۰۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۳:۴۷
کد خبر: ۱۹۵۷۷۹

تشریح و تبیین آثار نماز در حرم رضوی

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام حسینی با بیان این که نماز نخستین حکمی است که بر پیامبر(ص) نازل شد، گفت: از جمله آثار و برکات نماز برای انسان می توان به افزایش نظم و وقت شناسی، نظافت و بهداشت، درستی در کار و معاملات، دوری از گناهان و قرب و عظمت انسان اشاره کرد.
حرم رضوي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید مرتضی حسینی، استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته دوم بهمن ماه در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر امام رضا(ع) به تشریح و تبیین اهمیت و آثار نماز پرداخت و ابراز کرد: نماز اولین حکمی است که در روز دوم بعثت بر پیامبر(ص) نازل شد و جبرئیل تا سه روز هنگام نماز به نزد پیامبر(ص) هبوط می کرد و با ایشان وضو می گرفت و نماز می خواند.

حجت الاسلام حسینی با بیان این که نماز در تمام ادیان وجود داشته است و فقط شکل آن با هم تفاوت دارد، گفت: در قرآن عنوان شده است که حضرت ابراهیم(ع) از خداوند می خواهد تا جزو برپا دارندگان نماز باشد و خداوند نیز با ایشان و حضرت اسماعیل(ع) پیمان می بندد تا کعبه را برای رکوع و سجود کنندگان پاکیزه نگه دارند؛ همچنین حضرت عیسی(ع) می فرماید خداوند به من توصیه کرده است تا نماز و زکات را به جا بیاورم.

استاد حوزه و دانشگاه به اثار و برکات نماز اشاره و افزایش نظم و وقت شناسی را به عنوان یکی از این آثار معرفی و خاطرنشان کرد: نماز وقت و زمان مشخصی دارد که اگر در ابتدای آن زمان برپا شود خشنودی و رضای خداوند را به دنبال خواهد داشت؛ نماز فعالیتی منظم و دارای قواعد و ارکانی مشخص و هماهنگ است که این هماهنگی و نظم در نماز جماعت هم در ظاهر و هم در باطن به اوج خود می رسد.

وی با بیان این که نظافت و بهداشت از دیگر آثار ظاهری نماز است، گفت: انسان نمازگزار خود را از نجاست و آلودگی ها و کثیفی ها پاک می کند و با بهترین ظاهر، معطر و با دهانی مسواک شده به گفت و گوی با خداوند می پردازد؛ در این میان مسواک کردن از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که طبق روایات دهان انسان مسیر کلام الهی در هنگام نماز و یا تلاوت قرآن است و باید آن را پاکیزه نگه داشت.

حجت الاسلام حسینی ادامه داد: در گذشته که مسواک و خمیر دندان به شکل امروزی وجود نداشت، افراد از چوب یک درخت مخصوص برای مسواک استفاده و پس از مصرف آن را دور می انداختند اما امروز مشاهده می شود که عده ای علاوه بر استفاده از آن چوب ها، آن ها نزد خود و متاسفانه در جانماز نگهداری می کنند که این امر ناپسندی است؛ وهابیون نیز به بهانه پیروی از سیره پیامبر(ص) این چوب ها را همراه خود دارند و گاه در خیابان و سایر اماکن عمومی از آن استفاده می کنند.

استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که از دیگر آثار و برکات نماز می توان به درستی در کار و معامله اشاره کرد، گفت: لباس نمازگزار، محل برپایی نماز و آب وضو باید حلال و از شبهه ها به دور باشد، از این رو انسان نمازگزار خود را مقیّد به رعایت حلال و حرام الهی می داند.

سخنران حرم رضوی به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در رابطه با تجارت در بازار اشاره و ابراز کرد: ایشان می فرمایند هر کسی که قصد خرید و فروش را دارد باید از پنج خصلت ربا، قسم خوردن، مخفی کردن عیب اجناس، تعریف کرن از جنس و خراب کردن (در گفتار) جنس مقابل دوری کند در غیر اینصورت وارد این گونه معاملات نشود.

وی با بیان این که امروزه قرض الحسنه در جامعه کاهش یافته است، عنوان کرد: برخی از مؤسسات در حالی به اسم صندوق قرض الحسنه فعالیت می کنند که از مشتری های خود سود دریافت می کنند؛ بر سر درب مؤسسه نیز آیه ای مربوط به قرض به خداوند، که مربوط به صدقه و نه قرض الحسنه است را نصب می کنند و با انتخاب اسامی ائمه(ع) به تخریب این نام ها می پردازند.

حجت الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: نماز باعث دوری انسان از گناه می شود زیرا انسان در هنگام گفت و گو با خداوند به یاد گناهانش می افتد و با شرمندگی و پشیمانی در برابر خدا سعی می کند از ارتکاب به گناه جلوگیری کند؛ همچنین گفت و گو با خداوند و اعتراف به عظمت و یکتایی خدا نیز باعث عظمت انسان می شود./9312/پ202/ب

ارسال نظرات