۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۳
کد خبر: ۱۹۶۰۵۷
آیت الله ایمانی:

تبری از فتنه ملاک تشخیص خودی از غیر خودی است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان فارس تبری جستن از فتنه را یکی از ملاک‌های مهم تشخیص خودی از غیر خودی عنوان کرد و گفت: در فتنه یک عده می خواستند براندازی کنند و نظام را به نابودی بکشانند.
آيت الله اسد الله ايماني، امام جمعه شيراز

آیت الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، در تبیین ملاک‌های تشخیص خودی و غیر خودی، اظهار داشت: در مجموعه نیروهایی که درون کشور زندگی می کنند کسانی که ولایت فقیه، ولایت ولی فقیه، قانون اساسی، نظام و دولت اسلامی را پذیرفته اند از نظر ما خودی هستند و با این معیار عمده اعضای جامعه ما خودی هستند.

وی افزود: وابستگی به دشمن و خطوط قرمزی که برای جامعه ما ترسیم شده است یکی دیگر از این ملاک‌ها است؛ آن کسانی که در زندگی چشم امیدشان به خارج است و این که دیگران بیایند کارهای آنها را ساماندهی کنند، از دایره خودی‌ها خارج اند؛ اینها اعتقاد و باورشان این است که دشمن را دشمن واقعی نمی دانند.

امام جمعه شیراز با تأکید بر این که تولی و تبری مرز بین خودی و غیر خودی را مشخص می‌ کند، گفت: تولی یعنی دوست داشتن خودی‌ها و در دایره ولایت قدم برداشتن؛ تبری یعنی مشخص کردن نحوه ارتباط با دشمنان و چگونگی شناخت از دشمن، منظور این نیست که به جنگ دشمنان برویم بلکه یعنی باید آن را دشمن بدانیم و همواره از او برحذر باشیم و خطوط قرمز در این زمینه را رعایت کنیم.

نماینده شیراز در مجلس خبرگان رهبری در تشریح ملاکی دیگری در این زمینه، ابراز داشت: در جامعه ما یکسری مسائل کلیدی در عرصه سیاست، فرهنگ، اقتصاد و دیگر مباحث وجود دارد که اینها از سوی بنیان گذار جمهوری اسلامی بیان شده و رهبر معظم انقلاب نیز آنها را به عنوان اصل و شاخص معین فرموده است؛ رعایت این اصول از جانب افرد می تواند خودی‌ها را به ما معرفی کند.

آیت الله ایمانی با بیان این که این موضوع روشن‌تر از آن است که در موردش به ابهام و شک دچار شویم، گفت: این نظام ولایی اصولی داشته و همچنین دشمنانی دارد؛ پذیرش نظام و اصول آن و پذیرش نوع رابطه با دشمنان می تواند یک شاخص در تشخیص خودی از غیر خودی باشد.

وی جریان فتنه را یکی دیگر از مرزهای میان جبهه خودی و غیر خودی دانست و بیان داشت: اعتقاد ما این است که هرکس از فتنه تبری جست خودی و گرنه غیرخودی است؛ زیرا در فتنه یک عده می خواستند براندازی کنند و نظام را به نابودی بکشانند؛ اگر رابطه کسی با آنها حسنه باشد جزو خودی‌ها نیست و اگر رابطه فردی با آنها بر اساس تبری از دشمنان الهی باشد خودی است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ادامه داد: فتنه در غالب یک حرکت نرم و با ظاهری آراسته شکل گرفت؛ اگر فضا آماده شده بود و تدابیر کارساز رهبر معظم انقلاب نبود و عنایت الهی شامل حال ایشان نمی شد، دشمن شرایطی غیر از شرایط امروز داشت و ما نیز وضعیت‌مان به گونه‌ای دیگر بود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: اما در برخی مصداق‌ها امر مشتبه است یعنی افرادی بودند نباید سکوت می کردند ولی ساکت شدند یا گمان کردند اینها فتنه گر نیستند، برداشتشان این است، در مورد اینها باید با حساب و کتاب داشت و با احتیاط جلو رفت و قدم برداشت؛ اما سران شاخص فتنه، کسانی که آتش بیار معرکه بودند و ممکن است همچنان از آن دفاع کنند و سنگ فتنه را به سینه بزنند را غیر خودی می دانیم./928/ت302/ج

 

ارسال نظرات