ماه رمضان میدان مبارزه بندگان خدا با هوای نفس است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام سید حسین مؤمنی، مدرس حوزه علمیه قم، در مراسم احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، در سالن شهدای بسیج سپاه کاشان، اظهار داشت: بندگان خدا با روزه داری در این میدان مسابقه حضور خواهند داشت و با روزه خواری از میدان مبارزه اخراج خواهند شد.
وی افزود: اگر در شب قدر تا سحر بیدار نشسته اید و مناجات می کنید و از درگاه خداوند طلب عفو و بخشش می کنید، برای این است که در میدان مسابقه ماه مبارک رمضان حضور داشته باشید و از برکات این ماه بهره مند شوید.
حجت الاسلام مؤمنی، با اشاره به این که شب قدر از دو جهت مهم است گفت: شب قدر، شب توبه و رجوع به خدا است و شباهت به روز قیامت دارد که درون انسان آشکار می شود و زمانی که درون انسان آشکار می شود همه از یکدیگر فرار می کنند و چه بخواهیم و چه نخواهیم آبرویمان می رود.
وی افزود: شب قدر شب اعتراف به گناهان است اما اعتراف پیش هر کسی نه، بلکه فقط در پیشگاه خداوند جایز است تا انسان به گناهش اعتراف و طلب بخشش کند در غیر این صورت اعتراف در نزد غیر خدا گناه است.
حجت الاسلام مؤمنی با بیان این که، یک لحظه پشیمانی و ندامت از گناه در پیشگاه خدا توبه محسوب می شود، یادآورشد: اعتراف به گناه در پیشگاه خداوند و خلوت کردن با خدا نیز توبه محسوب شده و بازگشت انسان به سوی خدا است.
وی افزود: بنده ای که شب های قدر را تا سحر بیدار مانده است و به درگاه خداوند راز و نیاز کرده و از گناهانش نادم و پشیمان شده است، درهای رحمت الهی نیز به رویش باز می شود ضمن این که درهای رحمت الهی در شب های قدر به صورت ویژه به روی بندگان خدا باز است.
مدرس حوزه علمیه قم در ادامه با بیان این که خدا از مادر نیز نسبت به فرزندش مهربانتر و بخشنده تراست، گفت: گناهانی که از سن تکلیف انسان شروع شده و ادامه داشته است هر زمانی که توبه کند خداوند توبه او را خواهد پذیرفت حتی اگر صدها بار توبه کرده باشد و توبه خود را شکسته باشد.
حجت الاسلام مؤمنی در ادامه دعا را دومین ویژگی مهم شب های قدر دانست و با اشاره به تعاریف مهم دعا گفت: دعا یعنی خواستن عبد از مولا، دراز شدن دست انسان فقط مقابل ذات مطلق خدا نه در نزد غیر خدا.
وی همچنین با اشاره به شرایط بایدهای دعا، گفت: روایت است که پیامبر(ص) گفت«اگر دیدید از در و دیوار برای شما بلا می بارد، در مقابل خدا دعا و تضرع کنید که بهترین دعا استغفار زیاد است».
وی یکی دیگر از باید های در دعا را توجه به نماز اعلام کرد و گفت: انسانی که نماز را سبک بشمارد، دعایش مستجاب نمی شود و افرادی که نماز را سبک می شمارند به 15 عقوبت دچار می شوند که از این تعداد 6 عقوبت در دنیا، 3 عقوبت در زمان مرگ، 3 عقوبت در قبر و 3 عقوبت در قیامت است.
حجت الاسلام مؤمنی در ادامه زمان و مکان دعا را نیز در استجابت دعا مهم دانست و گفت: در مجموع دعا، در هر مکانی که در آن ذکر خدا گفته می شود از جمله مساجد و حسینیه ها، قبرستان مسلمین، قبور شهدا، امامزادگان و حرم حضرت معصومه(س) مستجاب می شود.
به گفته وی، اقامه نماز در اول وقت و به جماعت اقامه کردن در توسعه رزق انسانها مؤثر است و باعث پذیرفتن کارهای خیر و نورانی شدن چهره انسان و اجابت دعا است.
مدرس حوزه علمیه قم همچنین یاد آور شد: در بایدهای دعا، شرط نماز را باید جدی گرفت و توجه جدی به نماز، به ویژه نماز اول وقت و نماز جماعت داشت.
مدرس حوزه علمیه قم،حرم نورانی امام حسین (ع) را بهترین مکان برای استجابت دعا دانست و گفت: هنگام بارندگی، ماه رجب، سوم رجب و لحظه نگاه کردن پدر به فرزند بهترین زمان برای دعا است.
لازم به توضیح است، مراسم احیا شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، از سوی هیأت رزمندگان شهرستان کاشان، در سالن ورزشی شهدای بسیج سپاه کاشان با حضور گسترده مردم مؤمن این شهرستان برگزار شد و این مراسم در شب بیست و یکم و شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان نیز در همین مکان ادامه خواهد داشت./939/پ202/ب