۱۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۱
کد خبر: ۱۷۰۳۹۲
به مناسبت سالروز مبعث حضرت محمد؛

ویژه نامه اینترنتی «رسول‌الله» منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ ویژه نامه اینترنتی «رسول‌الله» به مناسبت سالروز مبعث حضرت محمد(ص) در پایگاه اطلاع‌رسانی شهید آوینی منتشر شد.
ويژه‌نامه رسول‌الله
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی «رسول‌الله» شامل مولودی و مدیحه حضرت رسول اکرم(ص)، سخنرانی پیرامون پیامبراکرم(ص)، احادیث محمدی، کتابخانه اهل‌بیت(ع)، پیامک‌های مبعث پیامبر(ص)، عکس و تم موبایل در پایگاه اینترنتی شهید آوینی منتشر شد.
از جمله مقالات این ویژه‌نامه می‌توان به پیامبر رحمت(ص)، بعثت و اهداف آن، ره‌آورد بعثت از منظر نهج‌البلاغه، معراج حضرت رسول(ص)، انگیزه و آثار بعثت از دیدگاه امام خمینی(ره)، روش حکومتى پیامبر(ص) و ختم نبوت و طرح سیاسى اسلام اشاره کرد.
پیامبر رحمت(ص)
در این مقاله از ویژه نامه رسول‌الله می‌خوانیم: امیرمؤمنان(ع) فرمودند «خداوند محمد(ص) را برای هشدار به جهانیان فرستاد در حالی که امین قرآن است و شما مردم عرب بدترین دین را در بدترین سرزمین‌ها داشتید، در سرزمینی که سنگلاخ و غرق در مارهای زهرآلود بود زندگی می‌کردید، آب کثیف می‌نوشیدید، غذای خشک و خشن می‌خوردید، خون یکدیگر را می‌ریختید، به خویشاوندانتان اعتنا نمی‌کردید، بت‌ها در میان شما نصب شده و گناهان شما را محاصره کرده بود».
آغاز رسالت
در یکی از روزها که درغار کوچک حرا مشغول خودسازی و راز و نیاز با خالق متعال بود، صدای خجسته و با صلابتی را می‌شنود که امر به خواندن می‌کند، پس از سه بار پیامبر نیز با او زمزمه می‌کند.
بخوان، بخوان به نام پروردگاری که ترا خلق کرد، پروردگاری که انسان را از خون بسته ای به وجود آورد، بخوان که خدای تو کریم است، خدایی که به وسیله قلم یاد می‌دهد و به انسان آنچه را که نمی‌داند می‌آموزد.
آری چه شروع زیبا و کاملی، این آیات از خواندن، خلقت، کیفیت خلقت، شکر و سپاس، علم و دانش و سخن گفته است، گویی خواندن مترتب بر فهم و درک آدمی از خلقت است و گویی باور خلقت اگر با علم و دانش عجین شود، انسان را به اوج آگاهی می رساند.
نخستین دعوت
نخستین مأموریت پیامبر(ص) درباره دعوت رسمی به دین حنیف، نسبت به خویشاوندان او رقم خورده است، که این امر از دو جهت دارای اهمیت است: اول، دعوت اقوام می‌تواند در شروع کار پشتوانه خوبی باشد و اگر آنها دعوت پیامبر(ص) را لبیک می‌گفتند، شاید کفار مکه جرأت آن همه جسارت را به خود نمی دادند.
دوم، خانواده و اقوام اولین زیر ساختاری است که باید اصلاح شود تا جامعه روند اصلاحی خود را زودتر طی کند.
اهداف رسالت
با کنکاش در آیات قرآن هدف ارسال رسولان به خوبی مشخص می‌شود و آن دستیابی مردم به فهم و درک اجتماعی برای اقامه عدل و قسط است، از این رو برخی از آن اهداف عبارتند از از بین بردن شرک، احسان به والدین، ممانعت از فرزندکشی، اجتناب از همه زشتی ها، ممانعت از آدمی کشی،عدم خیانت به مال یتیم، جایز نشمردن کم فروشی، تکلیف برانسانها به قدر توانائی، صدق و راستی و دوری از دروغ و وفا به عهد الهی.
خدا به وجود محمد(ص) می بالد
خداوند تبارک و تعالی در فرازهای بسیاری از قرآن با بیانی محبت آمیز از رسول بزرگوار خود یاد می‌کند، در جایی با کلمه«عبده» او را از شرعداوت دشمنان کفایت می کند.
نزول قرآن را برعبد خود می‌داند،عبدش را به معراج می برد، محمد فقط رسول خداست من ترا نفرستادم مگر آن که رحمتی برای دو عالم باشی، رسول بزرگوار و در نهایت خداوند می فرماید: «خدا و ملائکه خدا بر محمد(ص) درود می‌فرستند، ای کسانی که ایمان آورده‌اید، سلام و درود بسیار براو بفرستید».
پیامبر(ص) خود در این‌باره فرموده است: «هر که بر من درود فرستد و بر آل من درود نفرستد، درود به خودش بر می‌گردد یعنی مورد قبول نیست.
خدا به او قسم یاد می‌کند
در چند جای قرآن، خداوند به او قسم یاد می کند. می فرماید: «به جان تو اکثر مردم غرق در شهوت و گمراهی‌اند، ای پیامبر(ص) به قرآن حکیم سوگند که تو از فرستادگان من هستی»، اگر او از کفرش دست برندارد( به سبب این‌که ترا آزار داده) از او انتقام خواهم کشید».
خصلت های پیامبر(ص) در قرآن
قرآن خصوصیات مختلفی را برای رسول عظیم الشأن ذکر می‌کند که پاره ای از آنها در ذیل می‌آید.
عفو، روی گردانی از جاهلان، «عفو و بخشش داشته باش و با مردم به نیکویی رفتار کن و از مردم نادان دوری گزین».
مقام اطاعت(عبودیت): «ای پیامبر(ص) بگو من نمی‌گویم که خزائن الهی نزد من است، و نمی گویم غیب می دانم و نمی گویم فرشته هستم، من از چیزی که به من وحی شده است پیروی می‌کنم.
دراین آیه مقام اطاعت و بندگی از هر امر دیگری برتر شمرده شده است و از این رو است که در نماز، اول به «عبودیت» پیامبر(ص) و بعد به «رسالت» او شهادت می دهیم.
خوشخویی، مشورت،  تصمیم، توکل: خداوند می فرماید: «از ناحیه رحمت خداست که تو با مردم نرم خو هستی، اگر خشن و سخت دل بودی، مردم از گرد تو پراکنده می‌شدند، برای آنها طلب بخشش کن، برای آنها استغفار و در امورات با آنها مشورت کن و آن هنگام که تصمیم لازم را اتخاذ کردی(برای انجام آن) بر خدا توکل کن».
در این آیه چهار خصلت پیامبر(ص) بیان شده است که داشتن آنها برای بهره معنوی(از امام جماعت گرفته تا مرجع تقلید) لازم است و بدون آنها دارای نفوذ معنوی نمی شوند.
ویژه نامه اینترنتی «موسی» به مناسبت سالروز شهادت امام کاظم(ع) در پایگاه اطلاع‌رسانی شهید آوینی منتشر شده است و علاقه‌مندان به مشاهده و استفاده از این ویژه‌نامه می‌توانند به نشانی اینترنتی http://www.aviny.com/ مراجعه کنند./907/ت302/پ
ارسال نظرات