جناحبازی، دشمن پیشرفت اقتصاد است
حجتالاسلام حسن مجد، استاد سطح عالی حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در پاسخ به این پرسش که « چه کنیم که حماسه اقتصادی محقق شود؟» حماسه اقتصادی را یکی از مهمترین وظایف ملت ایران دانست و گفت: تعریف دقیق از ابعاد این حماسه را باید به اقتصاددانان و سیاستمداران این حوزه سپرد تا یک تعریف دقیق و جامع از این حماسه برای پیشرفت اقتصادی کشور ارائه کنند.
وی ادامه داد: باید تمامی اهل فن اقتصاد در کشور طرح جامعی از رشد اقتصادی فراهم کنند تا مورد نقد و بررسی قرار گیرد و ضعفهای آن برطرف شود و به خوبی در مسأله مهم اقتصاد ظرفیت سازی شود.
عدم شفافیت در اقتصاد جامعه
این کارشناس حوزوی ابراز داشت: در کشور ما شفافیت در مسائل اقتصادی ضعیف است و مردم اطلاع زیادی از حوادث اقتصادی در جامعه ندارند، باید مردم را در جریان اقتصاد قرار داد.
وی تصریح کرد: باید مردم مانند جریان انرژی هستهای که همه از آن اطلاع یافتند و از آن دفاع کردند، از اهمیت حماسه اقتصادی مطلع شوند و با جان و دل در این میدان رزم اقتصادی وارد شوند.
ضعف فرهنگی کشور
حجتالاسلام مجد، فرهنگ ملت را در زمینه پیشرفت اقتصادی مورد نقد قرار داد و یادآور شد: بخش عظیمی از مشکلات اقتصادی ما به فرهنگ جامعه برمیگردد و همدلی و همکاری در کشور تنزل پیدا کرده است.
وی افزود: بیشتر در لسان مردم وحدت و به فکر هم بودن مطرح میشود، ولی در مقام عمل، مردم به فکر هم نوعان خود در کشور نیستند و بعضی از فقر مردم استفاده میکنند و با گرانفروشی و احتکار و مانند آن، جامعه را به سوی فقر بیشتر منعطف میکنند.
توجه به پیشرفت اقتصادی
این استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: باید مردم فکر ترقی و پیشرفت جامعه اسلامی را بیشتر لحاظ کنند، باید جدا از مسائل شخصی، به اصل اقتصاد که با اسلام و ارزشهای ما ارتباط دارد، توجه کنند.
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، اگر کالای خاصی کم شود، مردم آن کشور دیگر از ان کالا مصرف نمیکنند یا کمتر مصرف میکنند و به فکر تعالی کشور خود هستند، اما در جامعه اسلامی ما، مردم به دست خودشان برای کشور بحرانسازی میکنند که این خطر بزرگی برای کشور است، باید به فکر رشد جامعه در همه ابعاد بود.
ضعف قوانین اقتصادی
این کارشناس حوزوی، برخی از قوانین کشور به ویژه در بخش بانکداری را نارسا و دارای ضعف برشمرد و ابراز داشت: قوانین اقتصادی جامعه باید به صورت صریح در برابر مشکلات اقتصادی گویا باشد و به گونهای ترسیم شود که زمینه اختلاس و دزدیهای کلان را بگیرد .
وی تصریح کرد: اگر در جامعه ما حرف از اختلاس میشود و ثروتهای آن چنانی مورد دست برد قرار میگیرد، این به ضعف قانون برمیگردد، باید در مرحله نخست قوانین محکم و استواری را در بحث اقتصاد تدوین کرد که مانعی در برابر اینگونه مشکلات باشد.
جناحبازی در کشور
حجتالاسلام مجد، جناحبازی و احزاب گرایی افراطی را مورد مذمت قرار داد و اظهار داشت: تخصص گرایی در بیشتر موارد در کشور ضعیف است و کارهای اقتصادی بر اساس آشنایی و زد و بند سیاسی به غیر متخصص آن واگذار شده است که این نقطه آغازی برای مشکلات اقتصادی کشور است.
وی در پایان یادآور شد: تا وقتی مدیران اقتصادی کشور اصلاح نشوند، حماسه اقتصادی محقق نمیشود، اگر در کشور تورم و گرانی وجود دارد، به خاطر مجریان نالایق اقتصادی است که باید اصلاح شود./978/ت302/ن