خلاقمحوری در مدیریت مساجد به حل مشکلات مردم میانجامد
حجت الاسلام مهدی دسترنج استاد حوزه علمیه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان ، گفت: لازم است برنامه های مسجد مردم را به خود جذب کند و به همین دلیل امام جماعت باید ابتکار به خرج دهد تا با ایجاد جذابیت مردم به مسجد انس بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره اهمیت خلاقیت به خرج دادن در مسجد داری، ادامه داد: برنامه های مسجد امام حسین(ع) هر سال شکل خاصی داشته و با سال قبل متفاوت است برای مثال جمع خوانی ماه رمضان هر سال در وقت خاصی از روز برگزار می شده که در سال جاری قبل از افطار برگزار شد و خوشبختانه از هر سال موفق تر و با استقبال بیشتری مواجه شده است.
وی با اشاره خلاقیت امام جماعت در اداره مسجد، اظهار داشت: در هنگام ورود مردم به جلسه جزءخوانی قرآن، احادیثی به زبان فارسی در قطع کوچک چاپ و عرضه شد و برای هر کس بیشترین حدیث را نگهداری کند جوایزی در نظر گرفته شده است.
این استاد حوزه با انتقاد از روحانیانی که صرفا وقت نماز در مسجد حاضر می شوند، گفت: بایستی روحانیان در کنار اقامه نماز جماعت برنامه های دیگری داشته و ساعات بیشتری در مسجد حضور داشته باشند در غیر این صورت مردم با دیدن نماز جماعت به عنوان تنها فعالیت مسجد ارتباط خود را با این نهاد مقدس قطع می کنند.
وی با بیان این که مسائل مطرح شده در سخنرانی ها و محافل بایستی در زندگی مردم کاربرد داشته باشد، اظهار داشت: پرسش هایی که در جلسات مطرح می شود سعی شده که کاربردی بوده و مردم را به فکر وادار کند و همچنین افراد بسیاری گفته اند که سؤالات مطرح شده در زندگی کاربرد دارند.
هیچ چیز جای مسجد را در یک جامعه پر نمی کند
حجت الاسلام دسترنج با اشاره به اهمیت پاسخگویی به نیازهای علمی و سیاسی مردم، اظهار داشت: در مسجدی که به همه نیازهای علمی مذهبی سیاسی مردم پاسخ داده شود و برنامههای شادی و عزاداری در مسجد برگزار شود هر یک از افرادی که با مسجد ارتباط دارند می توانند در جامعه اثرگذار باشند.
وی با اشاره به این که بعضی مساجد پایگاه مقاومت بسیج دارند، عنوان داشت: علت وجودی پایگاه مقاومت در کنار بسیاری از مساجد آماده سازی نیرو برای جنگ و جهادی که ممکن است پیش بیاید که از همین مسجد بهتر می توانند تقویت شوند.
وی با اشاره به وجود کتابخانه در کنار بعضی مساجد گفت: تقویت بعد علمی مردم دارای اهمیت است زیرا مردم به مباحث علمی نیاز داشته و مسجد می تواند با وجود منبر و سخنران به علم مردم نیز بیفزاید.
حجت الاسلام دسترنج با بیان رسیدگی به محرومان به عنوان یکی از فواید مسجد عنوان کرد: در مساجدی صندوق قرض الحسنه وجود دارد تا نیازهای افراد گرفتار را با همکاری خود مردم تأمین کند و همچنین رسیدگی به ایتام و فقرا از فعالیت های مفید مساجد در سطح کشور است.
وی با اشاره محوری بودن مسجد در دوران پیامبر اکرم(ص)، اظهار داشت: در زمان حکومت حضرت محمد(ص) آموزش، سخنرانی، آمادگی برای جنگ، قضاوت و رسیدگی به مشکلات فقرا در مسجد بوده و همه دقت کنند که وجود فرهنگسرا ها و مراکز دیگر مانع فعالیت های مسجد نمی شود.
استاد حوزه علمیه کرمان با اشاره به بصیرت افزایی سیاسی در مردم، تصریح کرد: لازم است مساجد در کنار فعالیت در همه زمینه ها به بصیرت بخشی سیاسی پرداخته که در روند پیشبرد اهداف نظام اسلامی کمک می کند.
حجت الاسلام دسترنج در پایان با بیان لزوم فعالیت مسجد در همه زمینه های علمی، سیاسی و مذهبی، گفت: زمانی که تمام مساجد جامعه فعال باشند مردم دارای بصیرت و پیرو ولی فقیه خواهند بود که در این صورت جامعه از لحاظ سیاسی مشکلی نخواهد داشت و از این نظر هیچ چیز جای مسجد را در جامعه پر نمی کند./9704/ت302/س