آیین گشایش نخستین کنگره بینالمللی امامزادگان برگزار شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیین گشایش نخستین کنگره بینالمللی امامزادگان سهشنبه عصر در سالن شهدای ارتش با با قرائت پیامهای مراجع تقلید و حضرت آیتالله مظاهری برگزار شد.
ابتدای این مراسم با قرائت قرآن از سوی مسعود نیکدستی، قاری ممتاز و بینالمللی همراه بود، سخنران اول این مراسم، حجتالاسلام شرفخانی بود که وی با اشاره به اینکه 570 مقاله به این کنگره رسیده است، گفت: این همایش در 4 محور و 32 موضوع برگزار شد.
وی با تشکر و قدردانی از علما، مسؤولان، میهمانان خارجی و تولیت عتبات در کشور عراق افزود: پیش از این در تقویم روزی به نام تکریم امامزادگان نبود، ما همه مرهون و وامدار امامزدگان هستیم، آنان قطبهای فرهنگی و مرکز ترویج فرهنگ قرآن و اهلبیت(ع) هستند.
معاون فرهنگی اجتماعی اوقاف با اشاره به مراحل مختلف ارائه پیشنهادی برای ثبت روز امامزداگان در پنجم ذیالقعده، ادامه داد: این روز به نام امامزدگان به تصویب رسید، از این رو برای جلوگیری از هجمه فرهنگی وهابیت علیه امامزادگان نیاز به کار علمی بود.
وی با تأکید بر اینکه اعضای کنگره به دیدار مراجع تقلید در قم رفتند، اظهار کرد: پس از اعلام فراخوان مقاله به این کنگره در 4 محور و 32 موضوع در نهایت 570 مقاله به دبیرخانه این کنگره رسید که در پنلهای علمی این کنگره ارائه میشود.
عملکرد فرهنگی هر امامزاده برای مردم نصب شود
حجتالاسلام شرفخانی در ادامه به قرائت پیام حضرت آیتالله حسین نوری همدانی پرداخت، که در این پیام به دلیل مهاجرت امامزادگان از وطنهای خود به سایر شهرها اشاره شده بود و حضرت آیتالله نوری همدانی دلیل آن را ظلم بنیامیه و بنیعباس دانسته بود.
این مرجع تقلید در پیام خود دلیل مهاجرت امامزدگان به ایران را هوش و درایت ایرانیان در پذیرش اسلام و مکتب اهلبیت(ع) برشمرده بود و همچنین بر این نکته تأکید کرد که لازم است در هر بقعهای عملکرد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی هر امامزداده نصب شود.
بخش بعدی آیین گشایش کنگره بینالمللی امامزادگان با پخش پیام تصویری حضرت آیتالله عبدالله جوادی آملی، مفسر برجسته قرآن کریم ادامه یافت.
امامزداگان به مردم ایران حق حیات دارند
حضرت آیتالله جوادی آملی در این پیام با تأکید بر اینکه مهمترین بحث درباره امامزادگان ارتباط آنان با عترت، یعنی عدل قرآن، است، اظهار کرد: امامزادگان سهم وافری از علمالوراثه بردهاند و با همین علمالوراثه از حجاز به ایران آمدند و اسلام را به ایران آوردند.
وی گفت: عترت با قرآن و قرآن با عترت به وسیله امامزادگان در میان ما ترویج یافته است، امامزادگان به مردم ایران حق حیات دارند و اسلام را قرآن همراه با عترت معرفی کردند و اسلام با قرآن و عترت دوام پیدا میکند تا روز قیامت که بر پیامبر(ص) در حوض کوثر وارد میشود.
حضرت آیتالله جوادی آملی در پایان این پیام با تقدیر و حقشناسی از دستاندرکاران برگزاری کنگره بینالمللی امامزادگان اظهار امیدواری کرد که این مکانها تبدیل به قطب فرهنگی شود تا مردم از آن بهره فرهنگی و دینی ببرد، اساس دین و عماد یقین نصیب امت اسلامی شود.
در جنگ نرم شناخت امامزادگان ضرورت بیشتری مییابد
بر اساس این گزارش علیرضا ذاکر اصفهانی، استاندار اصفهان در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی تأثیر بسیاری در تاریخ ایران و اصفهان داشت، خاطرنشان کرد: امروز بیشک نقش امامزادگان به عنوان یکی از شؤون دینی ما در این مسیر تأثیرگذار است و بررسی تأثیر امامزادگان و سلوک آنان و سایر آثار جانبی آنان از ضرورتهای تاریخ محسوب میشود.
وی با بیان اینکه شناخت امامزداگان بخشی از شناخت پیشینه و فرهنگ ماست و این شناخت چراغ راهی برای فردای ما خواهد بود، ادامه داد: این شناخت به این دلیل که ایران مورد هجمه فرهنگی کشورهای غربی قرار گرفته است، ضرورت بیشتری مییابد.
برای قطب فرهنگی شدن امامزداگان گامهای بسیاری لازم است
حجتالاسلام حسین اژدری، مدیر کل اوقاف و امور خیریه در ادامه به قرائت پیام حضرت آیتالله حسین مظاهری، استاد درس خارج حوزه علمیه پرداخت، در این پیام حضرت آیتالله مظاهری مهاجرت امامزدگان را عامل گسترش تشیع و انتقال پیام اهلبیت(ع) و ایجاد مأمنهایی برای دوستداران اهلبیت(ع) و پرورش خانوادهها و رشد شجره طیبه شیعه خواند.
استاد درس خارج حوزه علمیه در پیام خود خواستار بهترین بهرهبرداریها برای گسترش فرهنگ و اخلاقی اسلامی از امامزادهها شد و نقش سازمان اوقاف و امور خیریه را در این امر تعیینکننده دانست و بیان کرد: هنوز گامهای بسیاری زیادی برای این کار لازم است که با همت بلند و وسعت نظر این گامها برداشته شود.
مبارزه با تفکر غلط وهابیت از اهداف برگزاری کنگره بینالمللی امامزادگان است
سخنران بعدی این مراسم حجتالاسلام علی محمدی، نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه بود که به اهداف برگزاری این کنگره اشاره کرد و تبیین افتخار پذیرایی از امامزادگان از سوی ایرانیان، تجلیل و تکریم شهادت، گسترش روحیه مقاومت و دشمنستیزی، تأمین آرامش و ملجأ و مأوا برای مردم و مبارزه با تفکر غلط وهابیت را از اهداف این کنگره برشمرد.
نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: برگزاری کنگره بینالمللی امامزادگان نوعی ادا کردن بخشی از اجر پیامبر(ص) است، از این رو لازم است که سازمان اوقاف به این امر توجه ویژه نشان دهد.
وی با بیان اینکه ایرانیان از دیرباز این افتخار را دارند که ارادتمند و محب اهلبیت(ع) و امامزادگان بودهاند و نشانه آن را وجود بقاع متبرک در سراسر ایران اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: وجود بقاع متبرکه ارادت ایران را به اهلبیت(ع) نشان میدهد.
در ادامه این مراسم، بخش اول تجلیل از هیأتهای امنای نمونه و کانونهای فرهنگی نمونه امامزادگان با حضور حجتالاسلام علی محمدی، نماینده ولیفقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام احمد سالک، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
گفتنی است، قرار بود یکی از سخنرانی این مراسم، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، باشد که حضور وی در این مراسم با تأخیر مواجه بوده است./914/پ201/ب