10 سال پس از اشغال عراق
به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا، رادیوی ملی روسیه، صدای روسیه، به بررسی 10 سال اشغالگری عراق پرداخت.
در سال 2003 میلادی، دولت آمریکا و هم پیمانانش با بهانه نابودی سلاح های کشتار جمعی و ایجاد امنیت در عراق و منطقه، به کشتار فجیعی در این کشور دست زدند تا حکومت صدام را ساقط کنند.
اما پس از اشغال عراق، نه تنها هیچ نشانه ای از وجود سلاح های کشتار جمعی در این کشور یافت نشد و امنیت به این کشور بازنگشت، بلکه سلاحی آمریکایی به نام القاعده در این کشور رشد کرد و امنیت را بیش از پیش از بین برد.
موانع و بلوک های سیمانی، سمبل های عراق جدیدند. محل های بازرسی جزئی از زندگی روزمره مردم این کشورند و آنها را در همه جا می توان دید. در نزدیکی آنها همیشه درگیری هایی اتفاق می افتد و به ماموران اغلب حمله می شود. تمامی این موارد گواه روشن و بارزی است که نشان می دهد جنگ در عراق تمام نشده است.
کرکوک که به ظاهر یکی از شهرهای امن این کشور محسوب می شود، همچون گذشته خطرناک است. یکی از اهالی این شهر به خبرنگار رادیو صدای روسیه گفت: جنگ چه سودی داشت؟ چه دموکراسی به وجود آمد؟ تنها انفجارها، تیراندازی ها و کشتارها برای ما مانده. مردم باید احساس کنند که می توانند از خانه هایشان خارج شده و سالم و زنده بازگردند. اینها کجاست؟ من می توانم از خانه خارج شوم اما هیچ ضمانتی نیست که زنده برگردم.
ساکنین عراق با دادن جان های خود در درگیرهایی که خود مسبب آن نبودند، هزینه بازی سیاست مداران را می پردازند. ساکنین معمولی از همسایگان خود متنفر نیستند و هیچ علاقه ای ندارند که بدانند نفت به چه کسی می رسد. برای آنها تنها یک چیز مهم است: آرامش و اطمینان از این که می توان از خانه با خیال راحت خارج شد و بدون هیچ آسیبی به خانواده و نزدیکان بازگشت./1420/ 1409/ح