۱۵ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۸
کد خبر: ۱۹۱۵۶۵
کارشناس دینی:

خلفای اموی در میدان علم امام محمد باقر بازنده بودند

خبرگزاری رساـ کارشناس مسائل دینی با بیان این که هشام بن عبدالملک نیز جاهل و تهی از علم بود، تصریح کرد: هشام همیشه به دنبال فرصتی بود که کینه جویی های خودش را نسبت به امام محمد باقر(ع)و امام جعفر صادق(ع) به ثمر رساند وبا نقشه و توطئه این خانواده را تحقیر کند.
ويژه‌نامه ولادت امام محمد باقر

حجت الاسلام علی باقری، کارشناس مسائل دینی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، به بیان مجاهدت های علمی و سیره عملی امام محمد باقر(ع) پرداخت و اظهار داشت: در واقع درآن شرایط و در زمان امام پنجم شیعیان وظیفه اصلی امام محمد باقر(ع) احیای علم در مقابل دشمنانی بود که از هر گونه علم و آگاهی تهی بودند.

وی با بیان این که ائمه اطهار(ع) به دنبال شهرت و ریاست نبودند، گفت: امامان شیعه به دنبال پیاده سازی دین در جامعه بودند و این از مظلومیت آنان است که امروز در مدینه بقیع خاموش است چرا که آنان چراغ روشن هدایت برای همه انسان ها هستند.

عمربن عبدالعزیز تنفسی برای دولت اموی

وی در ادامه با بررسی وقایع دوران چهار خلیفه معاصر با امام محمدباقر(ع) تصریح کرد: هشام بن عبدالملک به عنوان یکی از خلفای زمان امام(ع) خودش تهی از ادب بود و در بین این چهار خلیفه فقط عمربن عبدالعزیز تنفسی برای دولت اموی بود و گرنه این دولت زودتر سقوط می کرد.

حجت الاسلام باقری با بیان این که یزید بن عبدالملک نیز می خواست راه عمربن عبدالعزیز را ادامه داد، گفت: ولی فقط چند روز توانست این کار را انجام دهد و سپس از ادامه آن منصرف شد.

وی با بیان این که هشام بن عبدالملک نیز جاهل و تهی از علم بود، تصریح کرد: هشام همیشه به دنبال فرصتی بود که کینه جویی های خودش را نسبت به امام محمد باقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) به ثمر رساند و با نقشه و توطئه این خانواده را تحقیر کند.

نقشه هشام بن عبدالملک برای تحقیرامام محمد باقر(ع)/ضعف هشام در میدان علم امام محمد باقر(ع)

کارشناس مذهبی با بیان این که هشام دستور می دهد که امام محمد باقر(ع) را به بیرون از شهر ببرند، اظهار داشت: از آنجا که هشام نمی تواند در میدان علم با امام (ع) رقابت کند چرا که اطرافیانش همه جاهل هستند بنابراین به این نتیجه می رسد که با توجه به پیشرفته بودن دستگاه نظامی خودش، می تواند امام را بدین وسیله تحقیر کند.

وی افزود: بعد از این که امام محمد باقر(ع) سان نظامی دیدند هشام به امام دستور می دهد که تیراندازی کنید و خودش تیر و کمان را به دست امام(ع) می دهد و اصرار می کند که تیراندازی کنید و امام برخلاف تصور هشام اولین تیر را به هدف می زند و  هشام تحقیر می شود.

حجت الاسلام باقری ادامه داد:در واقع خداوند به این خاندان عصمت حجت بالغه می دهد همانطور که امام حسین(ع) وقتی که از اسب به روی زمین افتاد بر خلاف تصور همگان، شهادت امام عزت شد و دشمنان آنان تحقیر شدند و در این مسابقه تیراندازی در واقع عزت برای امام محمد باقر(ع) شد و دشمنان تحقیر شدند.

 وی درادامه با بیان این که درجلسه ای که بزرگانی از مسیحیان حضور داشتند و سوؤلاتی مطرح شد، بازهم امام محمد باقر(ع) باعث سرافرازی شد، تصریح کرد:  در این مناظره، بزرگان مسیحی با عصبانیت خطاب به هشام گفتند وقتی که شما عالم‌ترین فرد را دارید چرا مارا به این مجلس فرامی خوانید و با عصبانیت جلسه را ترک کردند.

کارشناس مذهبی با ابراز تأسف از این موضوع که امام محمد باقر(ع) در آن زمان با توجه به این که سرچشمه علم و دانش بودند؛ اما خلفا از آنان غافل بودند، تصریح کرد: هشام به جای این که از داشتن این علمای بزرگ بهره مند شوند به دنبال دشمنی با امام(ع) بودند به گونه ای که  به شهرهای دیگر نامه می نوشت که امام محمد باقر(ع) نصرانی شده است./934/ت302/س

ارسال نظرات