انتقاد ایران از تاخیر در اعزام بازرسان شیمیایی سازمان ملل به سوریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه الکترونیک وزارت امور خارجه، محمد مهدی آخوندزاده، معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه ایران در دیدار با رییس سومین کنفرانس بازنگری اجرای کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی، تاکید کرد: بیش از سه هفته از درخواست دولت سوریه از دبیرکل سازمان ملل متحد برای اعزام گروه تحقیقاتی این سازمان با همکاری سازمان منع سلاحهای شیمیایی میگذرد اما متاسفانه این تیم هنوز اعزام نشده و ضروری است از هرگونه تاخیری در این زمینه پرهیز شود.
معاون وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار که در آستانه آغاز سومین کنفرانس بازنگری کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی در لاهه انجام شد، اظهار امیدواری کرد که هرچه سریعتر تیم تحقیقاتی برای بررسی استفاده از سلاحهای شیمیایی در سوریه و شناسایی مسببین و نیز کمک کنندگان به آنها به این کشور اعزام شود.
آخوندزاده همچنین با اشاره به موضوعات مهم مطروحه در سازمان منع سلاحهای شیمیایی و هدف اصلی کنوانسیون یعنی خلع سلاحهای شیمیایی، از اینکه کشورهای بزرگ دارنده این سلاحها نتوانستهاند به ضرب الاجل تعیین شده در کنوانسیون برای امحاء سلاحهای شیمیایی عمل نموده و آن را نقض کردهاند اظهار تاسف نمود.
کریستوف پتوره، رییس کنفرانس بازنگری اجرای کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی نیز در دیدار با معاون امور بین الملل وزیر امورخارجه کشورمان که در حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در هلند و سفیر لهستان در این کشور انجام شد، نقش ایران در سازمان منع سلاحهای شیمیایی را بسیار مهم خواند.
پتوره افزود: با توجه به گستردگی خانواده کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی که 188 کشور را در بر میگیرد، اهمیت این کنوانسیون دوچندان میشود.
وی همچنین در این ملاقات به تشریح رهیافت خود در مورد هدایت این کنفرانس و اولویتهای آن پرداخت.
معاون امور بین الملل وزیر امور خارجه ایران همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود در این دیدار به موضوع اجرای موادی از کنوانسیون ناظر بر همکاریهای بین المللی و رفع موانع قانونی و اجرایی در این زمینه پرداخت.
آخوندزاده افزود: بایستی درخصوص پایبند نبودن کشورهایی که با اعمال تحریمهای یک جانبه و غیرقانونی در روند انتقال فنآوری و مواد شیمیایی برای مقاصد صلح آمیز مانع ایجاد میکنند، مکانیزمی طراحی شود.
در پایان این دیدار دو طرف همچنین به همکاریهای نزدیک با یکدیگر درخصوص رسیدن به موفقیت کنفرانس تاکید کردند.
سومین کنفرانس بازنگری که از روز دوشنبه در لاهه آغاز و به مدت دو هفته ادامه خواهد داشت به بررسی اجرای کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی در طول پنج سال گذشته و تعیین نقشه راه برای پنج سال آینده میپردازد./959/د102/ص