شیوههای امام صادق در مبارزه با تهاجم فرهنگی الگوی امروز ما است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران شب گذشته در مراسم عزاداری شب شهادت شیخ الائمه امام جعفر صادق(ع) در حسینیه شهدای بسیج واقع در برزگراه بسیج تهران، با بیان اینکه تهاجم فرهنگی و اعتقادی گسترده از سوی فرقههای منحرف از عصر امام صادق(ع) آغاز شد، افزود: فرقههای منحرف اهل سنت مانند جبریه و فرقههای منحرف شیعه مانند کیسانیه و زیدیه در عصر امام صادق(ع) میداندار شدند و به جان اعتقادات مردم افتاده بودند.
وی در ادامه به تحلیل و بررسی شیوههای امام صادق(ع) در بسیج دین پژوهی پرداخت و گفت: ایشان پنج شیوه را برای این منظور بکار گرفتند که میتواند الگوی امروز ما باشد.
آیتالله خاتمی به فرهنگ سازی امام صادق(ع) اشاره کرد و با بیان اینکه کارهای فرهنگی زمان میبرد اما وقتی جا افتاد، ماندگار میشود، ابراز داشت: در فرهنگ امام صادق(ع) جرم است که جوان شیعه بهدنبال فهم قرآن و دین نباشد.
امام جمعه موقت تهران بار دیگر بر قراردادن یک دوره تفسیر در جهیزیه عروس تأکید کرد و اظهار داشت: یک دوره تفسیر نهجالبلاغه با عنوان «پیام امام» اثر آیتالله مکارم شیرازی منتشر شده است.
عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام صادق(ع) حوزه علمیه را به خانهها برد، گفت: ما برای مبارزه با تهاجم فرهنگی باید همین کار را انجام دهیم و من بارها در شورای عالی حوزههای علمیه عرض کردم که لازم است تعدادی طلبه تربیت کنیم که بطور تخصصی کارهای مربوط به دین را انجام دهند اما در بین معلمان، دانشجویان، نیروهای سپاه، بسیج و نیروی انتظامی افراد فراوانی داریم که میتوانند برای تحصیل معارف اسلامی وقت بگذارند.
وی با اشاره به اینکه حوزه علمیه میتواند برنامههای سه یا چهارساله داشته باشد تا شاغلین، عصرها یک ساعت وقت خالیشان را برای آشنایی با دین بگذارند، افزود: مساجد زیادی داریم که روحانی ندارد و با این طرح کسانی برای امام جماعت جلو میافتند که یک دوره معارف اسلامی را تحصیل کردهاند.
آیتالله خاتمی تأکید کرد: مسؤولان حوزههای علمیه باید در این جهات فکری داشته باشند، دشمن بیامان درحال تاختن است ما هم باید طرح امام صادق(ع) را اجرا کنیم.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه باید حوزهها را به خانهها ببریم و امام صادق(ع) این کار را انجام داد و موفق بود، افزود: با صرف و نحو، معانی بیان، منطق و فلسفه کاری ندارم بلکه میگویم دین، احکام، قرآن و حدیث را به آنها یاد بدهیم.
عضو شورای عالی حوزههای علمیه بهراه انداختن نهضت قلم را از دیگر شیوههای امام صادق(ع) در بسیج دین پژوهی دانست و با بیان اینکه پس از پیامبراکرم(ص) تا صد سال نوشتن حدیث ممنوع بود، گفت: بیشترین تأکید بر نوشتن از امام صادق(ع) است و قلم مانند بیان، ابزاری برای رساندن پیام است که ماندگاری دارد.
امام جمعه موقت تهران بر دست به قلم شدن طلاب فاضل و دانشجویان متعهد و درج مطالب در روزنامهها و مجلات برای دفاع از مبانی دینی تأکید کرد و گفت: حوزههای علمیه باید در این عرصه قویتر وارد شوند.
وی تبلیغ چهره به چهره دین را از دیگر دیگر شیوههای امام صادق(ع) در بسیج دین پژوهی ارزیابی کرد و بیان داشت: تبلیغ چهره به چهره دین از تبلیغ روی منبر مفیدتر است.
عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه تربیت برجستگان و شایستگان از دیگر شیوههای امام صادق(ع) در بسیج دین پژوهی بود، درس اخلاق را یک ضرورت در این جریان فرهنگی دانست و گفت: نرفتن به مجالس وعظ و نصیحت دل را میمیراند و فرد دیگر میل به دعا، توسل و شب زندهداری ندارد و در سراشیبی قرار میگیرد.
آیتالله خاتمی با تأکید بر اینکه انسان باید درس اخلاق را نزد کسانی یاد بگیرد که اخلاق اسلامی و عرفان اسلامی را عرضه کنند نه عرفان کاذب، اظهار داشت: اخلاق اسلامی را هم باید در مکتب امام جعفر صادق(ع) دید./956/پ202/ج