۰۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۰:۴۳
کد خبر: ۱۹۰۵۵۲
رییس سازمان بسیج طلاب:

بسیج طلاب انتظارات رهبر انقلاب از حوزه را پیگیری می‌کند/ راه اندازی بیش از هزار پایگاه بسیج در مدارس علمیه کشور

خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون بسیج طلاب را فرزند حوزه دانست و تعامل با مدیریت عالی حوزه علمیه قم و مدیران حوزه‌های علمیه استانی را یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت بسیج طلاب ارزیابی کرد و گفت: با انجام کارهای مشترک، انتظارات رهبر معظم انقلاب از حوزه‌ را به کمک مدیران حوزه پیگیری می‌کنیم.
حجت الاسلام رضايي رييس سازمان بسيج طلاب و روحانيون

حجت‌الاسلام علی رضایی، رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون در گفت‌وگو با خبرنگار برگزاری رسا، به تبیین اهداف و مأموریت‌های بسیج طلاب و برنامه‌های‌ این سازمان در هفته بسیج پرداخت.

وی پیروزی انقلاب اسلامی را با حضور همه مردم، به رهبری امام خمینی(ره) و روحانیت و به‌دلیل پایداری و استقامت در مسیر دین دانست و با اشاره به دشمنان متعدد این انقلاب و صدمه آنان از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: دشمنان انقلاب تلاش کردند تا انقلاب را در نطفه خفه کنند و نگذارند آرمان‌ها و ارزش‌های آن به جاهای دیگر سرایت و باعث بیداری جهان اسلام شود اما امام خمینی(ره) با پیش‌بینی و تشکیل بسیج، جرقه‌های حضور سازماندهی شده همه مردم را برای دفاع از انقلاب ترسیم فرمودند.

روحانیت در پاسداری از انقلاب نقش مضاعف دارد

حجت‌الاسلام رضایی روحانیت را در راستای تثبیت، دفاع، حراست و پاسداری از آرمان‌های انقلاب اسلامی دارای نقش بسیار حساس، قابل توجه و مضاعف ارزیابی کرد و با اشاره به دستور امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین، اظهار داشت: نخستین تشکلی امام(ره) پس از بسیج، دستور تشکیل آن را به صراحت صادر فرمودند، بسیج دانشجو و طلبه است که نشان می‌دهد ضرورت پاسداری از انقلاب در عرصه اعتقادی و معرفتی از همه چیز بیشتر مورد توجه است.

حوزه و دانشگاه با معرفت و بصیرت از انقلاب دفاع کنند

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون در بیان علت این مسأله، با اشاره به این‌که انقلاب ما اسلامی است و با مبانی دینی سرو کار دارد، افزود: معرفت و بصیرت باید همواره انقلاب را پاسداری کند و حوزه‌ها و دانشگاه‌ها باید این وظیفه را در بالاترین سطح انجام بدهند و امام(ره) با یک ضرافت اهمیت و ضرورت این مسأله را ترسیم می‌کنند.

وی با اشاره به این‌که امام خمینی(ره) مهم ترین وظیفه بسیج دانشجو و طلبه را دفاع از اسلام و انقلاب دانستند، بیان داشت: امام خمینی(ره) فرمودند باید فرزندان بسیجی‌ام در این مراکز(حوزه و دانشگاه) پاسدار اصول تغییرناپذیر نه شرقی نه غربی باشند، نباید بگذارید در این مراکز ایادی آمریکا و شوروی نفوذ و عرض اندام کنند و با بسیج می‌توان این کار را انجام داد.

حجت‌الاسلام رضایی با بیان این‌که امام خمینی(ره) فرمودند حوزه‌ها و دانشگاه‌ها باید چارچوب‌های اصیل اسلام را دراختیار همه اقشار بسیج قرار بدهند، تقویت بنیه اعتقادی، معرفتی و بصیرتی بسیجیان را به‌عهده این دو نهاد بسیار مقدس مطرح کرد و اظهار داشت: بسیج مأموریت ورود به عرصه‌های موردنیاز نظام و انقلاب را دارد و آن را به‌عنوان یک وظیفه و تکلیف برخود می‌داند.

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون تکلیف مداری را یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های بسیج دانست و با اشاره به این‌که تکالیف  براساس تشخیص رهبر فرزانه انقلاب است، تأکید کرد: هرجا که رهبر و مولای‌مان مشخص کنند که از آنجا دچار آسیب شدیم، طبیعی است که باید خود و ظرفیت‌های موجود را هماهنگ و با استفاده از فرصت‌ها در جهت موضوعی که ایشان بیان می‌کنند، عمل کنیم.

وی به طرح مسأله  تمدن اسلامی و سبک زندگی اسلامی از سوی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و با بیان این‌که ایشان فرمودند مجموعه نظام و انقلاب باید در این مسیر حرکت کند، گفت: پس از این فرمایشات توجه به مسأله سبک زندگی به‌عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی بسیج قرارگرفت، به فضل خدا جزوات خوبی به‌همت حوزویان و دانشگاهیان در مبانی دینی تهیه شد و بخشی از محتوای آموزش‌های کنونی در مجموعه سازمان بسیج و بسیج طلاب، پرداختن به موضوع سبک زندگی براساس موازین دینی و شرعی است.

حجت‌الاسلام رضایی ابراز داشت: اگر با تکیه بر سنت حسنه‌ای که در ارتباط با زندگی اسلامی در زمان های قدیم داشتیم که برای آن افتخار قائلیم و به‌عنوان نقاط تلألؤ زندگی اسلامی از آن نام برده می‌شود و باتوجه به پیشرفت‌های علمی و بهره گیری از علوم روز، در عین حال سبک زندگی که باید براساس مسائل دینی باشد را رشد و تعالی ببخشیم، ضمن بهره گیری از مسائل روز، از چالش‌ها و یا حواشی که همیشه همراه برخی پیشرفت‌ها بوده و از تأثیرات کسانی ‌که زندگی جدید را تعریف می‌کنند، جلوگیری کرده و زندگی اجتماعی اسلامی همراه با سلامت که در آن ایثار، فداکاری، رسیدگی به امور دیگران و دستگیری مستمندان باشد، به‌وجود می‌‌آوریم و به رساله حقوق امام سجاد(ع) جامه عمل پوشانده می‌شود.

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون به تبیین دلایل صدور فرمان تشکیل بسیج طلبه و دانشجو باهم از سوی امام خمینی(ره) پرداخت و همکاری و همیاری حوزه و دانشگاه در تأمین نیازهای بسیج را علت این مسأله دانست و با اشاره به این‌که حوزه و دانشگاه بیشتر از همه می‌توانند آینده ساز و الگو باشند، گفت: حوزه علمیه نقش بسیار مهمی را در سالم سازی جامعه به عهده دارد؛ در روایتی داریم اگر دوبخش از جامعه‌ای سالم باشد، سلامت بر همه حاکم می‌شود که یک بخش آن را منوط به سلامت حوزوی‌ها، علما و دانشمندان دانسته‌اند و بخش دیگر مرتبط به مجموعه دانشگاه است که نیروی انسانی جامعه را پرورش و آینده جامعه را به‌عهده می‌گیرند و تقریبا بخش عمده‌ای از کسانی که مدیرت کشور را عهده دار می‌شوند، فارغ‌التحصیل دانشگاه هستند.

حجت‌الاسلام رضایی تأکید کرد: اگر حوزه و دانشگاه با هم باشند، غذای سالم به جامعه برسانند و نیروهای سالم تربیت کنند، می‌توانند جامعه را به طرف صلاح و رستگاری ببرند.

وی به تأکیدات رهبر معظم انقلاب و بزرگان بر وحدت حوزه و دانشگاه اشاره کرد و با اشاره به این‌که باید کاری شود که این دو مجموعه واقعا وحدت داشته باشند، ابراز داشت: باید محاسبه کنیم که حوزه چه محاسنی دارد که آن را به‌عنوان یک حوزه مترقی در جهان مطرح کرده است و حوزه علمیه و دانشگاه اگر بخواهند همراه عزت و عظمت برای نظام باشند باید چه محاسنی داشته باشند؟

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون ادامه داد: وحدت حوزه و دانشگاه در صورتی اتفاق می‌افتد که ضمن این‌که باید همیشه برای بالندگی خود تلاش کنند، محاسن را بتواند به‌نحوی تحلیل و معایب را هم به‌نحوی جبران کنند و برای  پیشبرد اهداف و تعالی مجموعه همراه شوند.

حجت‌الاسلام رضایی تصریح کرد: با همکاری و حمایت حوزه و دانشگاه از بسیج، ارتقاء سطح معلومات معرفتی بصیرتی و با تکیه بر تعالیمی که از حوزه و علومی که از دانشگاه به جامعه تزریق می شود، وعده‌های امام(ره) و رهبر معظم انقلاب نسبت به آینده بسیج و تشکیل بسیج جهانی محقق و زمینه ظهور امام زمان(عج) فراهم می‌شود.

وی با اشاره به جمله مقام معظم رهبری در دیدار پرشور اخیر با فرماندهان بسیج سراسر کشور مبنی براین‌که هرکس اعتقادات شما را داشته باشد و به این مملکت، انقلاب و اسلام علاقه دارد، بسیحی است و نیاز نیست پرونده داشته باشد، گفت: نمی‌توانیم بگوییم چقدر بسیجی داریم، اکثریت جامعه ما بسیجی هستند و این برای نظام و انقلاب افتخار است که این مردمان بی منت که با همه وجود حاضرند از انقلاب دفاع کنند را دارد.

راه‌اندازی بیش از 1000 پایگاه بسیج طلاب در مدارس علمیه سراسر کشور

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون با عرض خداقوت به مدیریت عالی حوزه علمیه قم و مدیران حوزه‌های علمیه استانی، به راه‌اندازی بیش از 1000 پایگاه بسیج طلاب در مدارس علمیه سراسر کشور و وجود بیش از 120 هزار طلبه بسیجی اشاره کرد و ابراز داشت: طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب همه روحانیان و طلاب بسیجی هستند زیرا دلباخته نظام و انقلاب‌ و خادم اسلام و ملت‌اند و خود را سرباز امام زمان(عج) می‌دانند.

حجت‌الاسلام رضایی تأکید کرد: وظیفه ما است که در صحنه‌های انقلاب حضور پررنگ داشته باشیم و مردم عزیز، وفادار و دوست داشتنی ادای وظیفه کنیم و در مواقع حساس باید فدایی این نظام باشیم.

وی اظهار داشت: طلاب و روحانیان اکنون و همچنین در دوران دفاع مقدس ثابت کردند که بدون منت حاضرند در خدمت به مردم و هر عرصه‌ای که بتوانند نفعی به نظام و انقلاب برسانند، با اطاعت از فرامین رهبر معظم انقلاب به‌عنوان یک تکلیف شرعی پا وسط میدان بگذارند.

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون دوره‌های آموزشی درباره مباحث بصیرتی، مسائل سیاسی جهان اسلام، سیاست خارجی جمهوری اسلامی، مباحث سیاسی داخل کشور و هم‌خوانی عملکرد مسؤولان با فرامین رهبرمعظم انقلاب را از برنامه‌های این سازمان در طول سال مطرح کرد و افزود: مسؤولیت تأمین روحانی و مبلغ برای اقشار مختلف بسیج به‌عهده سازمان بسیج طلاب است و این سازمان مهارت های لازم را در جهت ترویج شعائر اسلامی مانند سبک زندگی به روحانیان و مبلغان آموزش می‌دهد تا بتوانند به‌خوبی وظیفه خود را انجام دهند.

حجت‌الاسلام رضایی به کاروا‌های راهیان نور و بازدید نزدیک به یک میلیون دانش آموز از مناطق عملیاتی کشور در سال گذشته اشاره کرد و با بیان این‌که همراه همه این کاروان‌ها روحانیان و طلاب برای پاسخ‌گویی به شبهات، بیان حکایت‌ها و در برخی موارد روایت دفاع مقدس حضور داشتند، اظهار داشت: در بسیج مطرح شد که اگر دانش‌آموزان بخواهند به‌خوبی دوره‌های آمادگی دفاعی را بگذرانند و آن را کامل‌تر متوجه شوند، باید از مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس بازدید کنند و هماهنگی این برنامه بین سازمان بسیج مستضعفین و وزارت آموزش و پرورش ایجاد شده بود که سال گذشته عملی شد.

وی با بیان این‌که اعزام کاروان‌های راهیان نور امسال از اول مهر آغاز شده است، از تقدیر از طلاب و روحانیان بسیجی که بیشترین حضور را در اردوهای راهیان نور و طرح هجرت داشتند و همچنین طلاب و روحانیان بسیجی فعال در استان‌ها در هفته بسیج خبرداد.

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون خدمت به مردم و مستضعفان را یکی از افتخارات بسیج دانست و با اشاره به حضور روحانیان و طلاب بسیجی در طرح هجرت، گفت: ما کاروان‌های متعدد طرح هجرت را برای روحانیان داریم که طلاب و روحانیان در اوقات فراغت بدون چشم داشت به مسائل دنیوی و با‌ برداشت‌های معنوی و برای خودسازی در این طرح شرکت می‌کنند، اخیرا چندین هیأت از طلاب به روستاهای چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان و هرمزگان اعزام شدند.

حجت‌الاسلام رضایی با بیان این‌که 4000 نفر از طلاب و روحانیان در هشت سال دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت رسیده‌اند، به فعالیت دوساله یادواره شهدای روحانی اشاره کرد و گفت: یادواره شهدای روحانی در هفته بسیج در شهرستان‌ها و استان‌های مختلف برگزار می‌شود.

وی تجمعات ویژه خواهران مبلغه بسیجی، سرکشی از خانواده‌های شهدای روحانی در سراسر کشور و پاسخ‌گویی به مسائل شرعی و مشاوره‌های اجتماعی و زندگی با حضور روحاینان مجرب در مراسم نمازجمعه سراسر کشور را از دیگر برنامه‌های سازمان بسیج طلاب و روحانیون در هفته بسیج مطرح کرد.

ضرورت تعامل سازمان بسیج طلاب با مدیریت حوزه

حجت‌الاسلام رضایی بسیج طلاب را فرزند حوزه دانست و تعامل با مدیریت عالی حوزه علمیه قم و مدیران حوزه‌های علمیه استانی را یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت بسیج طلاب ارزیابی کرد و با اشاره به وجود نهایت تعامل بین این دو نهاد، افزود: نباید به آنچه داریم بسنده کنیم و روز به روز باید وضعیت ما بهتر باشد.

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون تأکید کرد: انجام کارهای مشترک با حوزه‌های علمیه جزو برنامه‌های بسیج طلاب است تا بتوانیم انتظارات رهبر معظم انقلاب از حوزه‌ها به کمک مدیران حوزه پیگیری کنیم.

حجت‌الاسلام رضایی با اشاره به این‌که تفاهنامه‌ای بین بسیج و سپاه با مدیریت حوزه علمیه آیت‌الله حسینی بوشهری درحال تدوین است، اظهار داشت: این دو نهاد کارهای مشترک بسیاری را می‌توانند با هم انجام دهند تا رضایت امام زمان(عج) و نائب برحقشان جلب شود.

وی به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر کرسی‌های آزاد اندیشی در حوزه و دانشگاه اشاره کرد و با بیان این‌که برای ایجاد این کرسی‌ها از ناحیه نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها اقداماتی انجام شده است، گفت: به حول قوه الهی و با کمک اساتید و نخبگان حوزه باید کرسی‌های آزاد ادیشی را در حوزه‌های علمیه رونق بدهیم، در حوزه نخبگانی حضور دارند که درحد جهان اسلام مطرح هستند.

کرسی‌های آزاداندیشی در حوزه راه‌اندازی شود

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون با بیان این‌که رهبر معظم انقلاب تأکید داشتند که طلاب و روحانیان باید بیشتر از گذشته به تحلیل مسائل سیاسی ورود داشته باشند، اظهار داشت: در تحلیل مسائل سیاسی می‌توانیم قدم مشترکی با حوزه برداریم تا طلاب بیشتر در جریان مسائل سیاسی جهان اسلام و وضعیت کشور باشند و بتوانند مراقبت کنند، زیرا می‌خواهند الگو برای جهان اسلام باشند و هرچه بیشتر رورد کنند، می‌توانند کارایی بیشتری برای ترغیب جامعه اسلامی داشته باشند.

حجت‌الاسلام رضایی افزود: همچنین جزوات سیاسی تهیه و بین روحانیان و اساتید بسیجی به کمک پایگاه‌های بسیج توزیع شده است.

وی از راه‌اندازی بسیج اساتید حوزه، بسیج نخبگان حوزه و بسیج ائمه جمعه و جماعات اشاره کرد و با بیان این‌که این تشکل‌ها هنوز کارکردهای واقعی خود را پیدا نکرده است، گفت: باید به کمک مدیریت عالی حوزه اساتید و نخبگان حوزوی را شناسایی و سازماندهی کنیم و بتوانیم خدمتگزار کوچکی برای نظام اسلامی و انقلاب باشیم.

رییس سازمان بسیج طلاب و روحانیون در پایان سخنان خود گفت: اخیرا با سازمان تبلیغات اسلامی، دبیرخانه ائمه جمعه و سازمان اوقاف و امور خیریه و مراکز مربوط همکاری و ارتباط خوبی برقرار کردیم./956/ز502/ج

ارسال نظرات