رونق علمی در تاریخی ترین حوزه علمیه آذربایجان غربی
حجتالاسلام سید رضی موسوی شکوری، امام جمعه شهرستان خوی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فعالیتهای حوزه علمیه این شهرستان، گفت: حوزه علمیه خوی دارای سابقه هشتاد ساله بوده که از قدیمیترین حوزههای علمیه استان آذربایجان غربی به شمار میآید.
وی ادامه داد: شهرستان خوی اکنون دارای چهار حوزه علمیه است که در آن بیش از پانصد طلبه برادر و خواهر مشغول به تحصیل در رشتههای علوم، حدیث، تفسیر و همانند آن هستند، تعداد طلاب بردار حوزههای علمیه شهرستان خوی دویست و بیست نفر و تعداد خواهران سیصد نفر هستند.
امام جمعه شهرستان خوی با تأکید بر اینکه حوزه علمیه خوی از حوزههای ممتاز و برجسته کشور به شمار میآید، اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای بازسازی نماهای قدیمی حوزه علمیه خوی در سال 59 با عنایت امام راحل حدود دو میلیون تومان هزینه در آن زمان صرف شد، این در حالی بود که در آن سال به هیچ یک از حوزههای علمیه کشور بودجه تخصیص داده نشد.
وی افزود: البته حوزه علمیه خوی حدود هشت سال پیش شاهد تحولات زیادی بوده و بزرگتر شده است و طلابی که در حوزه علمیه این شهرستان تربیت میشوند، افزونبر تبلیغ در درون کشور در بیرون نیز مشغول به انجام فعالیتهای دینی هستند که تاکنون خدمات زیادی را برای اسلام و تشیع انجام دادند.
حجتالاسلام موسوی شکوری با بیان اینکه حوزه علمیه خواهران شهرستان خوی حدود هفت سال پیش تأسیس شده است، خاطرنشان کرد: در حوزه علمیه خواهران سیصد نفر مشغول تحصیل هستند و این حوزه از سوی مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران و مدیریت حوزه علمیه قم مورد تشویق قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: بخش عمدهای از فعالیتهای فرهنگی و مذهبی دانشگاهها و دبیرستانهای شهرستان خوی از سوی طلاب خواهر و برادر صورت میگیرد، به گونهای که در حال حاضر صد نماز جماعت در مدارس این شهرستان از سوی طلاب خواهر و بردار برگزار میشود، البته افرادی که میخواهند امام جماعت مدارس یا مساجد شوند باید آزمون قرائت داده و پس از دریافت مجوز اقدام به برگزاری نماز جماعت بکنند.
امام جمعه شهرستان خوی در ادامه سخنان خود از توسعه حوزه علمیه شهرستان و برگزاری دروس سطوح عالی خبر داد و بیان داشت: بر اساس مصوبات صورت گرفته از سال آینده شاهد برگزاری سطح 9 و 10 در حوزه علمیه خوی خواهیم بود.
وی یادآور شد: همچنین یک حوزه علمیه جدید در مساحت 13 هزار متر مربع در حال ساخت و برنامهریزی است که قرار است این حوزه علمیه در سه فاز به بهرهبرداری برسد، البته فاز نخست آن تکمیل شده و صد و چهل نفر از طلاب برادر در آن مستقر شدند، فاز دو در حال اسکلت بندی و فاز سه نیز در حال برنامهریزی و طراحی است.
مدیر حوزه علمیه خوی گنجایش حوزه علمیه در حال ساخت این شهرستان را پانصد نفر خواند و گفت: ما در نظر داریم که از کشورهای همسایه نیز در این حوزه طلبه بپذیریم، از اینرو به جامعه المصطفی العالمیه در خواست دادیم تا با این کار موافقت کنند.
وی ادامه داد: همچنین حوزه علمیه خوی در المپیاد علمی مرکز مدیریت حوزه علمیه استان آذربایجان غربی که چند ماه پیش برگزار شد، توانست رتبه نخست را کسب کند.
حجتالاسلام موسوی شکوری برگزاری درسهای اخلاق را از برنامههای فرهنگی حوزه علمیه شهرستان خوی برشمرد و اظهار داشت: هر هفته از سوی معاونت تهذیب حوزه علمیه شهرستان خوی جلسات درس اخلاق در حوزههای علمیه این شهرستان با شرکت اساتیدی از شهر مقدس قم و بناب برگزار میشود.
وی یادآور شد: همچنین هر هفته دورههای تحلیل سیاسی درباره موضوعاتی همانند ولایت فقیه همراه با پرسش و پاسخ به صورت متداول برگزار شده و به پرسشهای افراد در زمینههای مختلف پاسخ داده میشود.
امام جمعه شهرستان خوی با اشاره به راهاندازی پایگاه اطلاع رسانی برای مدارس علمیه این شهرستان، خاطرنشان کرد: این پایگاهها هر روز به وسیله اخبار درج شده به روز رسانی میشوند؛ همچنین حوزه علمیه خوی در نظر دارد افزونبر انتشار خبرنامه، در آینده نزدیک نیز اقدام به راهاندازی پژوهشگاه برای تحقیق در موضوعات محوری و انتشار فصلنامه علمی و پژوهشی بکند.
وی بیان داشت: حوزه علمیه خوی در مباحث قرآنی نیز فعالیتهای خوبی داشته و افزونبر به بیان مباحث اخلاقی در کلاسها، هر روز تمام دروس با قرائت قرآن آغار میشود، در تابستان سال جاری نیز حوزه علمیه این شهرستان شاهد برگزاری یک دوره آموزش قرآن و تفسیر با حضور سیصد طلبه به همت حوزه علمیه قم بود.
مدیر حوزه علمیه شهرستان خوی در ادامه مدارس هیأت امنا را مورد اشاره قرار داد و گفت: شهرستان خوی دارای دو مدرسه هیأت امنا برای دختران و پسران است که این مدارس تحت نظر حوزه علمیه و با هماهنگیهای آموزش و پرورش اداره میشوند، در این مدارس که ویژه مقاطع راهنمایی بوده پس از شناسایی دانش آموزان علاقهمند به طلبگی برای آنها برنامهریزیها ویژهای صورت میگیرد.
وی افزود: وقتی دانش آموزان علاقهمند به طلبگی در مدارس هیأت امنا فارغ التحصیل شده پس از گذراندن دبیرستان وارد حوزه علمیه میشوند و از برکات این کار میتوان گفت که این افراد در هنگام ورود به حوزههای علمیه افزونبر آشنایی نسبت به جو حوزه، در مسائل اعتقادی و دینی نیز ممتاز هستند./993/ت302/س