اهداف غرب از حمله به سوریه چیست
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، سرگئی لاوروف در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو در مورد وضعیت سوریه گفت: مسکو معتقد است که گزارش ها در مورد استفاده از سلاح های شیمیایی در نزدیکی دمشق می تواند به نفع شورشیانی باشد که می خواهند مداخله نظامی خارجی در سوریه را تحریک کنند نه به نفع دولت سوریه. اما جان کری مسئولیت این حملات را متوجه دولت می داند و آن را کاملا غیر قابل انکار می شمارد.
روزنامه گاردین نیز خبر داد تحرک هواپیماهای نظامی انگلیسی در پایگاه آکروتیری قبرس زیاد شده و این پایگاه هوایی نیز، خود را برای حمله احتمالی آماده می کند. نوری مالکی نیز اعلام کرد: عراق اجازه استفاده از حریم هوایی خود برای حمله به سوریه را نخواهد داد.
اما اهداف غرب از حمله به سوریه چیست؟
از 24 اسفند 89 درگیری های مسلحانه در شهرهای سوریه حالتی رسمی به خود گرفت و شورشیان درگیری های خونین خود را آغاز کردند.
از همان ابتدا شورشیان مورد حمایت کامل غرب قرار گرفتند، حمایت های مالی، تسلیحاتی و حتی سیاسی. اما با طول کشیدن زمان این جنگ و پیدایش حالت فرسایشی، غرب که می خواست حلقه مقاومت را بشکند و با جدا شدن حماس به بخشی از هدف خود رسیده بود، نتوانست حلقه میانی را بشکند. حال که حماس بار دیگر در صدد اضافه شدن به زنجیر مقاومت است، غرب اهداف خود را کاملا در خطر می بیند.
شاهد بر این مدعا همه پرسی قانون اساسی جدید سوریه در اسفند 90 است. مخالفان که با ندای دیکتاتوری سربرآورده بودند نه تنها خود در همه پرسی شرکت نکردند، بلکه با بمب گذاری و کشتار مردم در روزهای پیش از همه پرسی و روز همه پرسی سعی در ارعاب مردم داشتند.
همچنین اعتراف سعید نفاع، معاون پیشین حزب کنست اسرائیل، که اسرائیل با جبهه النصره همکاری می کند؛ نشان از این است که مشکل اصلی آنها حضور بشار اسد نیست، بلکه مشکل آنها تفکر مقاومت است.
هرگاه شاهد پیروزیهای دولت سوریه بودیم، یا اسرائیل خود مستقیما وارد عمل شد، یا تسلیحات جدید تحویل شورشیان گردید و یا فعالیت های سیاسی برضد حکومت بشار افزایش یافته تا موجب تضعیف دولت سوریه گردد.
اکنون نیز که پیروزی های ارتش سوریه چشم گیر شده روزنامه دیلی میل در گزارشی اهداف مورد حمله را مناطق نظامی و پایگاه های هوایی سوریه نام برد. این رونامه نوشت این حمله 24 یا 48 ساعت به طول خواهد انجامید و اهداف به وسیله هواپیماهای بدون سرنشین و موشک مورد هدف قرار می گیرند تا عوامل قدرت ارتش را منهدم کنند.
سوریه که حلقه میانی و ارتباطی مقاومت علیه اسرائیل است، اکنون شاهد شدیدترین هجمه های سیاسی و روانی است تا با شکستن آن، راه پیروزی بر حزب الله و حماس هموار گردد.
سوریه نیز اعلام کرده، در صورت حمله غرب به این کشور، اسرائیل مورد هدف موشک های سوریه قرار می گیرد.
اسرائیل که مهم ترین پایگاه غرب در منطقه است، به عنوان نقطه ضعف بزرگ آنها در مقابل مقاومت محسوب می شود.
/1420/ 1409/ح