۱۵ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۳
کد خبر: ۱۸۶۴۸۹

چند خبرکوتاه از رادیو قرآن

خبرگزاری رسا ـ در دهه اول ماه ذی الحجه خواندن دورکعت نماز سفارش شده است که علاقمندان می‌توانند همراه با شبکه رادیویی قرآن بعد از نماز مغرب این نماز را ادا کنند.
 راديو قرآن

پخش نماز دهه اول ذی الحجه از رادیو قرآن

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی رادیو قرآن، خواندن دو رکعت نماز ما بین مغرب و عشاء در تمام شب‌هاى دهه اول ذی الحجه سفارش شده است که در هر رکعت بعد از حمد یک مرتبه توحید و آیه‏:

«وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِینَ لَیْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِینَ لَیْلَةً وَ قَالَ مُوسَى لِأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی وَ أَصْلِحْ وَ لاَ تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ‏»، «و وعده گذاشتیم با موسى سى شب و تمدیدش کردیم‏ ده شب دیگر پس تمام شد میقات پروردگارش چهل شب و موسى به برادرش هارون گفت: جانشین من باش در قومم و مصلح باش و به راه مفسده جویان مرو» را بخواند تا با ثواب حاجیان شریک شود.

شبکه رادیویی قرآن  این نماز را دردهه اول ذی الحجه پس از پخش نماز مغرب برروی موج اف ام ردیف 100مگاهرتز پخش می‌کند.

بررسی واژه مِن در برنامه رادیویی نسیم واژه‌ها

برنامه نسیم واژه‌ها روز دوشنبه 15 مهرماه وجوه قرآنی واژه «مِن» را مورد بررسی قرار می‌دهد.

واژه «مِن» در قرآن کریم در چهار وجوه معنایی به کار رفته است که یکی از این معانی «باء» است که در آیات سوم و چهارم سوره قدر آمده است: «لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ؛ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ فیها بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ» و یا این‌که در  آیه 40 سوره فاطر «قُلْ أَ رَأَیْتُمْ شُرَکاءَکُمُ الَّذینَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ....... » واژه «مِن» در معنای «فی» به کار رفته است.

واژه «مِن» در آیه 77 سوره انبیا «وَ نَصَرْناهُ مِنَ الْقَوْمِ الَّذینَ کَذَّبُوا بِآیاتِنا إِنَّهُمْ کانُوا قَوْمَ سَوْءٍ فَأَغْرَقْناهُمْ أَجْمَعینَ» دلالت بر «علی» در معنی «بر» دارد و او را یاری دادیم(به نجات) از گروهی که نشانه‌های ما را تکذیب و انکار کردند ، حقّا که آن‌ها گروهی بدکار بودند، پس همگی آن‌ها را(در آب دریا) غرق نمودیم.

وجه چهارم معنایی این واژه نیز دلالت بر زائده با تبعیضیه دارد که در آیه 30 سوره نور مصداق یافته است «قُلْ لِلْمُؤْمِنینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ.....»

شایان ذکر است؛ برنامه نسیم واژه‌ها به سردبیری و تهیه کنندگی فاطمه گنجی بامحوریت بررسی اشتراک لفظی واژگان به همت گروه قرآن و اندیشه رادیو قرآن روزهای زوج ساعت 12:45 بر روی موج اف ام ردیف 100 مگاهرتز پخش می‌شود.

پخش ویژه برنامه  پیوند آسمانی از رادیو قرآن

«پیوند آسمانی» عنوان ویژه برنامه‌‌ای است که به همت گروه فرهنگ و اندیشه قرآنی رادیو قرآن در سالروز ازدواج آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) پخش می‌شود.

این ویژه برنامه علاوه بر بزرگداشت سالروز ازدواج حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت علی(ع)، با توجه به شاخص‌های این ازدواج مبارک به بررسی اساس و بنیان‌های یک ازدواج موفق می‌پردازد و ویژگی‌های یک زندگی قرآنی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

حجت الاسلام سیدناصرالدین نوری زاده در برنامه «پیوند آسمانی» به تبیین مساله ازدواج به عنوان امری الهی با ریشه‌های قرآنی می‌پردازد و تشریح ازدواج ساده حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت امیرالمومنین علی(ع) الگویی برای ازدواج جوانان امروز است، ارائه راهکارهای مفید در جهت تشکیل  یک زندگی سالم و داشتن ازدواجی موفق، بیان معیارهای انتخاب مناسب همسر و شاخصه‌های قرآنی یک زندگی سعادتمند از جمله اهداف تولید و پخش این برنامه است.

ویژه برنامه «پیوند آسمانی» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه قرآنی است که به سردبیری و تهیه کنندگی فاطمه دشتی و کارشناسی حجت الاسلام سیدناصرالدین نوری‌زاده و طاهره همیز با اجرای آدینه اله‌یاری دوشنبه 15 مهرماه ساعت 9:15 به مدت 50 دقیقه برروی موج اف ام ردیف100مگاهرتز ازشبکه رادیویی قرآن تقدیم شنوندگان می‌شود.

در برهان مطرح می‌شود جلوه دادن زیبایی اعمال در دست کیست؟

برنامه رادیویی «برهان» با حضور کارشناسی حجت‌‌الاسلام والمسلمین مجید قربانعلی دوشنبه 15 مهرماه در ادامه پاسخگویی به شبهات و پرسش‌های قرآنی شنوندگان  به این پاسخ این سوال که  زیبا جلوه دادن اعمال نیک و بد به دست چه کسی است می‌پردازد.

حجت الاسلام قربانعلی با اشاره به آیات 43 و 108 سوره انعام به این پرسش پاسخ می‌دهد: خداوند در آیه 43 سوره انعام  می‌فرماید: «فَلَوْ لا إِذْ جاءَهُمْ بَأْسُنا تَضَرَّعُوا وَ لکِنْ قَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَ زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیْطانُ ما کانُوا یَعْمَلُونَ» پس چرا هنگامی که عذاب ما به آن‌ها رسید خضوع و زاری نکردند؟ بلکه دل‌هایشان قساوت یافت و شیطان برای آن‌ها آنچه را(از گناهان) انجام می‌دادند زینت و جلوه داد.

درآیه 108 همین سوره آمده است که «وَ لا تَسُبُّوا الَّذینَ یَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَیَسُبُّوا اللَّهَ عَدْواً بِغَیْرِ عِلْمٍ کَذلِکَ زَیَّنَّا لِکُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلى‏ رَبِّهِمْ مَرْجِعُهُمْ فَیُنَبِّئُهُمْ بِما کانُوا یَعْمَلُونَ» و آن‌ها را که کفار به جای خدا می‌خوانند(مانند بت‌ها و اجنّه) دشنام ندهید که آن‌ها نیز از روی عداوت و نادانی به خدا دشنام دهند، این گونه ما برای هر گروهی کردارشان را آراستیم، سپس بازگشت آن‌ها به سوی پروردگارشان است، پس آن‌ها را از آنچه(در دنیا) انجام می‌داده‌اند آگاه خواهد نمود».

که با توجه به این آیات سوال پیش می‌آید که آیا زیبا جلوه داده شدن اعمال ناپسند از سوی شیطان و اعمال نیک از سوی خداوند است و دراین برنامه به این سوال پاسخ داده می‌شود.

برنامه «برهان» روزهای زوج به سردبیری و تهیه کنندگی مونا توسلی ساعت 11:20 به همت گروه فرهنگ و اندیشه رادیو قرآن برروی موج اف ام ردیف 100مگاهرتز پخش می‌شود./966/پ203/ن

ارسال نظرات