سرپرست وزارت علوم از اختیارات خود سوء استفاده نکند/ عزل و نصبهای صورت گرفته غیر اخلاقی است
عبدالوحید فیاضی، سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به فعالیتهای غیر معمول سرپرست وزارت علوم، اظهار داشت: ممکن است سرپرست فعلی هموار کننده راه پر فراز و نشیب وزیر آینده باشد؛ یعنی همه مهره چینی های سیاسی را انجام دهد و بعد وزیر بیاید سوار کار شود.
وی افزود: در این صورت مشکلاتی که سرپرست در این وزاتخانه بوجود می آورد دیگر به عهده وزیر نخواهد بود و به راحتی خواهد گفت که من این کارها را نکرده ام؛ همچنین ممکن است این دو نفر باهم هماهنگ باشند که این کار به لحاظ اخلاقی مطلوب نیست.
نماینده مردم مازندران در خانه ملت گفت: ما می گوییم سرپرست کسی نیست که بخواهد همه افرادی را که باب میلش است جابجا کند زیرا خودش به صورت موقت و چند روزه مسؤولیت دارد؛ اقتضای مدیریت چند روزه این نیست که با نیروهای انسانی به این شکل برخورد شود و مشکلاتی را ایجاد کند.
فیاضی با اشاره به این که از نظر قانونی سرپرست اختیار عزل و نصب افراد را دارد، ابراز داشت: اما کار منطقی این است که سرپرست با افراد مدارا کرده و به شکل موقت برنامه ریزی کند و پیش برود اما چنین چینشهایی در زمینه نیروی انسانی که همراه با شدت عمل و در طیف وسیع است کار معقول و مطلوبی از نظر مجلس و آگاهان سیاسی جامعه نیست.
نماینده مجلس شورای اسلامی در تبیین پیشنهاد اهالی مجلس به رییس جمهور در این رابطه، گفت: ما می گوییم که اولا در معرفی وزرا تسریع ببخشد و همچنین این عزل و نصبها را متوقف کند تا وزیر بیاید و هرکس را که می خواهد با این تیم همکاری داشته باشد انتخاب کند.
وی با تأکید بر این که مجلس با عزل و نصبهایی که معمولا وزرا انجام می دهند مخالفتی ندارد، خاطرنشان کرد: وزیر می تواند در این زمینه تصمیم بگیرد، ما با انتصابات داخل وزاتخانه ها کاری نداریم؛ اما سرپرست خط نگه دار است و موقتا این مسؤولیت را به وی می سپارند تا نفر اصلی بیاید، چنین فردی نمی تواند دامنه اختیاراتش تا این اندازه وسیع باشد.
عزل و نصبهای سرپرست موجب بی نظمی در نظام مدیریت می شود
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس ضمن تأیید این که سرپرست طبق قانون بر جای وزیر تکیه زده است، اظهار کرد: قانون اشاره ای به ممنوعیت تغییرات از سوی سرپرست نکرده است اما از نظر هنجارهای حرفه ای و مدیریتی، این همه جابه جایی نیروی انسانی در یک مدیریت چند روزه صحیح نیست زیرا ممکن است فردا وزیر بیاید بخواهد تغیراتی بدهد.
فیاضی با اشاره این که معلوم نیست این فرد به عنوان وزیر معرفی شود و یا این که بتواند از مجلس رأی اعتماد بگیرد، گفت: فردی با چنین محدودیتی چرا باید این همه عزل و نصب انجام دهد این کار موجب بی نظمی در نظام مدیریتی و ساختار سازماندهی نیروی انسانی در دانشگاهها می شود.
وی ادامه داد: اگر انگیزه های سیاسی را به این مطلب اضافه کنیم آن وقت موضوع بدتر می شود؛ اینجا است که حساسیت جنبش دانشجویی، دانشگاهها و مجلس را به عنوان معتمد مردم بر می انگیزد.
نماینده مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که مجلس نمی تواند سرپرست یک وزاتخانه را مورد سؤال، تذکر و استیضاح قرار دهد، گفت: اگر وزیر باشد مجلس در قالب عملکرد وی چنین اختیاراتی دارد و می تواند برخورد کند اما در این وضعیت تنها می توان از رییس جمهور پرسش کرد که آن هم به دلیل تازه کار بودن دولت، ما نمی خواهیم وارد آن فضاها شویم./928/ت302/ج