حضور منظم در دروس لازمه موفقیت طلاب است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، آیت الله محسن مجتهدشبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی صبح امروز در جمع طلاب ورودی جدید مدارس علمیه تبریز با اشاره به عوامل موفقیت تحصیل در حوزه اظهار داشت: تهذیب اخلاق و نفس در کنار مجاهدت در تحصیل علوم دینی از اوجب واجبات است.
وی با بیان اینکه توجه زیطلبگی از نخستین روز ورود به حوزه تا عالیترین مدارج علمی بایستی مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: سعی کنید با همان نیت خالصانه و پاکی که وارد حوزه های علمیه شده اید، در ادامه تحصیلات عالی حوزوی مجاهدت کنید، مهم آن است که اگر تعلیم و تعلم و عمل هر کسی همراه با تقوا باشد، محبوب درگاه الهی و مردم است.
نماینده خبرگان رهبری در ادامه بر ضرورت رعایت نظم کامل در کلاس های درس تأکید کرد و گفت: اساتید مرتب در کلاس حضور داشته باشند تا طلاب نیز مرتب در کلاس درس حاضر شوند، سفارش حضرت علی(ع) بعد از تقوا به رعایت نظم است، فلسفه اقامه نماز در پنج وعده نیز تاکید بر رعایت نظم در زندگی است.
آیت الله شبستری با بیان اینکه حضور منظم در کلاس لازمه موفقیت طلاب است، تصریح کرد: واقعیت امر آنست که نمی توان علوم دینی را با گوش دادن به نوار یاد گرفت، آن ارتباطی که میان استاد و شاگرد در جریان حضور در کلاس ایجاد می شود، هیچگاه با گوش دادن به نوار حاصل نمی شود.
وی پیش مطالعه قبل از حضور در کلاس، احترام به استاد و توجه به سنت مباحثه را از مهمترین وظایف طلاب دانست و افزود: یکی از سنتهای اصیل نظام آموزشی حوزه، مباحثه علمی است نقش مهمی در ماندگاری مطالب علمی در اذهان دارد، از این رو باید مباحثه علمی میان طلاب دایر باشد وگرنه موجب فراموشی علوم دینی می شود.
آیت الله شبستری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکل کمبود روحانی در سراسر کشور، اظهار داشت: گاه مشاهده شده که بیش از 40 روستا و آبادی فاقد روحانی هستند و این در شأن نظام اسلامی نیست، امروز نیاز مبرم به روحانی فاضل و متقی در کشور بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با توسعه مراکز آموزش عالی دیگر کمبود پزشک و مهندس نداریم، اما کمبود روحانی احساس می شود و در شرایطی که تهاجم فرهنگی غرب اذهان و اعتقادات اصیل دینی ملتها را هدف قرار داده است، ضروریست دست به جهاد فرهنگی بزنیم که در خط مقدم این جهاد روحانیت قرار دارد.
وی تحصیل در علوم حوزوی را به مثابه جهاد دانست و گفت: طلاب با حضور در حوزه های علمیه جهاد علمی می کنند، امروزه تاثیر معنوی حضور روحانیان در جامعه کاملا محسوس است، اما وقتی کمبود روحانی وجود داشته باشد، به یقین ارشاد و هدایت عمومی کاهش می یابد./935/پ202/ب