نامزدهای انتخابات برنامه فرهنگی ارائه دهند
آیتالله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بررسی نقش فرهنگ در حل معضلات اقتصادی کشور پرداخت و گفت: فعالیتهای اقتصادی، عمرانی و سیاسی با فرهنگ دینی معنا و مفهوم پیدا میکند.
وی افزود: هر اندازه در زمینه اقتصاد، عمران و فعالیتهای سیاسی تلاش شود اما نسبت به مسائل فرهنگی به ویژه فرهنگ دینی و مذهبی بیتوجهی شود یا دچار مسامحه و روزمرگی شویم، تمام فعالیتهایی که انجام دادهایم بیاثر است و در مسیر ضد خودش به کار گرفته میشود.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه فرهنگ دینی و مذهبی پشتوانهای است تا همه کارها را در بستر و جایگاه خود قرار دهد، تصریح کرد: اقتصاد معیشتی زمانی میتواند گرهگشای زندگی شود که از یک فرهنگ اصیل دینی برخوردار باشد.
رعایت سبک زندگی برای حل مشکلات جامعه
وی بر اولویت دادن به مسائل فرهنگی به ویژه توجه به فرهنگ فرد و جامعه تأکید کرد و افزود: اگر سبک زندگی در زمینه اسراف و صرفهجویی اصلاح نشده باشد، هرچه میزان درآمد را بالا ببریم، حالت مصرفگرایی توسعه پیدا کرده و روز به روز بر مشکلات افزوده میشود.
آیتالله ایمانی اظهار کرد: در جامعهای که خمیرمایه انقلابش مسائل فرهنگی و دینی بوده و این فرهنگ نیز از مساجد و حسینهها شروع شده است، هیچ فردی نمیتواند مدعی خدمت به انقلاب باشد، اما نسبت به فرهنگ دینی و فرهنگ معنوی مردم بیتفاوت یا بیبرنامه باشد.
وی در پاسخ به این سؤال که مهمترین سؤال شما از نامزدهای انتخابات درباره مسائل فرهنگی چیست، با بیان اینکه قانون اساسی، حکومت دینی و نظام را نسبت به مسائل معنوی، فکری و دینی مردم مسؤول کرده است، از کاندیداها خواست که برنامه خود را در این زمینه ارائه دهند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس سؤالش را اینگونه پرسید: قانون اساسی حکومت را ملزم کرده تا فضای رشد معنویت را در جامعه ایجاد کرده و سطح فکر و فرهنگ دینی را بالا ببرند، و البته این امر را بر عهده دولت اسلامی گذاشته شده است، برنامه رییس جمهور آینده در این ارتباط چیست.
ارتباط تنگاتنگ رییس جمهور آینده با علما و مراجع
آیتالله ایمانی همچنین بر ضرورت ارتباط کاندیداها با حوزههای علمیه و مراجع تقلید تأکید کرد و افزود: نامزدهای انتخابات باید پیش از انتخابات، سوابق، ایدهها و برنامههای خود را با فضلای حوزه علمیه در میان بگذارند و از آنان عملا برای حضور در این عرصه کسب اجازه کنند.
وی گفت: همانگونه که حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) دین خود را به امام هادی(ع) عرضه میدارد و بعد از تأیید امام دنبال کارهای اجتماعی میرود، آقایان سوابق مذهبی و برنامههای خود را نسبت به انقلاب دینی و معنوی مردم ارائه دهند، اگر مراجع مجوز صادر کردند در این عرصه حضور یابند.
وی ادامه داد: فردی که انتخاب شد و کسانی که با منتخب میخواهند در مسائل مختلف همکاری کنند باید به این اصل مهم قانون اساسی توجه کنند و بدانند تنها نهادی که میتواند مسائل دینی و مذهبی را از سرچشمه وحی و فقاهت استخراج کند و در اختیار جامعه قرار دهد، حوزه علمیه است.
نظام اسلامی ایران نماد معنویت و حرکت فرهنگ دینی
امام جمعه شیراز تصریح کرد: رییس جمهور آینده برای تأمین و تقویت و حسن اجرای برنامههای دینی و فرهنگی خود باید در طول دوره چهار ساله یا بیشتر با حوزههای علمیه و مراجع تقلید ارتباط داشته باشد.
وی توجه کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را به این نکته جلب کرد که پیش از اینکه در یک کشوری که نیازهای اداری و مادی دارد، زندگی میکنند در یک کشوری هستند که نماد معنویت و حرکت فرهنگ دینی است و دارند برای دنیای اسلام دستورالعمل صادر میکنند.
آیتالله ایمانی ابراز امیداوری کرد که موضعگیریها، برخوردها و سخنان نامزدهای انتخابات فرهنگی بوده و توجه داشته باشند که کشور ما جمهوری اسلامی ایران است نه جمهوری ایران و این اسلامی بودن باید در همه مسائل به عنوان یک چهارچوب مدنظر و مورد توجه آنان باشد./920/ت302/ن