را تقویت کنیم.

وی تصریح کرد: هجرت موفق یک روحانی ورزیده، سبب آگاهی و بصیرت سیاسی مردم می‌شود و آنان را همیشه پشتوانه نظام قرار می‌دهد؛ اگر هجرت روحانیان نباشد، افکار مردم در اختیار بیگانگان قرار می‌گیرد.

این استاد سطوح عالی حوزه علمیه در پایان گفت: در برخی شهرها زمینه مناسبی برای تهاجم فرهنگی دشمن دارد، در این مناطق فرقه‌هایی همچون مسیحیت و بهاییت مشغول به فعالیت است، ضرورت فعالیت تبلیغی در این نقاط بیشتر احساس می‌شود./997/ت302/پ

ارسال نظرات