مراکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت در کشور راهاندازی میشود
خبرگزاری رسا - مدیر اداره تعلیم و تربیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) از راهاندازی مراکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت(ع) و مدارس و مراکز آموزشهای رسمی وابسته به آستان مقدس قم در استانها و شهرستانهای مختلف، در آیندهای نزدیک خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی آستان مقدس حضرت معصومه(س)،حجتالاسلام قاسمی، مدیر اداره تعلیم و تربیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) گفت: مدیریت تعلیم و تربیت در بخشهای مهمی از قبیل مرکز قرآن و حدیث کریمه اهلبیت(ع) اداره آموزشهای رسمی و واحد آموزشهای مجازی و غیر حضوری فعالیت عمده دارد که هر یک از این بخشها نیز از مجموعههای مختلفی تشکیل شدهاند.
حجت الاسلام قاسمی در ادامه به فعالیتهای این مدیریت اشاره کرده و افزود: کار اصلی مدیریت تعلیم و تربیت، ارائه آموزش های معارف قرآن و عترت در قالب آموزش های رسمی و آکادمیک از مقطع پیش دبستان، دبستان، راهنمایی، دبیرستان، تا مراکز دانشگاهی و حوزوی است.
وی اضافه کرد: از دیگر فعالیت های مهم این مدیریت ارائه برنامههای قرآنی و حدیثی در قالب گروههای آموزشی، به صورت دورههای کوتاهمدت، میان مدت و بلند مدت برای زائرین و مجاوران حضرت معصومه(س)است.
مسؤول مدیریت تعلیم و تربیت درباره رویکرد این مدیریت در اجرای برنامه ها گفت: اهتمام به معارف قرآنی و حدیثی در عرصه آموزش و تربیت انسانهای فرهیخته، تربیت نیروهای انقلابی و متدین و متخلق و متخصص در عرصه قرآن و حدیث و توسعه مراکز آموزش رسمی وابسته به آستان مقدس قم است.
وی همچنین اضافه کرد: تهیه و ارائه الگوهای تربیت دینی بر اساس آموزههای قرآن و اهل بیت(ع) و ارائه به نظام آموزشی و تربیتی کشور، تلاش برای تحقق مطالبات رهبری از مجامع قرآنی از جمله تربیت حافظان و قاریان متخلق و مسلط به ترجمه و مفاهیم و تفسیر از برنامه های دیگراین مدیریت است.
وی با اشاره به ارتباط این مجموعه با کارشناسان دینی تصریح کرد: این مدیریت برای اجرای برنامههای مفید و سازنده به صورت مستمر با مراکز حوزوی و دانشگاهی تعامل و ارتباط سازنده دارد و از ظرفیتهای موجود در این زمینه برای ارتقای سطح کیفی و کمی برنامههای فرهنگی و قرآنی استفاده کافی و لازم را میبرد.
حجتالاسلام قاسمی درباره تأمین نیازهای مخاطبین این مدیریت بیان داشت: قرآن و عترت اصل مهم در اجرای برنامههاست و برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی و معارفی برنامههایی در قالبی مدون شده و بر اساس نیاز مخاطبین از نظر مقطع تحصیلی برنامهریزی میشود.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای پیش روی این مدیریت افزود: تأسیس مدرسه علمیه وابسته به آستان مقدس قم، تأسیس مدارس قرآنی در مقطع راهنمایی و دبیرستان، طراحی رشتههای دانشگاهی و حوزوی قرآنی و حدیثی، تأسیس مراکز تخصصی و آموزشی دانشگاهی و حوزوی با رویکرد قرآن و حدیث، از جمله این برنامهها است.
حجتالاسلام قاسمی اضافه کرد: توسعه آموزشهای مجازی قرآن و حدیث، تدوین متون و محتوای آموزشی، تربیتی، جذب و ارتقای علمی و مهارتی مربیان قرآنی، تأسیس مراکز قرآن و حدیث کریمه اهل بیت(ع) در استانها و شهرستانها، تأسیس مدارس و مراکز آموزشهای رسمی وابسته به آستان مقدس قم در استانها و شهرستانها از دیگر برنامههای توسعهای پیش روی این مدیریت است.
مدیر تعلیم و تربیت آستان مقدس قم با اشاره به استقبال خوب و بازخورد مناسب برنامهها افزود: با الطاف خاصه حضرت معصومه(س)، استقبال گستردهای از فعالیتهای قرآنی حرم انجام شده، از این رو ظرفیتها و امکانات فعلی پاسخگوی نیازهای مخاطبین نیست، به طوریکه هم اکنون حدود 3500 قرآن آموز از برنامهها استفاده میکنند و مکان برای کسانیکه ثبت نام کرده و در نوبت پذیرش هستند، وجود ندارد.
وی با اشاره به رصد دقیق برنامههای اجرا شده از سوی ناظران و بررسی نقاط قوت و ضعف برنامهها جهت اصلاح آنها تصریح کرد: یکی از بخشهای واحد نظارت و ارزشیابی آموزشی که وظیفه و رسالت اصلی آن ارزیابی از دورههای آموزشی و کیفیت کار اساتید است، بعد از بررسی فعالیتها نتایج حاصله را اعلام کرده و نقاط قوت و ضعف برنامهها طی فرایندی به بخشهای مربوطه ابلاغ و برای ارتقای سطح مربیان جلسات دانش افزایی به صورت مستمر اجرا می شود، که در صورت قوت برنامهها مرحله توسعهای برنامه مورد بررسی قرار میگیرد.
حجتالاسلام قاسمی درباره هدف نهایی این مدیریت از اجرای برنامههای قرآنی و حدیثی اظهار داشت: هدف نهایی این مدیریت تربیت سربازان مخلص برای امام زمان(عج)، به گونهای که سربازانی متدین، متخلق و قرآنی در جامعه اسلامی هر کدام مانند ستاره ای بدرخشند.
وی با اشاره به پیشرفت این مدیریت در اجرای برنامهها خاطر نشان کرد: با تلاشهای فراوان مجموعه مدیریت تعلیم وتربیت و همکاری فراوان اساتید و کارشناسان در عرصه تعلیم و تربیت توفیقات و رشد چشمگیری داشتهایم و این مدیریت و مجموعه های تابعه قرآنی و حدیثی یکی از بهترین مراکز هم از لحاظ کیفی و هم از نظر کمی در سطح کشور شناخته شدهاند.
مسؤول مدیریت تعلیم وتربیت با اشاره به نیاز های موجود در اجرای برنامه ها تصریح کرد: نیازمندیهای مختلفی از قیبل محدودیت منابع مالی، اجازه سرعت بیشتر برای برطرف کردن کاستی ها را نمیدهد که امیدواریم خیرین نیکوکار و دوستداران قرآن و حدیث با کمک خود بانی ساخت مراکز مختلفی در سطح استانها و شهرستانها، برای توسعه همه جانبه این مراکز شوند تا بتوانیم یک جامعه قرآنی را در نسل امروز پیاده سازیم.
وی در پایان اشاره به مهمترین کار در عرصه آموزش قرآن از نگاه این مدیریت افزود: مهمترین کار در عرصه آموزش قرآن کریم، تربیت حافظان و قاریان که مسلط بر ترجمه، مفاهیم و تفسیر قرآن است که برای اجراییسازی آن از اساتید برجسته کشوری و بین المللی استفاده میشود./907/د101/ی
ارسال نظرات