۲۲ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۶
کد خبر: ۱۶۱۳۵۶
آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به تعدد کاندیداها؛

احساس تکلیف گاهی وسوسه شیطان است

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به تعدد کاندیداهای اصولگرایان، گفت: در چنین شرایطی هر فردی احساس وظیفه می‌کند که کنار نرود، این احساس وظیفه را حمل بر صحت می‌کنیم اما گاهی شیطان انسان را وسوسه و خیال می‌کند که احساس وظیفه است.
آيت الله مصباح يزدي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ظهر امروز در دیدار جمعی از خواهران جبهه پایداری انقلاب اسلامی، با اشاره به اهمیت اسلام برای جایگاه زن در جامعه، گفت: اسلام برای تأثیر گذاری زنان در جامعه اسلامی و تصمصم گیری مستقل در زمینه مسائل سیاسی، فرهنگی و دینی حساب ویژه‌ای باز کرده که نظیر آن در هیچ فرهنگ و دینی وجود ندارد.
وی ادامه داد: نگاه اسلام به زن به قدری بالا است که خداوند در قرآن برای هر مؤمنی از مرد و زن همسر فرعون و حضرت مریم را به عنوان الگو ذکر کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این‌که در آغاز پیدایش جامعه اسلامى از لحاظ سیاسی برای زنان مهاجر حساب ویژه‌ای باز شده بود، ابراز کرد: دراین باره قرآن می فرماید؛ اگر زنانی برای خدمت به جامعه اسلامی آمدند شما آنها را برای صدق در گفتار امتحان کنید و بعد آنها را بپذیرید.
آیت‌الله مصباح یزدی یکی از برکات انقلاب اسلامی را هویت بخشی به زنان دانست و اظهار کرد: هیچگاه در طول تاریخ همچون امروز شرایطی فراهم نشده که زنان مسلمان به طور مستقل به مسائل اجتماعی بپردازند و به وظیفه خود عمل کنند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: از جمله لوازم احساس شخصیت و هویت مستقل زنان این است که آنها در وظایف اجتماعی دوشادوش مردها مسؤولیت‌ قبول می‌کنند و در برخی موارد قبول مسؤولیت برای آنها واجب است.
وی با اشاره به اهمیت مفهوم جهاد در فرهنگ اسلامی، تصریح کرد: مفهوم جهاد در فرهنگ اسلامی بسیار وسیع‌‌تر از جهاد نظامی است و رشد و پیشرفت اسلام مرهون جهاد اقتصادی حضرت خدیجه(س) است؛ قرآن وقتی از جهاد سخن می‌گوید ابتدا جهاد با مال را مطرح می‌کند.  
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر ضرورت حضور زنان متدین در عرصه‌ های علمی و مراکز آموزشی، گفت: اگر در مراکز علمی و‌آموزشی زنان متدین وجود نداشتند وضع جامعه ما بسیار نا مناسب می‌شد؛ زنان متدین جامعه با تمام وجود سعی می‌کنند فرزندانی با ایمان تربیت کرده و با فرهنگ‌های ابتذال، انحراف و فتنه ها مبارزه کنند و باید خدا را شکر کرد که چنین زمینه‌هایی برای زنان فراهم شده است.
آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به نام گذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان حماسه سیاسی و اقتصادی، ابراز کرد: شعار امسال با حماسه عجین شده است و وظیفه همگان را در تحقق این امر بیشتر می‌کند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)  با تأکید بر این‌که انتخابات امسال با سال‌های قبل تفاوت‌های فراوانی دارد، ابراز کرد: در دوره‌های قبل انتخابات دو قطبی و رقابت میان اصولگرایان و اصلاح طلبان بود و در چنین شرایطی در تشخیص وظیفه مشکلی به وجود نمی‌آمد.
وی ادامه داد: اما این دوره انتخابات دو قطبی نیست و عمده رقابت میان اصولگرایان است، البته طرف مقابل نیز فعال و دلبستگی به راه خود دارد اما آنچنان رقابت دو قطبی نیست، ممکن است افراد در طرف مقابل محدود باشند و یکی دو نفر بیشتر نباشند اما در این جهت افراد اصولگرا فراوان و کم و بیش از صلاحیت‌های نسبی برخوردارند و باید اصلح آنها را شناخت.
آیت‌الله مصباح یزدی پراکندگی کاندیداهای اصولگرایان را  خطرناک دانست و گفت: طبیعی است بعد از فتنه 88 شرایط مناسبی برای اصحاب فتنه وجود ندارد، آنها تلاش‌های فراوانی کرده اند تا پوشش‌هایی برای کاندیدای خود انتخاب کنند و در حاکمیت مشارکت داشته باشند، حتی اگر مطمئن باشند که رأی نمی‌آورند همین که بتوانند کاندیدایی انتخاب کنند برای آنها یک پیروزی است، فقط نگرانی آنها این است که شورای نگهبان کاندیدای آنها را رد صلاحیت کند.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: شیاطین بیکار ننشسته و با به کار بردن سناریوهای متعدد که اگر اولی رأی نیاورد دومی چه کسی باشد سعی می‌کنند به نحوی مشارکت فعال در انتخابات و حتی امید به پیروزی داشته باشند و بعید نیست چند گروه مختلف که در ظاهر با هم تفاوت دارند برای انتخابات به هم نزدیک شده و با هم متحد شوند.
آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به اتحاد طرف مقابل در انتخابات برای رأی آوردن، گفت: اما از این طرف که همه اصولگرایان اتفاق پیدا کنند بر کاندیدای واحدی حتی دو نفر را معرفی کنند بسیار ضعیف است چون بسیاری از کاندیداها صلاحیت نسبی و امتیازاتی در مسائل اقتصادی، سیاست داخلی، علمی، سیاست بین‌الملل و انرژی هسته‌ای دارند و فکر می‌کنند صلاحیت بیشتری در اداره جامعه دارند.
وی افزود: در چنین شرایطی هر فردی احساس وظیفه می‌کند که کنار نرود، این احساس وظیفه را حمل بر صحت می‌کنیم اما گاهی شیطان انسان را وسوسه و خیال می‌کند که احساس وظیفه است اما انگیزه درونی و عمیق چیز دیگری است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به گفت‌وگوهای فراوان میان دلسوزان نظام در باب اتفاق اصولگرایان در انتخابات، گفت: اگر آرای اصولگرایان متفرق شود زمینه برای رقیب مخالف ارزش‌ها یا لا اقل مشکوک فراهم می‌شود.
وی با تأکید بر تقدیرات و مصالح الهی در انجام امور مملکت، ابراز کرد: ما باید وظیفه خود را به درستی انجام دهیم، مطمئنیم آنچه مصلحت اسلام است و آنچه جامعه ما لیاقت آن را داشته باشد به آن می‌رسد، ممکن است مصلحت اصلی اسلام چیز دیگری باشد و ممکن است جامعه ما در شرایطی باشد که صلاحیت آن فرد اصلح را نداشته باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری گفت: تناسب کیفی بین حاکم و برآیند جامعه وجود دارد، برآیند عموم مردم آنچه اقتضا داشته باشد حاکم آن نیز متناسب با آن است ما باید ابتدا خود را اصلاح کنیم، انگیزه‌های غیر الهی را در خود از بین ببریم خواسته ما این باشد که آنچه باعث پیشرفت اسلام و پیاده شدن احکام و رواج ارز‌س‌های اسلامی برای ما مهم باشد مسایل مالی و اقتصادی که در حد نفسه لازم است در درجه دوم برای مد نظر قرار گیرد.
وی بیان داشت: اگر کسی در زندگی پایبند به حلال و حرام و در پی اجرای احکام الهی نباشد این فرد نمی تواند امتیاز اول را بگیرد، اگر تابع اسلام هستیم باید ببینیم چه کسی در درجه اول دلبستگی به اسلام دارد.
آیت‌الله مصباح یزدی با تأکید بر اینکه بقای اسلام در گرو وجود ولایت فقیه و رهبر است، اظهار کرد: وقتی کشور ما با سایر کشورهای اسلامی مقایسه می‌شود، می‌بینیم بسیاری از آنها فعالیت‌ها و سختی‌های فراوانی کشیده‌اند اما هیچکدام از آنها نتوانسته ‌اند حکومت اسلامی را تشکیل دهند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بر ضرورت تبعیت از ولایت تأکید کرد و گفت: مسأله قابل اهمیتی که تمام دنیا بر روی آن زوم کرده‌اند، تبعیت از ولایت فقیه است که به صورت جدی نه به صورت شعاری باید مورد توجه قرار گیرد نه این‌که عده‌ای تا آنجایی تبعیت داشته باشند که با هوس‌های آنها می‌سازد و هرگاه مخالف خواسته‌های آنها بود، قهر کنند.
ویژگی های رییس جمهور آینده
وی مدیریت صحیح برای تحقق اهداف جامعه، حل مشکلات مردم و توانمندی برای مدیریت جامعه را از ویژگی‌های رییس جمهور آینده دانست و ابراز کرد: رییس جمهور آینده باید زیرک، باهوش و با فراست باشد که در دام دشمنان نیفتد، اگر شرایط علمی و تقوایی دارد اما فراست لازم را نداشته باشد شیاطین اطراف او را می‌گیرند و او را در دام خود می اندازند.
آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به مشکلات کشور در عرصه جهانی تجربه مدیریت در چینن شرایطی را لازمه رییس جمهور آینده خواند و گفت: در این شرایط بحرانی در مقابل مشکلات جهانی که داریم اگر کسی تجربه مدیریت نداشته و بخواهد مسؤولیت بپذیرد بعید است که به موفقیت دست پیدا کند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: در اوایل انقلاب کسی نبود و می‌شد به حداقل‌ها اکتفا کرد اما امروز سی و پنج سال از انقلاب گذشته، شرایط فرق کرده و تجربه‌های مدیریتی و مدیران شایسته و لایقی داریم که در چنین شرایطی نوبت به کسانی که تجربه مدیریتی نداشته و در ابتدای کار هستند نمی‌رسد.
آیت‌الله مصباح یزدی در پایان تیم خوب و همکاران لایق را از ویژگی های دیگر رییس جمهور آینده ذکر کرد و اظهار داشت: شرط اساسی رییس جمهور آینده پایبندی به ارزش‌های اسلامی، ولایت پذیری و کارآیی و توانمندی است و شرایط دیگر هرچند فضیلت است اما در درجه بعدی قرار داردند./927/پ201/ج
ارسال نظرات