۰۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۵:۲۱
کد خبر: ۱۶۸۴۹۵
معاون پژوهشی مدرسه علمیه معصومیه:

اعتکاف سرآغاز پیشرفت و تحول در زندگی است

خبرگزاری رسا ـ معاون پژوهشی مدرسه علمیه معصومیه گفت: قدر اعتکاف را ما نمی‌دانیم مگر این‌که تعریف اعتکاف را درست کنیم، اعتکاف شروع و پایان یک امر نیست، آغاز یک جهش است، در اعتکاف یک مسأله در زندگی انسان پررنگ می‌شود.
مراسم معنوي اعتکاف طلاب غير ايراني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدرضا صفرپور، معاون پژوهشی مدرسه علمیه معصومیه، شنبه عصر در نشست معتکف و اصلاح جامعه که در مراسم معنوی اعتکاف در مسجد امام حسن عسکری(ع) برگزار شد، با اشاره به حدیث «قدر المرأ علی قدر همته» گفت: در این روایت امام علی(ع) می‌فرماید هر چه همت انسان‌ها بالاتر باشد، ارزش آن فرد بالاتر است.

وی افزود: یک زمانی در جنگ سیم خاردار وارد می‌کردیم، شهید تهرانی دارای همت بالایی بود و در آن زمان یکی از معدود موشک‌هایی که به ایران وارد شده بود را نگاه داشت و گفت من می‌خواهم مانند این موشک را بسازم.

استاد حوزه و دانشگاه به نقل خاطره دیگری درباره بلند همتی پرداخت و گفت: یک وقت به مرحوم امام(ره) گفتند که یک نامه آوردیم امضا کنید که ایام عزا رژیم طاغوت سینماها را تعطیل کند، امام(ره) فرمود که من این‌ را امضا نمی‌کنم، گفتند چرا، گفتند همت من این است که حکومت عوض شود و اگر این را امضا کنم خود یک جهل و فریب بزرگ است.

وی ادامه داد: در اعتکاف می‌توان بلند همتی را پیدا کرد، اعتکاف فرصتی است برای این‌که انسان همت خود را افزایش دهد تا انسان ارزش خود را بالا ببرد، یکی از تلاش‌های انسان در اعتکاف باید بالا بردن همت باشد.

حجت‌الاسلام صفرپور ابراز کرد: یکی از سخنان رهبر معظم انقلاب این است که باید زبان علمی ایران را به فارسی تغییر دهید، این سخن برای برخی افراد خنده‌دار است، اما کسانی که پیشرو هستند و دارای همت بالایی هستند این امر را خنده‌دار نمی‌دانند و در این راستا تلاش می‌کنند.

وی با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند اگر می‌خواهید، پیشرفت حاصل شود باید جامعه بین‌المللی اسلامی ایجاد شود، ابراز کرد: ما اکنون در قواعد و چارچوب‌های غربی قرار گرفته‌ایم، رهبر انقلاب می‌فرمایند باید نقطه بالا را ببینید و از چارچوب‌های غربی خارج شوید.

استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این‌که باید مسؤولیت‌پذیر باشیم و خانواده خود را به درستی تربیت کنیم، اظهار کرد: باید توجه داشت تا از این چارچوب‌هایی که قرار داریم، جدا نشویم نمی‌توانیم خود را اصلاح کنیم.

وی اظهار کرد: ما مسلمان‌ها خیلی وقت‌ها همت فکر کردن درباره موضوعی را نداریم،‌ شعری منسوب به امام علی(ع) است که «اتزعم انک جرم صغیر و فیک انطوی العالم الاکبری» ماها خیلی قدر خود را کم می‌دانیم، اراده انسان می‌تواند عالم را تغییر دهد.

حجت‌الاسلام صفرپور با بیان این‌که اراده بشر را نباید دست کم گرفت که ما این اراده را به خوبی نشناخته‌ایم، ادامه داد: قدر اعتکاف را ما نمی‌دانیم مگر این‌که تعریف اعتکاف را درست کنیم، اعتکاف شروع و پایان یک امر نیست، آغاز یک جهش است، در اعتکاف یک مسأله در زندگی انسان پررنگ می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مسیحیت میگوید شما تمام عمر در کلیسا باشید، اما بعد از اعتکاف تازه کار انسان شروع می‌شود و اولین کار ما بعد از اعتکاف زهد در دنیا است و باید این حرکت ادامه یابد./914/پ202/ن

ارسال نظرات