توضیح حجت الاسلام قرائتی درباره ارث زنان
وی در ادامه در بخش دیگری از توصیه های خود به خواهران مبلغه با بیان این که برای رشد و تعالی و پیشرفت نباید خودتان را کامل بدانید، با اشاره به حدیثی از امام جعفر صادق (ع) اظهار داشت: اگر کسی خودش را بهتر از دیگری متصور شد در واقع مستکبر است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در ادامه با اشاره به داستان های قرآنی و عبرت آموزی آن ها در همه اعصار تصریح کرد: قرآن کتابی جاودانه است و برای هر موضوعی دارای حرف است و اگر انسان در استخراج این منابع غنی درس آموزی از این کتاب دارای ضعف است در واقع این عیب به انسان و علم او برمی گردد چرا که قرآن مشکلی ندارد.
وی در ادامه با بیان اعجاز علمی و تشریح پیام های واژه های قرآنی اظهار داشت: کسی ادعا کند که ذره ای از قرآن را درک کرده است این ادعا پوچ است چرا که ذره ای از این کلام الهی گنجی بسیار است که انسان از فهم آن ناتوان است.
رییس ستاد اقامه نماز کشور درادامه با تاکید بر نقش افزونی زن در جامعه نسبت به مرد و " اولی الالباب" در قرآن اظهار داشت: در واقع فرزند دختر هبه خداست و خداوند اسم دختر را در قرآن قبل از پسر آورده است و این بدین دلیل است که تربیت یک دختر مساوی است با تربیت چند پسر و این در حالی است که بسیاری از افراد معارف الهی و احکام دین را در بستر خانواده و به ویژه از مادر می آموزند و این دلیلی بر نقش پررنگ بانوان در تربیت فرزندان سالم است.
وی افزود: در سوره احزاب زن و مرد دوشادوش یکدیگر تکامل پیدا می کنند و بعضی از افتراها نسبت به نادیده گرفته شدن حقوق بانوان به طور مثال در سهم الارث غیر واقعی است چرا که زن مالک همه اموال ارثی رسیده به خودش است و این درحالی است که زنان در اموال ارث همسر نیز شریک هستند و در واقع ارث او دو برابر می شود و این حکمت دستور اسلام است.
وی تبلیغ دین را از وظایف اصلی مبلغان دانست و گفت: بشر به سه چیز در دنیا برای زندگی نیاز دارد که این نیازها به سه دسته شخصی، اجتماعی و عالی تقسیم می شوند که نیازهای عالی پاسخ به سؤال های چیستی و چگونگی و ایدئولوژی و مکتب بشر برای زندگی است و در واقع دین پاسخگوی نیازهای عالی انسان است.
حجت الاسلام والمسلمین قرائتی در ادامه با بیان این که برای تحقق سازی این نیاز عالی به چه دینی نیاز است، افزود: انسان بدون دین بدون مسیر است و بشر در این جهان دارای راه است اما مسیرها متفاوت است و مسیری که خودش یا دیگران تعیین می کنند مسیر هوا و هوس و در واقع بن بست است و راه دین همان مسیر خالق است و مبنای آن واقعیت است.
وی در ادامه با اشاره به نقش نسبی عقل در این مسیر گفت: از آنجا که مسیرهایی که بر مبنای عقل انسانی شکل گرفته است به پشیمانی و ندامت برای چندین میلیارد مرتبه تکرار شده است انسان در واقع نیازمند مسیری بدون پشیمانی است و این در واقع همان دلیل بر دین گرایی است چرا که بدون داشتن دین راه انحرافی است.
وی در ادامه خطاب به مبلغان مبنی براین که به دنبال علم غیر سودمند نباشید و عمرتان را بیهوده در این مسیر هدر ندهید، تصریح کرد: تحقیق و پژوهش های عملی، شناخت عمیق معارف، شناخت واژه های معرفتی و برداشت های درست از مفهوم علم واقعی در واقع همان شاه کلیدهای موفقیت شما در مسیر تبلیغ است.
استاد برجسته قرآن کریم با اشاره به سوره انسان و تاکید بر این موضوع که موفقیت ثمره و میوه اخلاص است، افزود: اخلاص در کار بدین معنا که با خدا معامله کنید و به دنبال منافع مادی در این دنیا نباشید چرا که خداوند مزد کار مخلصانه شما را چند برابر می سازد و دراین مسیر در واقع امکانات حرف آخر را نمی زند و همه چیز به جوهره وجودی فعالیت های انسان بر می گردد و مطالعه و تفسیر را در برنامه روزانه خود قرار دهید و درباره موضوعات مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و غیره خودتان تحقیق کنید و درمسیر این تحقیق اخلاق باید مبنا باشد.
از هم گسیختگی خانواده و جامعه از دلایل غفلت از حجاب
رییس ستاد اقامه نماز کشور در بخش دیگری از سخنان خود به بیان دلایل عقلی حجاب پرداخت و اظهار داشت: از هم گسیختگی روابط زن و مرد در فضای خانواده به دلیل بی بند وباری بانوان و چشم چرانی مردان، پریشانی افکار جوانان و ضررعلمی در فضای دانشگاه ها، به خطر افتادن سلامت روانی و بهداشتی جامعه به دلیل به وجودآمدن رابطه های نامشروع و افزایش ناهنجاری های اجتماعی به دلیل غفلت از فضای خانوادگی و افزایش طلاق از مهم ترین این دلایل است.
وی در پایان با طرح این سؤال که ارزش تبلیغ چیست؟ گفت: در واقع براساس قرآن، پیامبر خدا(ص) وظیفه ای جز تبلیغ دین ندارد و ایشان فقط مبلغ و رحمت است و این بدان معنا است که رحمت خدا، همان تبلیغ دین است./934/پ202/س