۲۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۱۷۱۳۱۶

برگزاری مناظره انتخاباتی نمایندگان نامزدهای ریاست جمهوری در مشهد

خبرگزاری رساـ مناظره نمایندگان کاندیدهای انتخاباتی ریاست جمهوری با حضور نمایندگان سه نامزد انتخاباتی و طلاب و روحانیون در حوزه علمیه مشهد برگزار شد.
مناظره انتخاباتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، در این مناظره که امروز با عنوان «گامی به سوی حماسه سیاسی» و در حضور روحانیون و طلاب در مدرسه علمیه سلیمانیه برگزار شد، اسماعیل مفیدی، رییس ستاد انتخاباتی قالیباف در خراسان رضوی، قاسم قنبری، جانشین ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در خراسان رضوی و کیوان احمدی، سخنگوی ستاد انتخاباتی علی اکبر ولایتی به مناظره و تشریح دیدگاه ها و همچنین نسبت و نزدیکی کاندید مورد نظر خود با شاخصه ها و معیارهای مورد نظر مقام معظم رهبری پرداختند.

در ابتدای این مناظره، اسماعیل مفیدی، نماینده ستاد قالیباف با بیان این که رییس جمهور در حوزه نظریه پردازی نیست بلکه در حوزه ایده پردازی برای اجرای نظریات قرار دارد، گفت: برای پیشرفت و برنامه ریزی برای هشت سال آینده باید آسیب های گذشته را بررسی کرد.

وی ادامه داد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در این سه دهه اخیر خدمات و کارهای عمده ای صورت گرفته است با این وجود با مشکلات اساسی مواجه بودیم که باید با دیدی کارشناسی و نقادانه علت بروز آن را بررسی کنیم.

متاسفانه انحراف رییس جمهورهای گذشته از زمانی آغاز شد که آنان به نظریه پردازی به خصوص در حیطه مسائل دینی پرداختند

سپس قاسم قنبری، به نمایندگی از سعید جلیلی به سخنرانی پرداخت و با بیان این که جلیلی بر اساس اعتقادات به میدان آمده است، اظهار کرد: گفتمان انقلاب اسلامی واژۀ جدید و به این معناست که در چهارچوب اسلام به مسائل نگاه کنیم نه اینکه با دیدی لیبرالیسم و برخواسته از فرهنگ غرب مسائل را پی گیری کنیم و مسائلی چون «شهروند» را جایگزین «امّت» کنیم.

وی تاکید کرد: رییس جمهور باید در چارچوب اجرائیات عمل کرده و از نظریه پردازی خودداری کند؛ متاسفانه انحراف رییس جمهورهای گذشته از زمانی آغاز شد که به نظریه پردازی به خصوص در حیطه مسائل دینی پرداختند و کم کم در مقابل ولی فقیه نیز ایستادند.

جانشین ستاد انتخاباتی سعید جلیلی با انتقاد از سیاه نمایی برخی از کاندیدا و حامیان آن ها، ابراز کرد: نباید مسائل را به گونه ای عنوان و سیاه نمایی کنیم که گویا در این 34 سال گذشته هیچ کاری انجام نشده و امروز دنیا منتظر ما است تا بیاییم و همه چیز را درست کنیم؛ همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند در دولت های قبلی نکات مثبتی هم وجود داشته که باید آن ها را ادامه دهیم و اینطور نباشد که برای جمع کردن رأی به ایراد گرفتن بپردازیم هرچند متاسفانه این سنّت غلط رایج شده است.

در ادامه کیوان احمدی، نماینده ستاد انتخاباتی ولایتی از اهمیت ثبات مدیریتی و تجربه سخن به میان آورد و با بیان این که ثبات مدیریتی و تجربه بالا از اصول مهمی است که توجه کمی به آنها شده است، خاطرنشان کرد: اطاعت و پیروی از منویات رهبری نیز لازمۀ این دو اصل مهم است زیرا اسناد و برنامه های بالا دستی با نظر معظم له تدوین می وشند و رییس جمهور باید آن ها را اجرا کند.

دولت و صحنه اجرایی کشور مانند کلاس اول دبستان نیست

سخنگوی ستاد انتخاباتی ولایتی در خراسان رضوی تاکید کرد: دولت و صحنه اجرایی کشور مانند کلاس اول دبستان نیست که افراد برای آموزش و کسب تجریه به تمرین و سیاه مشق در آن بپردازند زیرا یک اشتباه کوچک در عرصه های بالای کشور تاثیرات بدی خواهد گذاشت.

 کار و توان اجرایی کاندیدها در ادامه مناظره نمایندگان کاندیدها باید نسبت و نزدیکی دیدگاه و ویژگی های کاندید مورد حمایت خود را با شاخصه های کاندید اصلح از منظر مقام معظم رهبری عنوان می کردند که در بخش اول به بررسی کار و توان اجرایی مورد نظر رهبری پرداخته شد.

نماینده قالیباف با بیان این که قالیباف قطعاَ این ویژگی اجرایی را دارد، اظهار کرد: ما باید به دنبال تطبیق معدل کاندیدها در عرصه ها و شاخص های مختلف با راهبردها و ارزش های نظام باشیم نه این که صرفا بر برتری آن ها در یک یا دو ویژگی اکتفا کنیم.

مفیدی خاطرنشان کرد: برنامه های بالا دستی بر ویژگی هایی چون کسری بودجه، رهایی از وابستگی به نفت، تعامل با دنیا و مخالفت با ایران ستیزی و گسترش ارزش های اسلامی تاکید دارد اما متاسفانه این مطالبات به دلیل کوتاهی درعرصه اجرایی محقق نشده است به گونه ای که در دولت سازندگی شاهد افزایش طبقاتی، در دولت اصلاحات از بین رفتن فرهنگ و در دولت فعلی با وجود تاکید بر گفتمان عدالت، شاهد محقق نشدن عدالت هستیم.

وی با بیان این که قالیباف می گوید فرهنگ دفاع مقدس در کجای دولت ها قرار دارد، گفت: ما در دوران دفاع مقدس با دست خالی و کمترین امکانات در مقابل عراق که مورد حمایت شرق و غرب بود ایستادیم و این موفقیت تنها با توکل، عزم، اراده و اعتقاد به رهبری به دست آمد اما متاسفانه امروز هیچ یک از این مؤولفه ها در عرصه اجرایی کشور وجود ندارد.

رییس ستاد انتخاباتی قالیباف در خراسان رضوی تصریح کرد: زمان آزمون و خطا در رأی دادن به اصلح گذشته است و کاندیدها باید دارای عملکردی روشن و شفاف در عرصه دفاع مقدس، در عرصه فرهنگ، در عرصه اجرایی و سایر عرصه ها باشند.

توانایی اجرایی بدون پیوست مسائل مذهبی کارایی نخواهد داشت

سپس نماینده سعید جلیلی با بیان این که باید معدل کلی کاندیدها در شاخصه های موجود برای کاندید اصلح را مد نظر قرار داد، گفت: باید توجه داشت که توانایی اجرایی فرد در قالب گفتمان اسلامی باشد زیرا توانایی اجرایی بدون پیوست مسائل مذهبی کارایی نخواهد داشت.

قنبری با بیان این که جلیلی از همان آغاز جنگ به عنوان یک بسیجی در جبهه ها حضور داشت، گفت: یکی از تفاوت های بسیجی های مخلص با دیگران این است که بدون عنوان در جنگ حضور داشته و فعالیت می کردند.

وی با بیان این که جلیلی از بیان مسائل حضورش در جبهه راضی نیست و من هم آن را عنوان نمی کنم، ادامه داد: جلیلی 24 سال سابقه اجرایی در وزارت خارجه، دفتر مقام معظم رهبری و دبیری شورای امنیت ملی را دارد.

 جانشین ستاد انتخاباتی جلیلی در خراسان رضوی با بیان این که وظیفه شورای امنیت ملی فقط پی گیری مسائل هسته ای نیست، خاطرنشان کرد: شورای امنیت ملی دارای پنج معاونت است که وزرا و رؤسای دستگاه ها در زیر مجموعه این معاونت ها قرار دارند.

قنبری افزود: نکات و مسائل کشوری چون وضعیت اقتصادی، هدفمند کردن یارانه ها، اختلاس سه هزار میلیاردی، مسائل شرق کشور از جمله ماجرای ریگی و نشاندن هواپیمای حامل وی و ... در شورای امنیت ملی بررسی و حلاجی می شود.

وی با بیان این که جوان و پر انرژی بودن از دیگر ویژگی های جلیلی است، اظهار کرد: توانایی ها و مسائل دیگری هم وجود دارد که با وجود تاکید و اصرار ما مبنی بر بیان آنها، جلیلی از بازگو کردن آن ها خودداری می کند.

سپس سخنگوی ستاد انتخاباتی ولایتی در خراسان رضوی به بیان سخنان خود پرداخت و تاکید کرد: یک وزیر به طور طبیعی تا پایان دولت سر کار می ماند اما دکتر ولایتی به مدت 16 سال وزارت امور خارجه را در دست داشتند و هر بار هم مقام معظم رهبری سفارش می کردند که ولایتی در کابینه باشد.

اگر ولایتی توان اجرایی بالایی نداشت ممکن نبود که 16 سال به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب شود

احمدی افزود: اگر ولایتی توان اجرایی بالایی نداشت ممکن نبود که 16 سال به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب شود و اگر فعالیت های او در این 16 سال موفقیت آمیز نمی بود، مقام معظم رهبری وی را به عنوان مشاور بین الملل خود انتخاب نمی کردند.

وی با بیان این که ولایتی در زمان جنگ و در سخت ترین شرایط وزیر خارجه ایران بود، تصریح کرد: در زمان جنگ در کنار رزمندگان که ایثار و شهامت به خرج می دهند، جبهه دیگری وجود دارد و آن مذاکره و دفاع از ملت در عرصه بین الملل است؛ این موضوع مهمی است که مسرولین یک کشور در حال جنگ به دنیا چه می گویند و از خود چه چهره ای نشان می دهند.

نماینده ستاد انتخاباتی ولایتی تاکید کرد: در زمان جنگ قرار بود اجلاس غیرمتعهد ها در عراق برگزار و این کشور به عنوان رییس این اجلاس معرفی شود که با تدبیر دستگاه دیپلماسی کشور و رهنمودهای امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری این میزبانی از عراق گرفته شد.

در پایان بخش اول نمایندگان ستادهای انتخاباتی به جمع بندی سخنان خود و موضع گیری در قبال صحبت های دیگر نمایندگان پرداختند که در این میان مفیدی، نماینده ستاد قالیباف تاکید کرد: کارآمدی پیوست با مسائل مذهبی و حل مشکلات در چهارچوب ارزش ها امری بدیهی است و قالیباف هیچ گاه موضوعی را مطرح نکرده و نمی کند که دراین چارچوب نباشد.

وی ادامه داد: امروزه متاسفانه در محافل آکادمیک عنوان می شود که با تفکر دینی به ویژه تفکر شیعی نمی توان مملکت را اداره کرد که ما در پاسخ به آن ها می گوییم در این مورد یک مدیر موفق در عرصه دفاع مقدس داریم.

رقابت سیاسی در حال تبدیل شدن به رقابت محفلی است

مفیدی با انتقاد از گسترش عوام و سیاست زدگی در جامعه، ابراز کرد: رقابت سیاسی در حال تبدیل شدن به رقابت محفلی است و در این میان با تخریب قالیباف می گویند او تمایلاتی لیبرالی دارد؛ هیچ یک از سخنان و ویژگی های قالیباف به لیبرال ها شبیه نیست و گروه هایی که این سخنان را بیان می کنند اگر سند و مدرکی دارند آن را ارائه کنند.

قنبری نیز در واکنش به سخنان نماینده ستاد انتخاباتی ولایتی اظهار کرد: در زمان برگزاری اجلاس غیر متعهد ها در عراق دستگاه دیپلماسی کاری از پیش نبرد چون تمام شرق و غرب عالم در کنار عراق ایستاده بودند؛ در این زمان صدام نشست خبری برگزار کرده بود و می گفت عراق امن است و ایران خطری برای امنیت ما ندارد و چند ساعت بعد جوانی شجاع به نام عباس دوران مواضع عراقی ها در بغداد را بمباران کرد و هواپیمای خود را به هتل برگزاری اجلاس کوبید./934پ202/س

 

ارسال نظرات