دومین مناظره نامزدها در رسانه ملی؛
حداد عادل: استقلال فرهنگی تضمین کننده استقلال در سایر عرصه ها است
خبرگزاری رسا ـ نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه داشتن فرهنگ به معنی ستیزه کردن با جهان و نفی ارزشهای فرهنگهای دیگر نیست، گفت: وقتی میتوان رابطه منطقی با دیگر فرهنگها داشت که فرهنگ خود را به درستی شناخته باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، غلامعلی حداد عادل در دومین مناظره انتخاباتی هشت نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به بیان رئوس رویکردها و برنامههای فرهنگی اجتماعی خود را پرداخت و گفت: در اینکه فرهنگ با اقتصاد و سیاست مرتبط است بحثی نیست، اما امروز اینجا آمدهایم درباره فرهنگ صحبت کنیم.
وی با بیان اینکه نمیشود به جای صحبت درباره فرهنگ یکسره از سیاست و اقتصاد صحبت کرد، افزود: فرهنگ در جامعه مانند روح در پیکر و به منزله شخصیت برای فرد است، فرهنگ جامعه شخصیت یک ملت است، هویت هر جامعهای به فرهنگ آن است، فرهنگ ما اسلامی است، مردم ایران پیش از سلام همه خداپرست بودند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: باید فرهنگ اسلامی را اساس قرار دهیم، همانطور که رهبری فرمودند و قرآن میگوید باور به خدا باید اساس کار ما باشد باید زندگی و جامعه خود را قرآنی کنیم باید بر اصالت فرهنگ اسلامی ایران تأکید کنیم.
وی گفت: در دولت آینده تلاش خواهد کرد نسل جوان فرهنگ خود را بشناسند احساس هویت کرده و به این فرهنگ افتخار کنند و در برابر دنیا سر خود را بالا بگیرند و به مسلمانی و ایرانی بودن خود ببالند.
حداد عادل با بیان اینکه اولین شعار انقلاب استقلال بوده است، ادامه داد: اگر در فرهنگ استقلال نباشد در سیاست و اقتصاد و در هیچ امری استقلال نخواهیم داشت، فرهنگ در جامعه باید مانند آبشاری از بالا به پایین سرازیر شود و همه را در بر بگیرد و در همه جا نشاط ایجاد کند.
وی ابراز کرد: فرهنگ مانند جان است ممکن است دیده نشود اما هرکس هرچه را میبیند با آن جان میبیند و این مهم است که ما در برابر تهاجم فرهنگی وقتی مقاومت کرده و مهاجم را دفع کنیم که فرهنگ خود را بشناسیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: داشتن فرهنگ به معنی ستیزه کردن با جهان و نفی ارزشهای فرهنگهای دیگر نیست اما اگر ما در اختیار خودمان سرمایه نداشته باشیم نمیتوانیم داد و ستد کنیم وقتی میتوانیم رابطه منطقی با دیگر فرهنگها داشته باشیم که فرهنگ خود را به درستی شناخته باشیم.
پس از طرح دیدگاههای فرهنگی غلامعلی حداد عادل، نامزدهای دیگر به مدت دو دقیقه به نقد نامزد پرداختند، اگر نقدی نداشتند میتوانستند زمان خود را ذخیره کرده و در بخشهای دیگر استفاده کنند و اگر به زمان بیشتری نیاز داشتند میتوانستند نقطه نظرات خود را ایراد کرده و از وقت آنان در بخشهای دیگر برنامه کاسته میشد.
حجتالاسلام حسن روحانی گفت که صحبتی ندارد.
محسن رضایی گفت: صحبت ندارم.
سیدمحمد غرضی پرسید: ایران در منطقه نسبت به همسایگان معرفتی عمل کرده، ذلیلانه عمل کرده یا تأثیر گذار بوده است؟
محمدرضا عارف، درباره برنامه چهارم و راهکار اجرایی کردن آن که از سوی حداد عادل ابلاغ و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده بود، پرسید و اظهار کرد: جلسهای که با حضور رؤسای فرهنگستان هنر تشکیل شد، احکام خوبی در ارتباط با توسعه فرهنگی داشت، آیا پیگیری شد؟
وی با بیان اینکه در ماده 104 آمده است اصلاح قوانین و مقررات برای رفع موانع انحصاری، تقویت پذیری برای مشارکت مردم، تأسیس صندوقهای دولتی غیر ضمانت برای حمایت از تولید و توزیع کالاهای فرهنگی، پرسید: چرا این احکام بسیار خوب که اگر اجرایی میشد وضعیت فرهنگ و هنر بهتر از امروز بود تاکنون اجرایی نشده است.
سعید جلیلی در پاسخ به سخنان پیشین حجتالاسلام روحانی اظهار کرد: آقای روحانی در آن بحث که فرمودند این همه کارها را کردهاند، پس چرا این فضای فرهنگی در شکل صحیح برای کرسیهای مناظره و آزاداندیشی شکل نگرفت.
علی اکبر ولایتی، گفت: اگر پیشنهادی درباره پیشرفت کار فرهنگستانها که باید نقش اساسی داشته باشند در کار توسعه علم و در فرهنگستان ادب و در حوزه ادب ایرانی برای دولت آینده دارید که آثار مثبتتر و جدیتری داشته باشد،بفرمایید.
غلامعلی حداد عادل در مدت سه دقیقه به نقدها و سؤالهای دیگر کاندیداها پاسخ گفت و اظهار کرد: فرهنگ ایرانی و به ویژه فرهنگ اسلامی ایرانی در منطقه فرهنگ تأثیرگذار بوده است و این فرهنگ با والایی مفاهیم خود توانسته در منطقه اثر بگذارد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه چهارم توضیح داد: اشکال ما به برنامه چهارم یک اشکال بنیادی بود؛ در آن مبانی برنامه چهارم که از طرف سازمان برنامه و بودجه چاپ شده بود و به اندازهای عیب و ایراد داشت، اشکالات اساسی میدیدیم.
وی گفت: وظیفه فرهنگستانها در حوزه ادب فارسی و یا علوم پزشکی و دیگر علوم جنبه راهبردی دارد باید فرهنگستانها راهبردهای کشور را در این حوزهها به شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاهها و دستاندرکاران علوم پزشکی و اهل ادب عرضه کنند./920/پ202/ج
ارسال نظرات