استاد حوزه علمیه قم:
برکت، رحمت و مغفرت سه هدیه ماه رمضان است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم ماه رمضان را شامل سه تحفه مهم دانست و گفت: بیایید روزه داری خود را طوری قرار دهیم که از برکت ماه مبارک که مخصوص دهه اول است و از رحمت دهه دوم و از مغفرت دهه سوم این ماه کمال استفاده را بکنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام والمسلمین سید مرتضی صالحی خوانساری، استاد حوزه علمیه قم، صبح امروز در جمع کارکنان اداره کل آموزش و پرورش این استان، با اشاره به آیه 183 سوره مبارکه بقره که می فرماید: « ای مومنان، روزه به پای شما نوشته شده است، همان گونه که به پای گذشتگان شما نوشته شده بود، شاید تقوا پیدا کنید» تصریح کرد: از آن جایی که خداوند متعال می خواهد باری را بر دوش انسان بگذارد، بنابراین او را تحویل می گیرد و از آن هایی که ایمان آورده اند می خواهد که روزه بگیرند.
حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری به شرم خدا در این آیه اشاره کرد و ادامه داد: از آن جایی که روزه همراه با سختی و فشار برای انسان مؤمن است، بنابراین خداوند شرم کرد بگوید من بر شما نوشتم که روزه بگیرد؛ پس می بینیم که در آیه آمده است بر شما نوشته شد و این شرم خداست.
وی با بیان این که روزه پای ما و گذشتگان ما ثبت شده است، به فلسفه آن اشاره کرد و افزود: فلسفه روزه آن است که شاید با گرفتن روزه به تقوا برسیم.
استاد حوزه علمیه قم از قاطع سخن نگفتن خداوند در این آیه یاد کرد و گفت: دین تنها در روزه ماه رمضان خلاصه نمی شود و روزه جزیی از یک مجموعه وسیع است؛ بنابراین خداوند از لفظ شاید استفاده می کند و به یقین سخن نمی گوید.
حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری اضافه کرد: تعریف عامیانه تقوا این است که تقوا برای انسان، ترمز است برای وسیله نقلیه و نقش پدال را بازی می کند تا در مواقعی که انسان به خطر نزدیک می شود، به وسیله تقوا بتواند در مقابل آن خطر ایستادگی کند و به تعبیری تصادف نکند.
خطیب برجسته کشوری با اشاره به این که اهل معرفت روزه را به سه نوع تقسیم کرده اند، افزود: نوع نخست، روزه عمومی می گیرند و آن این است که تنها خود را مؤظف به نخوردن و نیاشامیدن در این ماه می دانند و به تعبیر دیگری روزه شکم می گیرند.
وی نوع دوم را شامل آن هایی دانست که روزه خاص می گیرند و ادامه داد: افراد این دسته آن هایی هستند که علاوه بر روزه شکم، اعضاء و جوارح خود را از بدی ها دور می دارند و روزه جوارح نیز می گیرند.
استاد حوزه علمیه قم به نوع سوم روزه که مخصوص انسان های خاص الخاص است اشاره کرد و بیان داشت: افراد این گروه هم روزه شکم می گیرند و هم روزه جوارح و هم دل خود را از بدی ها و ناپاکی ها کنترل و از غیر خدا خارج می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین صالحی خوانساری با اشاره به این که خداوند در دل های شکسته است، بیان داشت: هر چیزی با شکستن بی ارزش تر می شود اما دلی که شکست، محبوب خدا می شود.
خطیب توانمند کشوری محقق شدن هدف خداوند در خلقت را در گرو نوع سوم روزه داری بیان کرد و گفت: یکی از علائم انسان مؤمن آن است که دست و دل باز باشد و کم حرف بزند.
وی ماه رمضان را شامل سه تحفه مهم دانست و خاطرنشان کرد: بیایید روزه داری خود را طوری قرار دهیم که از برکت ماه مبارک که مخصوص دهه اول است و از رحمت دهه دوم و از مغفرت دهه سوم این ماه کمال استفاده را بکنیم./9457/پ202/ب
ارسال نظرات