۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۸
کد خبر: ۱۶۴۷۰۸
بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب(11)؛

عوامل تاثیرگذار بر سبک زندگی اسلامی در جامعه ما تبیین شد

خبرگزاری رسا ـ عضو هیئت علمی و رییس گروه ارتباطات دانشگاه تهران، تعامل با جامعه مصرفی جدید، طبقات اجتماعی و دو عامل دیگر را به عنوان عوامل تاثیرگذار بر سبک زندگی اسلامی در جامعه ما معرفی کرد.
سبک زندگي اسلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر مسعود کوثری، رییس گروه ارتباطات دانشگاه تهران در نشست بررسی دین و سبک زندگی اسلامی که در غرفه سرای اهل قلم نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، گفت: سبک زندگی در حوزه‌های مختلف بیش از سه دهه است که مطرح شده است و به عنوان یکی از مبحث‌های مهم در جامعه تلقی می‌شود.

وی افزود: سبک زندگی اسلامی یک عنصر اثر بخش است و مجموعه مصرف‌ها و گرایش‌ها و فعالیت‌های انسان است که به کمک آن فرد خود را از دیگران متمایز می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در ادامه مباحث در خصوص موضوع سبک زندگی و دین، بیان داشت: درتاریخ گذشته ما سبک زندگی اسلامی، مسیحی و ... داشته‌ایم و در آن زمان بین مردمان جوامع یک هم‌گونی و هم سطحی بوده است.

وی ادامه داد: آنچه که در تاریخ ایران وجود دارد این است که در بین سال‌های چهارم تا دوازدهم هجری سبک زندگی عاملی بوده که تحت تأثیر دین، سیاست و طبقات اجتماعی قرار گرفته و از یک کلیت برخوردار بوده است.

دکتر مسعودی افزود: اگر ما امروز سبک زندگی اسلامی را در تعارض با غرب مطرح می‌کنیم پس تلاش می‌کنیم که یکپارچه باشیم و این بین اسلام و غرب دوگانگی ایجاد خواهد کرد.

وی در ادامه به بررسی این مسأله پرداخت که «آیا سبک زندگ اسلامی کاربرد هم دارد؟» و خاطرنشان کرد: سبک زندگی اسلامی در جامعه ما تحت تأثیر چند عامل است که تعامل با جامعه مصرفی جدید عامل نخست آن است چون امروز در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که در آن امکانات بسیاری وجود دارد و مصرف هم یکی از شاخصههای آن است، از این رو این عامل در پیدایش سبک‌های متفاوت ثأثیرگذار است.

رییس گروه ارتباطات دانشگاه تهران به عامل دوم تأثیرگذار در سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و ابراز داشت: طبقات اجتماعی دومین عامل اثرگذار در سبک زندگی اسلامی است که با توجه به آن باید گفت جامعه ما، هم‌چون دیگر جوامع از این بعد مستثنی نیست.

وی در تبیین عنصر سوم بیان داشت: فردیت، عامل سومی است که در سبک زندگی اسلامی اثرگذار است که در آن فرد سعی می‌کند خود را از دیگران متمایز کند.

دکتر مسعودی در اشاره به عنصر چهارم اثرگذار در سبک زندگی اسلامی ابراز داشت: عنصر چهارم، مسائلی است که ما نمی‌دانیم برخاسته شده از اسلام است یا نه، که مثال این عنصر خوراک در ماه مبارک رمضان است که اسلام می‌گوید نباید زیاد باشد و تجملاتی هم نباشد اما ما در این امر عکسش را اجرا می‌کنیم و این‌ها خود یک نوع سبک زندگی اسلامی است.

وی در پایان تصریح کرد: سبک زندگی اسلامی می‌تواند وجود داشته باشد اما در بعد داخلی و دورنی خود ساختار و شکل‌های متفاوتی را در برخواهد گرفت./957/پ202/ص 

ارسال نظرات