۱۹ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۱
کد خبر: ۱۶۰۸۹۱
استاد حوزه و دانشگاه بیرجند:

فاطمیه نشانه‌ای از فرهنگ حقیقت‌خواهی است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه بیرجند با بیان این‌که استفاده از رسانه و برپایی دسته‌های عزاداری مهم‌ترین روش برای معرفی فاطمیه است، گفت: فاطمیه فقط یک روز نیست، بلکه قلب تاریخ بوده و نشانه‌ای از یک فرهنگ یعنی فرهنگ ایثار و شهادت، حق و حقیقت‌خواهی، ولایت و ولایت‌یاوری است.
فاطمیه نشانه‌ای از فرهنگ حقیقت‌خواهی است

حجت‌الاسلام محمد مختاری، استاد حوزه و دانشگاه بیرجند در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، گفت: فاطمیه فقط یک روز و یک اتفاق نیست، بلکه قلب تاریخ بوده و نشانه‌ای از یک فرهنگ یعنی فرهنگ ایثار و شهادت، حق و حقیقت‌خواهی، ولایت و ولایت‌یاوری است.

 

وی فاطمیه را کربلای خون جاری در جسم تاریخ تشیع عنوان کرد و گفت: واقعه کربلا، غیبت حضرت امام زمان(عج) و شهادت حضرت علی(ع) ریشه در فاطمیه دارد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه بیرجند با بیان این‌که فاطمیه ظهور حق و حقیقت در سینه تاریخ بوده است، گفت: فاطمیه مظلومیت علی و ارتداد مردم را در طول تاریخ در پرده نقل، نمایش داد و عالم را بر مظلومیت او و بر غصب حق او آگاه کرد.

 

حجت‌الاسلام مختاری، ادامه داد: عده‌ای عزاداری برای محرم و فاطمیه را کاری بیهوده می‌دانند در حالی که فاطمیه مانند چراغی برای فهمیدن حق و گوشی برای تمام انسان‌ها است تا کلام حق را بشنوند، درک کنند و عبرت بگیرند.

 

وی افزود: دهه فاطمیه سوگواری برای بانویی است که وجودش سیر تاریخ را عوض کرد و خداوند متعال در قرآن نازل شده بر سینه رسول اعظم(ص) بشارتش را به او داده بود و فاطمه تأویل قرآنی بود که امام صادق(ع) در تفسیر سوره قدر فرمود ضمیر هاء به حضرت زهرا(س) اشاره دارد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: حضرت فاطمه(س) مرتبه بالایی دارد به گونه‌ای که پیامبر(ص) بارها در سخنان خود ایشان را حجت خداوند بر امامان عنوان می‌کردند.

 

حجت‌الاسلام مختاری با بیان این‌که دهه فاطمیه کمتر از واقعه کربلا و محرم نیست، گفت: فاطمیه انقلابی پس از انقلاب پیامبر در حجاز، مقدمه‌ای برای کربلا و انقلاب اسلامی ایران و ایجاد انتظار برای ظهور آخرین ذخیره الهی در آخرالزمان است.

 

وی ادامه داد: اگر حضرت زهرا(س) سکوت می‌کرد، در پس در قرار نمی‌گرفت، در مسجدالنبی خطبه فدک را نمی‌خواند و با همراهی امام حسن(ع) و امام حسین(ع) خطبه غدیر را برای مردم بازگو نمی‌کرد، از ولایت غافل می‌شدیم و معرفت و شناخت از آن به دست نمی‌آوردیم.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که حضرت زهرا(س) با شهادت خود اولین شهید راه ولایت شدند، گفت: ولایت، روح و قلب انسان است و اگر فاطمیه نبود انسان امروز دیگر قلب و حیات نداشت.

 

حجت‌الاسلام مختاری، افزایش معرفت به اهل بیت را تنها راه شناخت ولایت و معرفت به حضرت زهرا(س) عنوان کرد و گفت: ما باید حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار دهیم زیرا ایشان از کمترین امکانات در دست خود بهترین استفاده‌ها را کرد و حقیقت ولایت را بر چهره تاریخ به نمایش گذاشت.

 

وی با بیان این‌که استفاده از رسانه و برپایی دسته‌های عزاداری مهم‌ترین روش برای معرفی فاطمیه است، گفت: فاطمیه یک روز نیست و مسؤولان باید تمام دهه فاطمیه را مانند روز اصلی دهه برگزار کنند.

 

وی در پایان یادآور شد: فاطمیه قلب تاریخ است و حفظ قلب لازم و واجب است، بنابراین باید وسایل حفظ قلب خویش را بشناسیم و درست از آن استفاده کنیم./932/ت302/ب

ارسال نظرات