۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۹
کد خبر: ۱۶۷۰۷۲

پنجمین دوره کوتاه مدت امام علی شناسی برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ با حضور حجت‎الاسلام نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم در پنجمین دوره کوتاه مدت امام علی(ع) شناسی که در شبستان حرم مطهر کریمه اهل‎بیت(ع) برگزار شد.
حجت السلام والمسلمين علي نظري منفرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‎الاسلام علی نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم در پنجمین دوره کوتاه مدت امام علی(ع) شناسی که در شبستان حرم مطهر کریمه اهل‎بیت(ع) برگزار شد، به نشانه‎های ارزشی افراد در دین مبین اسلام اشاره کرد و گفت: ایمان، تقوا و معرفت یکی از امور ارزشی در دین است و قرآن نیز نسبت به این موضوعات تأکید فراوان دارد.

وی ادامه داد: در پایان سوره اسراء آمده «شما ایمان بیاورید و یا نیاورید کسانی که اهل دانش هستند وقتی آیات قرآن برای آن‎ها خوانده ‎شود به سجده افتاده و اشک می‎ریزند».

حجت‎الاسلام نظری منفرد ایمان را مبتنی بر معرفت دانست و با اشاره به شبهه برخی از افراد نسبت به ایمان امیرمؤمنان(ع) در زمان بعثت پیامبر(ص) خاطرنشان کرد: برخی از افراد می‎گویند وقتی پیامبر(ص) مبعوث شدند، امام علی(ع) کودک بود و ایمان آوردند، از این‎رو ایمانش مورد قبول نیست.

وی افزود: این نشان از معرفت و درک بالای امیرمؤمنان(ع) است که بلافاصله به ندای رسول الله(ص) لبیک گفتند؛ گروهی نسبت به صحابه پیامبر(ص) می‎گویند «رضی الله عنه» ولی درباره امیرمؤمنان(ع) می‎گویند «کرم الله عنه» و این نشانگر آن است که علی(ع) هرگز بت نپرستید.

استاد حوزه علمیه قم سابقه را از دیگر ارزش‎های دین نسبت به افراد دانست و ابراز داشت: قرآن نیز نسبت به سابقه افراد تأکید دارد، مانند آیه «السابقون السابقون اولئک المقربون» و دیگر آیات قرآن نیز نسبت به سابقه افراد تأکید فراوان دارد.

وی تصریح کرد: علم و پیشگام بودن در جهاد نیز از دیگر ارزش‎های دینی است، از نظر عقل نیز اگر فردی تمام ارزش‎ها را داشته باشد از نظر دین یک فرد ایده‎آل بوده و بهترین جانشین می‎تواند برای پیامبر(ص) باشد.

حجت‎الاسلام نظری منفرد با بیان این‎که تمام ارزش‎ها در وجود مبارک امیرمؤمنان(ع) وجود داشت، بیان داشت: در روایت عامه و خاصه آمده که امام علی(ع) نخستین فردی بودند که به پیامبر(ص) ایمان آوردند و برخی از افراد برای کم رنگ کردن این فضیلت می‎گویند امیرمؤمنان(ع) در زمان ایمان آوردن کودک بودند در حالی که این سخن نادرست است، چرا که نشان از درک بالای امیرمؤمنان(ع) دارد، چرا که ایشان نخستین فرد برای حمایت از پیامبر(ص) بودند.

وی خاطرنشان کرد: از نظر علم نیز امیرمؤمنان(ع) نسبت به دیگر صحابه بسیار بالاتر و سرتر بودند، چرا که پیامبر(ص) درباره ایشان فرمودند «أنا مدینه العلم و علی بابها» و این‎روایت را درباره هیچ یک از صحابه نفرمودند.

این پژوهشگر حوزوی با بیان این که امیرمؤمنان(ع) در جهاد نیز سرآمد تمام صحابه بودند، اظهار داشت: در صحیح مسلم و بخاری آمده، پیامبر(ص) در روز فتح خیبر پس از ناکام ماندن خلیفه اول و دوم در فتح قلعه فرمودند «فردا پرچم را به دست کسی می‎دهم که کرار است نه فرار کننده و خدا و پیامبرش از این فرد خشنود است همان‎گونه که او از خدا و پیامبرش خشنود است».

وی گفت: خود عامه نیز بیان می‎کنند که فتح کننده خیبر امیرمؤمنان(ع) بوده‎اند؛ در جنگ دیگر نیز پیامبر(ص) فرمودند «ضربه شمشیر علی در این جنگ برابر است با هفتاد سال عبادت تمام افراد».

حجت‎الاسلام نظری منفرد با تأکید بر این که امیرمؤمنان(ع) پس از پیامبر(ص) بی همتا هستند، بیان داشت: فردی نقل می‎کند من از امام علی(ع) بدگویی می‎کردم که پیامبر(ص) به من فرمودند «فلانی تو من را اذیت کردی»، از ایشان پرسیدم چرا یا رسول الله؟، فرمودند «هر کس علی را اذیت کند من را اذیت کرده است»، آیه تطهیر و مباهله نیز امیرمؤمنان(ع) را نفس پیامبر(ص) بیان می‎کند.

وی ادامه داد: امیرمؤمنان(ع) برای خلافت بهترین گزینه پس از پیامبر(ص) بودند تا جایی که خود ابن عثیر در کتاب خود نوشته پیامبر(ص) به علی(ع) فرمودند «یا علی مبادا به سراغ مردم بروی مَثَل امام همانند کعبه است که مردم باید به سراغ او بیایند»./993/پ202/پ

ارسال نظرات
captcha