برای استفاده درست از نسل سوم تلفن همراه فرهنگ سازی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدحسین حقجو، رییس مرکز مشاوره حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مدیر پیشین مرکز مشاوره حوزه علمیه قم، دوشنبه شب در نشست علمی بررسی پیامدهای نسل سوم تلفن همراه که در مدرسه فیضیه برگزار شد، گفت: گامهای نخست استفاده از رایتل در دولت اصلاحات رقم خورد و در آن زمان رهبری بحث شکل گرفتن پایگاه دشمن در جامعه را تذکر دادند.
وی افزود: در رایتل سخن از کنترل و محدودیت از استفاده از این موبایل نشده است، بلکه اگر هم محدودیتی اعمال شود، با استفاده از فیلتر شکنهای گوناگون میتوان این محدودیتها را برداشت.
مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه حوزه علمیه اکنون پیشرفت خوبی در آگاهی یافتن نسبت به موضوعات روز مانند پیشرفتهای تکنولوژی دست یافته است، خاطرنشان کرد: امروز جامعه از روحانیان تقاضا دارد که مسائل را به نحو درست برای آنان بیان کند، بسیاری از خانوادههای مؤمن به دلیل عدم آگاهی دچار مشکلات اعتقادی، اخلاقی و سیاسی شدهاند.
وی ادامه داد: کنترل نشدن و عدم نظارت از مشکلات امروز جامعه است، گاه اشتغالات به قدر فرد را درگیر میکند که از فرزند خود غافل میشود و هنگامی سقوط فرزند به دره انحراف در مییابد.
حجتالاسلام حقجو گفت: امکانات برای تشخیص مشکلات اجتماعی و اعتقادی وجود دارد، اما متأسفانه برخی در این زمینه وقت صرف نمیکنند، دشمن با قوت به دنبال آسیب رساندن به جوانان ما است.
وی با بیان اینکه بیشتر پدر و مادرها نحو کار با موبایل و اینترنت را بلد نیستند، ابراز داشت: رایتل کار آییهای منفی بسیاری دارد، رایتل خدمات مثبتی نیز دارد، اما به قدری پیامدهای منفی آن بسیار است که جای طرح نکات مثبت آن نیست.
مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه(س) بیان داشت: ما نباید کاری را انجام دهیم که سبب تقویت کفر شود، امروز ابتلائات و مشکلات دستگاههای ضعیفتر از رایتل مشاهده میشود و باید درباره رایتل بیشتر اندیشید.
استفاده از رایتل نیاز به فرهنگسازی دارد
حجتالاسلام حقجو با اشاره به اینکه تشبه به کفار حرام است، خاطرنشان کرد: ادبیات گویشی برخی از خانوادهها غربی شده است، فرهنگ غرب و تمایز گذاشتن میان محرم و نامحرم در جامعه رواج یافته است.
وی با اشاره به تأثیرات مخرب رایتل گفت: توسعه بیماریهای جنسی از خطرات رایتل است، رایتل امکان دیدن صحنههای خلاف اخلاق را به فرد میدهد و در پی آن گسترش اختلالات جنسی به وجود میآید.
مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه(س) ابراز کرد: باید برای رایتل فرهنگسازی و اطلاعرسانی کرد، باید سطح بینش و نظارت را بالا برد، پدرها و مادرها را نسبت به استفاده از رایتل حساس کرد.
وی گفت: گسترش اختلالات روانی، افت تحصیلی و اخلاقی، گسست روابط عاطفی خانوادهها و گسترش فساد پنهان از مضرات احتمالی رایتل است.
حجتالاسلام حقجو ادامه داد: بیش از سی درصد دانشجویان صرف استفاده از موبایل و رایانه میشود، تلویزیون رابطه عاطفی خانوادهها را کم کرده است، اما رایتل به این مسأله بیشتر دامن میزند.
ابهامات بسیاری در استفاده از رایتل وجود دارد
وی افزود: خلأ عاطفی سبب میشود که دختران و پسران ما با اندکی محبت از راه به در شوند، وقتی کسی خلأ عاطفی پیدا کرد، به دنبال تأمین این نیاز برمیآید.
مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به اینکه نسل سوم تلفن همراه به راحتی میتوان حیثیت خانوادهها را متلاشی کند، خاطرنشان کرد: دشمن باید هزینه بسیاری میکرد تا کوچکترین اطلاعات را از افراد به دست بیاورد، دشمن میتواند کوچکترین اطلاعات را با این تکنولوژی به صورت منظم و حسابشده به دست آورد.
وی گفت: ترافیکهای صوتی یکی از عوامل آسیب رساننده به بهداشت روانی است، اکنون در محیط ترافیکهای صوتی بسیاری وجود دارد و استفاده از رایتل به این ترافیک دامن میزند.
حجتالاسلام حقجو بیان داشت: به هم ریختگی تمرکز فکری و علمی از آسیبهای استفاده از رایتل است، کاسته شدن تمرکز سبب کاهش سطح یادگیری و آرامش انسان میشود.
وی اظهار داشت: امیدواریم اولیا و پدران و مادران نسبت به استفاده از این تکنولوژی دقت بیشتری داشته باشند، ابهامات در استفاده از رایتل بسیار است.
مدیر مرکز مشاوره حرم حضرت معصومه(س) خاطرنشان کرد: اکنون که حوزه علمیه به فکر بررسی پیامدهای این تکنولوژی افتاده دیر نشده است، اما باید توجه داشت رهبر معظم انقلاب چند سال قبل این تذکر را دادند./914/پ202/ن