۰۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۳
کد خبر: ۱۷۸۰۰۸
آیت الله صمدی آملی مطرح کرد:

آدابی که انسان را کامل می سازد

خبرگزاری رسا ـ آیت الله صمدی آملی گفت: برای گشایش رزق و روزی و یا عفو و بخشش در دعای ندبه باید به وسیله حضرت مهدی(عج) از خداوند درخواست کنیم، هر انسانی می‌تواند به تنهایی از خداوند در خواست کند اما این ادب است، مجموع سه ادب مع الامام، مع الرسول و مع الله آدمی را کامل می‌سازد.
حجت ااسلام و المسلمين صمدي آملي حجت الاسلام صمدي آملي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا‏، حضرت آیت الله صمدی آملی، شامگاه روز چهارشنبه دوم مردادماه در جشن میلاد کریم اهل بیت(ع) در مسجد و حوزه علمیه قاسم ابن الحسن(ع)، در خصوص تولد امام حسن مجتبی(ع)، گفت: در این تولد ادب مع الامام، ادب مع الرسول و ادب مع الله رعایت می‌شود.

وی در ادامه افزود: امام حسن مجتبی(ع) کریمی است که در دو ـ سه نوبت تمامی اموالش را بخشید و همه وعاظ و خطباء در این مسأله اتفاق نظر دارند و سفره‌خانه آن حضرت زبانزد خاص و عام در تاریخ است.

این استاد حوزوی با بیان این‌که نقطه‌ آغازین این ولایت در آنجایی است که مادر فرزند را در پارچه‌ای پیچیده و نزد امیرمومنان(ع) می‌آورد، ابراز داشت: حضرت زهرا(س) درخواست نام‌گذاری از امیرمومنان(ع) می‌کند به‌طوری که کس دیگری تابحال آن نام را نگذاشته باشد این ادب مع الامام است.

این کارشناس فرهنگی با سوالی مبنی بر‌این‌که این درخواست حضرت زهرا(س) از امیرمومنان(ع) چه نوع درخواستی است؟، بیان داشت: این سیر تکاملی مع الامام است.

وی با بیان این‌که بعد از درخواست حضرت فاطمه(س) از امیرمومنان(ع)، امیرمومنان(ع) از حضرت رسول اکرم(ص) درخواست نام‌گذاری می‌کند، اظهار داشت: این در آنجایی است که حضرت امیرمومنان(ع) می‌فرماید از حضرت رسول(ص) پیشی نخواهم گرفت و این ادب مع الرسول است.

آیت الله صمدی آملی با بیان این‌که بعد از درخواست امیرمومنان(ع)، حضرت رسول اکرم(ص) می‌فرماید: من هم از خداوند پیشی نخواهم گرفت، اظهار داشت: حضرت رسول اکرم(ص) از خداوند درخواست نام‌گذاری می‌کند که این ادب مع الله است.

این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: پس از درخواست خاتم الانبیا(ص)، جبرییل از طرف خداوند نازل می‌شود و طبق فرمان الهی می‌فرماید اسم این فرزند را نام فرزند هارون برادر موسی(شبّر) بگذارید، حضرت رسول اکرم(ص) می‌فرمایند این اسم که عربی نیست نام عربی این اسم چه می‌شود؟ جبرییل فرمود: این اسم بمعنی (حسن) است که برای هیچ عربی تابحال نبوده است.

در بخش ادب بر ما نیاز است که ادب مع الامام و مع الرسول و مع الله را رعایت کنیم

وی ابراز داشت: برای گشایش رزق و روزی و یا عفو و بخشش در دعای ندبه باید به وسیله حضرت مهدی(عج) از خداوند درخواست کنیم، هر انسانی می‌تواند به تنهایی از خداوند در خواست کند اما این ادب است، مجموع سه ادب مع الامام، مع الرسول و مع الله آدمی را کامل می‌سازد.

این کارشناس مذهبی بیان داشت: در ادب مع الامام که واسطه فیض الهی است و به ولایت نزدیک می‌شویم، در ادب مع النبی به نبوت تشریعی نزدیک می‌شویم و در ادب مع الله به مقام توحید و معرفت توحیدی نزدیک می‌شویم، این ارتباط با امام و نبی امکان پذیر است.

آبت الله صمدی آملی با بیان ‌این‌که در تسمیه این فرزند تولد تکوینی است که برکات آن شامل نظام هستی می‌شود، اظهار داشت: در نام‌گذاری این فرزند هم خلافت امیرمومنان(ع) است و نقطه آغاز امامت است.

وی در پایان افزود: از سفره امام حسن مجتبی(ع) همه مردم بهره‌مند می‌شوند هم غذای معنوی است و هم مادی گستردگی این سفره را دقت داشته باشید./955/پ203/ص

ارسال نظرات