۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۲۲:۰۶
کد خبر: ۱۶۶۴۳۹
نسیم هدایت، رهنمود‌های بزرگان به طلاب جوان(81)؛

نماز شب، رحمت حق را بر انسان نازل می‌کند

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی تبریزی در پاسخ به پرسشی درباره میزان تقید به انجام مستحبات برای یک طلبه، گفت: لازم است در هر کاری، از جمله عبادات و مستحبات،‌ تعادل و حد وسط را رعایت کرد. اما در میان مستحبات، آن‌که می‌تواند واقعا رحمت حق را بر انسان نازل کند، نماز شب است.
نسيم هدايت ، علي وافي

به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب «نسیم هدایت، رهنمود‌های بزرگان به طلاب جوان» تدوین شده از سوی علی وافی، دربردارنده چهل پرسش و پاسخ درباره آداب و رموز طلبگی و صد‌ها نکته آموزنده درباره شیوه طلبگی است.

با توجه به اهمیت طرح این مباحث برای طلاب به ویژه طلاب جوان و تازه‌وارد به حوزه‌های علمیه، خبرگزاری رسا اقدام به انتشار بخشی از محتوای این کتاب کرده است.

در بخشی از این کتاب، حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی تبریزی به این پرسش که« به نظر حضرتعالی انجام مستحبات، مثل اذکار، دعاها، نوافل، بخصوص نافله شب، برای یک طلبه، تا چه حدودی لازم است و اگر بنا باشد بعضی از این‌ها، استمرار داشته باشد، کدام را توصیه می‌فرمایید؟» این‌گونه پاسخ داده است:

البته باید زندگی طلبه را در نظر گرفت، انسان در دوران نوجوانی و جوانی به گونه‌ای است، و در سنین بالا، به گونه‌ای دیگر. جوان هم به خواب بیشتری نیاز دارد و هم لازم است کار بیشتری انجام دهد. اگر بیش از اندازه به انجام مستحبات بپردازد، ممکن است هم آن طور که باید به کارش نرسد و هم به استراحتش لطمه وارد شود.

لازم است در هر کاری، از جمله عبادات و مستحبات،‌ تعادل و حد وسط را رعایت کرد. اما در میان مستحبات، آن‌که می‌تواند واقعا رحمت حق را بر انسان نازل  کند، نماز شب است. نماز شب چیزی نیست که ما به آسانی آن را ترک کنیم. یعنی واقعا کسی که می‌خواهد درهای رحمت به رویش باز بشود، در میان نوافل، نافله شب مقدم است. خود قرآن می‌فرماید : إن ناشئه الیل هی أشد وطأ و أقوم قیلا در واقع خیلی خیلی موقعیت بالایی دارد.

شایان ذکر است، علاقه‌مندان به تهیه این کتاب می‌توانند به انتشارات شفق به نشانی قم ـ خیابان شهدا ـ کوچه 22 مراجعه کنند یا با شماره 7741028 پیش شماره 0251 تماس بگیرند./997/پ203/پ

ارسال نظرات