۱۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۸
کد خبر: ۱۸۹۴۸۲
حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی خبر داد؛

تشکیل شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی جایگاه بخشی به فقه را یکی از اهداف مرکز تحقیقات اسلامی مجلس دانست و با بیان این‌که عدم همکاری فقه و حقوق مشکل ساز است، گفت: بسیاری از قوانین ما عاری و خالی از لباس فقه است.
حجت الاسلام و المسلمين احمد مبلغي حجت‌الاسلام والمسلمين احمد مبلغي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و جمعی از اعضای گروه‌های علمی این مرکز ظهر امروز در دیدار با حضرت آیت‌الله موسوی اردبیلی، گفت: لوایحی که در مجلس بنا است تصویب شود ابتدا به این مرکز می آید و مرکز با استفاده از فضلای حوزه لوایح را عمدتا از زاویه فقهی مورد مطالعه و مرور قرار می‌دهد و دیدگا‌ه‌های خود را عرضه می‌کند.
وی ادامه داد: فقهی بودن یک قانون لزوما به این معنا نیست که چه نقاطی از آن مغایر با فقه است یا نه، بلکه جامع بودن آن قانون و ارتباط با حقوق داشتن آن قانون مورد نظر است.
حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی جایگاه بخشی به فقه را یکی از اهداف مرکز تحقیقات اسلامی مجلس دانست و گفت: همیشه این آرزو وجود داشته که فقه و حقوق در یک همزیستی و تطبیق قرار گیرند.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که فقه و حقوق هر دو نگاه به فضای قانون دارند،‌ افزود: عدم همکاری بین این دو مشکل ساز است؛ بسیاری از قوانین ما عاری و خالی از لباس فقه است.
وی حضور بخشی به فقه را در جامعه از دیگر اهداف این مرکز عنوان کرد و اظهار داشت: بازخورد چینین کاری این است که حوزه، فقه خود را صیقل می‌دهد تا فقهی جوابگوی قانون ایجاد کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی با اشاره به این‌که احکام فقهی ما در بسیاری از موارد جدای از هم هستند، ابراز کرد: اگر فقه به سمت قانون برود فایده‌اش این است که احکام فقهی به صورت مجموعه‌ای شده و از حالت جدا بودن خارج می‌شوند.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که مسائل مستحدثه همیشه به عنوان میهمانان ناخوانده و در انتهای رساله‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند،‌ افزود: اگر کار برای ورود فقه به قانون صورت بگیرد مسائل اجتماعی مجال می‌یابند که در فقه حضور یابند.
وی با اشاره به تشکیل شواری فقهی مرکز تحقیقات مجلس، اقدامات این شورا را مورد توجه قرار داد و گفت: از فضلای درس خارج حوزه دعوت شده تا شورای فقهی را در چند کمیته تشکیل دهند و کار این شورا این است که بر روی لوایح مجلس نظر دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین مبلغی ادامه داد: اگر این مسیر ادامه پیدا کند نهضتی در جهت حقوقی کردن فقه و فقهی کردن حقوق در حوزه انجام می‌گیرد و در این راه از وجود همه مراکز علمی استفاده خواهیم کرد./927/پ202/ج
ارسال نظرات