پژوهش محوری زمینه ساز توسعه پایدار نظام اسلامی است
حجت الاسلام محمود ابوترابی، رییس دانشکده علوم قرآنی مازندران، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان این که دعوت به مطالعات پژوهشی در قرآن کریم صورت گرفته و دین مبین اسلام به این امر ارزنده توجه دارد، گفت: بخش های زیادی از قرآن کریم به مسئله پژوهش پرداخته و به این امر مهم توجه خاصی شده است.
وی با اشاره به این که پژوهش در علوم حوزوی و دانشگاهی از اهمیت والایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم تا از این امر ارزنده به بهترین نحو ممکن و در راستای چاره اندیشی برای مسائل مختلف کشور بهره گیریم.
حجت الاسلام ابوترابی با بیان این که پژوهش محوری نقش بی بدیلی در پیشرفت و توسعه دارد، بیان داشت: پژوهش به عنوان نیروی محرک پیشرفت در همه ابعاد زندگی جامعه بشری است که باید به نقش ارزنده آن توجه خاصی صورت گیرد.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر این که توجه به مقوله پژوهش موجب پاسخ گویی درست به مسائل در ابعاد گوناگون خواهد شد، گفت: پژوهش محوری از سوی حوزویان و دانشگاهیان نه تنها می تواند پاسخ گوی نیازهای آنان باشد بلکه می تواند آسیب های موجود در جامعه را شناخته و برای آن برنامه های اصولی ارائه کند.
رییس دانشکده علوم قرآنی مازندران با اشاره به این که در پژوهش باید به آراء و نظریات گوناگون توجه شود، بیان داشت: خیلی وقت ها در محیط طلبگی دچار چالش هایی می شویم که باید با چاره اندیشی به دنبال آن برویم.
وی با بیان این که حرکت در مسیر درست به واسطه افزایش سطح آگاهی حاصل خواهد شد، گفت: باید اهتمام ارزنده ای در راستای ترویج پژوهش در بین آحاد جامعه وجود داشته باشد.
حجت الاسلام ابوترابی با تأکید بر این که صرف گردآوری مطالب در پژوهش فایده ای ندارد، گفت: انسان باید در آغاز امر از خود مایه بگذارد و سپس از دانش های دیگران به منظور مقایسه و جمع بندی بهره گیرد.
رییس دانشکده علوم قرآنی مازندارن با اشاره به فعالیت های پژوهشی این دانشکده، گفت: به مناسبت هفته پژوهش همایشی با محوریت قرآن و تمدن اسلامی و موضوعات راهکارهای احیای تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم، نقش حماسه حسینی در احیای تمدن اسلامی، نقش ارزش های اخلاق در تحقق تمدن اسلامی و بایسته های کاربستی تمدن اسلامی از منظر قرآن برگزار می شود که از مقاله های برتر تقدیر خواهد شد.
حجت الاسلام ابوترابی با بیان این که کتابخانه دانشکده با وجود کتاب هایی مفید و ارزنده در اختیار دانش پژوهان و دانشجویان قرار دارد، ادامه داد: نزدیک به 17 هزار کتاب در کتابخانه این دانشکده برای استفاده فراهم شده است.
وی با اشاره به این که کارگاه های تخصصی شیوه پژوهش به صورت مستمر در این دانشکده برگزار می شود، گفت: نمایشگاه کتاب و نرم افزار در این دانشکده به طور مستمر برگزار شده که جدیدترین نرم افزارهای تحقیقاتی به اساتید و دانشجویان ارائه می شود.
رییس دانشکده علوم قرآنی مازندران در پایان، گفت: 155 دانشجوی مقطع کارشناسی، 26 دانشجوی کارشناسی ارشد و 27 استاد در این دانشکده مشغول فعالیت هستند./950/پ202/س