بهره گیری اثرگذار و هدفمند از فضای مجازی برای تبلیغ دین
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت الاسلام علی غفاری، مدیر منطقه پنج حوزه های علمیه خواهران ظهر امروز در دومین کارگروه تبلیغ حوزه علمیه مازندران که در مدرسه صدیقه طاهره(س) نوشهر برگزار شد، تبلیغ دین را یکی از رسالت های مهم حوزه های علمیه دانست و گفت: تبلیغ به عنوان یک پدیده اجتماعی زمانی بسیار اثرگذار است که طلاب حوزه باید از آوردها و روش های علمی استفاده و در این خصوص نباید به روش های سنتی اکتفا شود.
وی با بیان این که در حاضر دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی از همه ابزارها و علوم رایج دنیا برای اثر گذاری تبلیغ خود استفاده می کنند، ادامه داد: با این هجمه های گسترده در عرصه تبلیغی نباید منفعلانه عمل کنیم بلکه باید با ایستادگی در برابر تبلیغات منفی مانع تحقق اهداف دشمنان شویم.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران، حوزه های علمیه را مرکز عظیم تبلیغ دین معرفی کرد و بیان داشت: باید با استفاده بهینه از این پایگاه مردمی در برابر همه خطرها ایستادگی کرد.
حجت الاسلام غفاری با اشاره به این که علیرغم گذشت 34 سال از عمر انقلاب اسلامی اما همچنان شاهد نواقصی در حوزه فرهنگ دینی هستیم، تصریح کرد: ردیف بودجه کشور در بحث پژوهش و فرهنگ رقم ناچیزی است و همچنان حوزه فرهنگ غریب است.
وی با بیان این که حوزه علمیه از قدرت های ذاتی فرهنگ شیعه است، ادامه داد: نقش حوزه های علمیه در دفاع از کیان اعتقادات شیعه بر کسی پوشیده نیست و البته حوزه هیچ گاه به خاطر نبود زیر ساخت های فیزیکی و مالی کار خود را متوقف نکرده و نمی کند.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران، جمعیت مسلمانان جهان را یک میلیارد و 700 میلیون نفر اعلام کرد و با بیان این که از این تعداد یک میلیارد آن سنی و وهابی هستند، گفت: تنها 130 میلیون شیعه در جهان وجود دارد.
حجت الاسلام غفاری با بیان این که امروز وهابیت با حمایت استکبار جهانی به دنبال خدشه دار کردن اسلام ناب هستند، تصریح کرد: عربستان به عنوان کانون اصلی وهابیت امروز حامی اصلی آمریکا در حمله به سوریه است و برای اجرای طرح حمله آمادگی خود را برای پرداخت هزینه جنگ نیز اعلام می کند.
وی در ادامه سخنان خود یکی از مباحث مهم در امر تبلیغ دین را حذف واسطه ها دانست و خاطرنشان کرد: حوزه باید در امر تبلیغ دین به صورت مستقیم با جامعه ارتباط برقرار کند.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران همچنین بر ضرورت ساماندهی امر تبلیغ دین تأکید کرد و ادامه داد: متولیان موضوع تبلیغ باید با برنامه ریزی مشخص و هدفمند در جهت ساماندهی و هدفمند کردن فعالیت های تبلیغی گام بردارند.
حجت الاسلام غفاری با بیان این که یکی از آفت های حوزه های علمیه برادران در امر تبلیغ وجود برخی نهادها نظیر سازمان تبلیغات و اوقاف است، خاطرنشان کرد: وجود این گونه سازمان ها سبب ایجاد فاصله میان مردم و طلاب حوزه های علمیه می شود که در نهایت زمینه ساز کمرنگ شدن فعالیت های حوزه و حوزویان خواهد شد.
وی تصریح کرد: در گذشته ارتباط تنگاتنگ علما و روحانیان با مردم سبب تاثیرگذاری حوزویان در تحولات سیاسی و اجتماعی بوده است.
حجت الاسلام غفاری با اشاره به راه انداری کانون پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی در مدارس علمیه خواهران بیان داشت: این طرح در راستای اهداف حوزه بوده و باید تخصصی با آن برخورد شود.
مدیر منطقه پنج حوزه علمیه خواهران ادامه داد: کارشناسان این مرکز باید حوزوی بوده و این امر در خود مدارس علمیه صورت گیرد تا مردم با حوزه به عنوان سرچشمه و تنها مرجع پاسخگویی به سؤالات دینی بیشتر آشنا شوند.
وی با بیان این که کارشناس حوزوی نمی تواند پاسخگوی همه علوم حوزوی باشند، تأکید کرد باید علاقمندی و توانمندی آنها مشخص و دوره های مهارت افزایی برای طلاب مستعد و علاقمند به شرکت در کانون پاسخگویی گذاشته شود تا فضای حوزه برای مراجعه کنندگان مهیا شود.
حجت الاسلام غفاری در بخش پایانی سخنان خود بهره گیری از فضای مجازی به منظور تبلیغ دین را بسیار مهم و اثرگذار توصیف کرد و گفت: استفاده از فضای مجازی این امکان را به ما می دهد که فرا مرزی عمل کرده و به شیوه ای مناسب مفاهیم ناب دینی و ارزشی را در اختیار علاقهمندان قرار داده و عوامل انگیزشی را بالا ببریم./950/پ202/ب