ضرورت اسمگذاری صحیح بر فرزندان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجتالاسلام احمدرضا فلاح، کارشناس و مبلغ حوزوی، شنبه شب در حسینیه امام صادق(ع) با تبریک سالروز ولادت حضرت معصومه(س) با تأکید بر اینکه حضرت فاطمه معصومه(س) عفیف است و با خداوند بسیار ارتباط داشته است، گفت: حضرت فاطمه معصومه(س) برای فرزندان ما الگو است و بسیار انتخاب بجایی در نامگذاری روز دختر انجام شده است.
حجتالاسلام فلاح با توصیه به والدین مبنی بر توجه به دختران خود و جبران کمبود محبتهای آنان، ابراز کرد: پیامبر(ص) به وجود حضرت زهرا(س) بسیار اظهار عشق و محبت میکردند، اگر محبت دختران در خانه تأمین شد، دیگر به دنبال تأمین محبت خود از بیراهه نمیرود.
وی افزود: حضرت معصومه(ع) یکی از امامزادگان واجبالتعظیم است، اما با وجود حضور سایر امامزادگان بلافصل همچون، امامزاده موسی مبرقع، علیبنجعفر و سه فرزند از امام جواد(ع) اما جایگاه حضرت معصومه جایگاه ویژهای است.
کارشناس و مبغ حوزوی با بیان اینکه حضرت معصومه(س) برای ازدواج برای وی همکفوی پیدا نشد، خاطرنشان کرد: حضرت معصومه(س) در سال 201 هجری، یک سال بعد از آمدن امام رضا(ع) به مشهد به اشتیاق دیدار برادر عازم مرو شدند اما در ساوه به نقلی دچار بیماری شدند.
وی اظهار کرد: هنگامی که حضرت معصومه(س) در ساوه مریض شدند، موسی ابنخزرج به استقبال حضرت رفتند و آن حضرت را در قم مهمان خود کردند، و حجرهای را در اختیار ایشان قرار دادند که عبادتگاهشان قرار گرفت و بیش از 17 روز در قم نبودند.
حجتالاسلام فلاح اظهار کرد: خانهای که حضرت معصومه(س) در آن مشغول به عبادت بودند، اکنون معروف به بیتالنور است، برای دفن حضرت معصومه(س) متحیر بودند که چه کسی ایشان را دفع کند، اما هنگام دفع دو اسبسوار نقاب بر چهره وارد سرداب شدند و بر حضرت نماز گزاردند و حضرت را دفن کردند.
ضرورت اسمگذاری صحیح بر فرزندان
وی با اشاره به اینکه ما معمولا اسمهای بیمسمایی بر فرزندان خود میگذاریم اما در فرهنگ عرب این چنین نیست، ادامه داد: متأسفانه برخی از پدران و مادران در اسمگذاری فرزندان خود دقت نمیکنند و گاه اسمهای غیرمرسوم و بدون معنایی برای فرزندان خود میگذارند.
کارشناس و مبلغ حوزوی گفت: استفاده از نامهای اهلبیت(ع) برای اسمگذاری برای فرزندان نشانه حب به اهلبیت(ع) است و در بیانی گفته شده است که «هل الدین إلا الحب و البغض»، یعنی اسمگذاری نشانه محبت اهلبیت(ع) است.
وی با تأکید بر اینکه نام حضرت فاطمه معصومه(س) بیدلیل انتخاب نشده است، خاطرنشان کرد: این اسمگذاری از سوی امام کاظم انجام شده و نشاندهنده این است که در وجود حضرت فاطمه معصومه(س) نوعی عصمت وجود دارد.
حجتالاسلام فلاح بر اساس حدیثی قم را عشآلمحمد(ص) خواند و اظهار کرد: حرم اهلبیت(ع) در قم است، و در حدیثی از امام صادق(ع) نقل میکنند یکی از فرزندان ما در قم دفن میشود و هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب میشود.
وی ادامه داد: امام جواد(ع) فرمود هر کس عمه ما را در قم با معرفت زیارت کند، بر او بهشت واجب میشود، باید حق حضرت فاطمه معصومه(س) را بشناسیم، ما نتوانستیم حق حضرت زهرا(س) و نه حق حضرت معصومه(س) را به درستی درک کنیم.
کارشناس و مبلغ حوزوی ادامه داد: کرامات بسیاری از حضرت معصومه(س) نقل کردهاند، ملاصدرا بیان میکند، هنگامی که من به مشکلات علمی برخورد میکنم، از کهک به سمت حرم حضرت معصومه(س) میآیم و دو رکعت نماز میگزارم و جواب پرسش خود را دریافت میکنم.
وی با اشاره به اینکه برای حضرت فاطمه معصومه(س) از معصوم زیارت مأثوره نقل شده است، ابراز کرد: در زیارت حضرت معصومه(س) از حضرت معصومه(س) میخواهیم که ما را شفاعت کند، زیرا ایشان دارای جایگاه ممتازی نزد خداوند است./914/پ202/ب