۰۹ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۴
کد خبر: ۱۷۸۸۱۵
نویسنده حوزه علمیه:

شب قدر زمان بازیابی جایگاه و منزلت انسان است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه شب قدر، زمان بازیابی جایگاه و منزلت انسان است، گفت: احیا در شب قدر به معنای بیدار ماندن نیست بلکه به معنای بیدار شدن دل و جان انسان است.
حجت الاسلام رحيم کارگر
حجت‌الاسلام رحیم کارگر، استاد و نویسنده حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اهمیت شب قدر گفت: انسان در دنیای امروز به اعمالی مانند شب قدر و اعتکاف نیاز دارد تا بتواند در مسیر بندگی، ثابت قدم بماند.
وی افزود: شب قدر، زمان بازیابی جایگاه و منزلت انسان است که انسان می‌کوشد تا هویت از دست رفته خود را بازیابی کند و به منزلت و جایگاه واقعی خود برگردد و برای بازگشت به جایگاه اصلی، نیاز به کارهای زیادی دارد، که مهم‌ترین آنها کسب معرفت است.
استاد حوزه علمیه به نقش تفکر در شب قدر اشاره کرد و اظهار داشت: در روایات به تفکر و تأمل بسیار سفارش شده است و پیامبر اکرم (ص) درباره تفکر می‌فرمایند «یک ساعت تفکر بالاتر از هفتاد سال عبادت است» در شب قدر انسان باید به مبدأ و مقصد هستی فکر کند و مکان فعلی خود را بشناسد.
وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) درباره شب قدر گفت: امام صادق(ع) می‌فرمایند«اول سال مؤمن شب قدر است که در آن برنامه و مقدرات یک سال انسان در این شب رقم می‏خورد.»
حجت‌الاسلام کارگر خاطرنشان کرد: شب قدر، شب احیا و شب‌زنده‌داری است البته احیا به معنای بیدار ماندن نیست و به معنای بیدار شدن دل و جان انسان است که در این شب انسان سعی در صیقل دادن گوهر وجودی خود می‌کند و مهمترین عمل در این شب احیای قلب است.
وی توبه و استغفار را راه جلب رضایت خداوند دانست و گفت: در شب قدر فیوضات الهی بر زمین سرازیر می‌شود که مقدار این برکات در این شب با تمام سال برابری می‏کند و انسان با اسغفار، توبه و تضرع به درگاه خداوند سعی در جذب فیوضات الهی می‌نماید.
این نویسنده حوزه علمیه قم شب قدر را شب امامت و ولایت نامید و یادآور شد: شب قدر را شب امامت و ولایت نامیده‎اند چون این ایام افزون بر این‏ که مصادف با شهادت امام علی(ع) است‌ از طرفی ‌زمان‌ پیوند با رهبری‌‌ و ولایت ‌است.
وی با اشاره به این نکته که انسان در مقدرات خود دخیل است، گفت: شب قدر، زمان تعیین مقدرات انسان است و انسان می‏تواند با تصمیم و اراده و عزم خود در تغییر دادن سرنوشت خود سهیم باشد و سرنوشت خود را در مسیری درست که همان صراط مستقیم است، رهنمون کند.
حجت‌الاسلام کارگر در پایان گفت: شب قدر زمان تصمیم و حرکت است، تا انسانی که با دنیای فانی و پرآشوب گره خورده است با تصمیم و عزمی راسخ، از زندان مادیات فارغ شود و در راه رضای خداوند از تمام لذت‏های نفسانی چشم بپوشد./979/ت302/ی
ارسال نظرات