۲۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۲
کد خبر: ۱۸۴۰۷۷

تشریح برنامه های آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا

خبرگزاری رسا ـ مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع) گفت: در آیین اختتامیه جشنواره امام رضا(ع) از شانزده نفر از خادمان فرهنگ رضوی تجلیل می شود که هشت نفر آنها از کشورهای اندونزی، آلبانی،پاکستان، ترکیه، کشمیر، مالزی، کامرون و هندوستان هستند و هشت نفر دیگر از خادمان رضوی در داخل کشور هستند.
جواد جعفري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد، جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع) صبح امروز23 شهریور در نشست خبری در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه های آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) در مشهد پرداخت و اظهار داشت: مراسم پایانی جشنواره در 25 شهریور با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن صبا صدا و سیما بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار می شود.

وی درباره دستاوردهای علمی یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) نیز گفت: جلد اول دانشنامه رضوی با 500 هزار کلمه منتشر شده است و به زودی رونمایی می شود و در راستای دیگر دستاوردهای علمی جشنواره نیز صحیفه رضویه به زبان های روسی، ترکیه، استامبولی، مالایی و اردو ترجمه شده است.

وی ادامه داد: تشکیل نرم افزار کتابخانه تخصصی امام رضا(ع)، نرم افزار بانک اطلاعات پژوهش ها و پژوهشگران رضوی، ارایه مجموعه مقالات ابعاد شخصیت امام رضا(ع)، کتاب جستاری در ادعیه رضوی، کتاب مهررضوی و ادبای ترک از شعرای کرد زبان ایران، راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، فصلنامه فرهنگ رضوی و خبرگزاری رضوی از جمله دیگر دستاوردهای علمی جشنواره بین المللی امام رضا(ع) است.

وی با بیان این که جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بر دو بال علم و هنر حرکت دارد، تصریح دارد: عمده فعالیت های جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با تکیه بر پشتوانه علمی حوزه های علمیه، دانشگاهیان، محققان و پژوهشگران است و بال هنر این جشنواره نیز بر دوش هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر و جامعه فرهنگی است که تا به امروز این هر دو بال موفقیت آمیز عمل می کنند.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا (ع) در ادامه با بیان این که بال دیگر جشنواره امام رضا(ع) هنر است، تصریح کرد: در این دوره از جشنواره شش جشنواره سینمایی شامل فیلمنامه نویسی، فیلم کوتاه و مستند رضوی، پویانمایی رضوی و جشنواره نماهنگ رضوی دو هزار و 124 تولید داشته اشت.

تولیدات یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا

وی ادامه داد: در بخش های مختلف جشنواره های هنری دیگر شامل جشنواره خوشنویسی، هنرهای تجسمی رضوی، هنرهای رضوی سنتی و غیره نیز 14 هزار و 873 اثر هنری تولید شده است و در زمینه کودک و نوجوان نیز 41 هزار و 226 اثر با موضوع فرهنگ رضوی از سوی کودکان و نوجوانان تولید شده است.

جعفری افزود: مجموعه داستان های کوتاه، اشعار با موضوع فرهنگ رضوی، جشنواره شعر رضوی عربی، شعر رضوی کردی، شعر رضوی کردی، آذری و دلنوشته هایی با موضوع نامه ای به امام رضا(ع) نیز دارای 142 هزار و 902 اثر است و در زمینه رسانه های دیجیتال و آثار مطبوعاتی نیز سه هزار و 600 اثر است.

وی تصریح کرد: دو هزار و 120 مقاله با موضوع فرهنگ رضوی تولید شده است و 21 همایش علمی پژوهشی با موضوع فرهنگ رضوی و رویکردهای سبک زندگی رضوی، نهاد خانواده، موضوعات تربیتی، اخلاق و آداب، محیط زیست و نماز و مسجد نیز ازجمله دیگر دستاوردهای علمی جشنواره بین المللی امام رضا (ع) است.

جعفری در ادامه از برگزاری مراسم پایانی جشنواره در 25 شهریور با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن صبا صدا و سیما بعد از نماز مغرب و عشاء  خبرداد و اظهار داشت: در این برنامه برگزیدگان جشنواره دهم، دبیران هشتاد و پنج گانه جشنواره امام رضا(ع)، ناظران، اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس جشنواره حضور دارند.

وی افزود: اعضای کارگروه های تخصصی فرهنگی،هنری، سینمایی، مطبوعاتی و رسانه های دیجیتال، اعضای شورای بین الملل،اعضای ستاد مرکزی جشن های دهه کرامت، اعضای شورای برنامه ریزی و مشورتی جشنواره امام رضا(ع)، هنرمندان جشنواره امام رضا و خادمان فرهنگ رضوی نیز از دیگر اعضای شرکت کننده در آیین اختتامیه یازدهم هستند.

تجلیل از هشت نفر از خادمان رضوی خارج از کشور در اختتامیه جشنواره امام رضا

 وی تصریح کرد: در آیین اختتامیه از شانزده نفر از خادمان فرهنگ رضوی تجلیل می شود که هشت نفر آنها از کشورهای اندونزی، آلبانی،پاکستان، ترکیه، کشمیر، مالزی، کامرون و هندوستان هستند و هشت نفر دیگر از خادمان رضوی در داخل کشور هستند.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع) در ادامه با تاکید بر برگزاری جشن های مردمی در راستای برگزاری جشنواره اظهار داشت: جشنواره امام رضا در دو بخش ظرفیت سازی و فرهنگ سازی برگزار می شود که بخش اول که همان ظرفیت سازی است در واقع حضور گسترده و شناسایی جدید بخش های مردمی در این جشنواره است که می توان به نامگذاری دهه کرامت و بزرگداشت امامزادگان اشاره کرد.

وی ادامه داد: بخش دیگر فرهنگ سازی است که در این بخش حوزه های علمیه و دانشگاه ها به عنوان بخش تخصصی حضور دارند که تقویت کننده دو بال علم و هنر جشنواره بین المللی امام رضا(ع) هستند.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا(ع) در ادامه با بیان این که با توجه به این که جشنواره امام رضا(ع) دارای گستره و تنوع است و نیاز به حمایت و تولیدات فاخر دارد، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به وضعیت بودجه ای، بودجه این جشنواره نیز 40 درصد کاهش می یابد./934/پ202/ب

ارسال نظرات