خانواده اسلامی بر سه اصل آرامش، مودت و رحمت استوار است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام یدالله رحمانی، مدیر استانی حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری، پیش از ظهر امروز در همایش یک روزه خانواده های طلاب مدرسه علمیه شهرکرد، که با محوریت «سبک زندگی اسلامی» و در مرکز تفریحی بنیاد شهید در سامان در حال برگزاری است، به جایگاه یک خانواده موفق در نگاه دینی و سبک زندگی اسلامی اشاره کرد و گفت: در روایات پیامبر و اهلبیت(ع) در تبیین خانواده موفق به نکات مهمی اشاره شده است و خانوادهای را موفق میدانند که زن و مرد هر کدام در جایگاه خود نقش آفرینی داشته باشند.
وی به صفات مرد موفق در روایات اشاره کرد و افزود: در روایت، حسن معاشرت، گشاده دستی، غیرت دینی، پاک دستی و پاکدامنی از شاخصههایی است که ائمه اطهار(ع) برای مرد موفق بیان میکنند.
حجت الاسلام رحمانی همچنین به خصوصیات زن موفق پرداخت و اظهار داشت: مهرورزی، دلسوزی، محبت به همسر و غیرت پذیری، از مهم ترین شاخصه های زن موفق در خانواده اسلامی است.
امام جمعه بلداجی ادامه داد: هر وقت زن و مرد هر کدام در جایگاه خود قرار میگیرند، بنیانهای خانواده محکمتر میشود و شاید یکی از آسیبهایی که امروزه خانواده ها را تهدید میکند این است که زن و مرد، نقش خود را در خانواده ایفا نمیکند و گاهی جابجایی نقش یا حذف نقش صورت میگیرد.
این مقام مسؤول با بیان این که متأسفانه امروز مردان نقش عابر بانک را بازی میکنند و باید پولی کسب کنند و آن را هزینه مایحتاج خانواده نمایند و یا زن در خانه نقش یک نیروی خدماتی را ایفا میکند، افزود: آن چیزی که امروز نیاز داریم این است که نقش مردان فراتر از کسب درآمد است و نقش زن هم فراتر از خانهداری یا کار در بیرون است یعنی به این ملاکهایی که آموزههای اسلامی برای جایگاه زن و مرد برشمرده اهمیت داده شود تا به تدریج زندگیها به سمت و سوی اسلامی حرکت کند، چرا که اگر به آن سمت نرویم، نگرانیهایی که در کلام رهبر معظم انقلاب و دیگر شخصیت های بزرگ علمی میبینیم، آرامآرام اتفاق میافتد و آمارهای طلاق افزایش مییابد.
مدیر استانی حوزه علمیه خواهران چهارمحال و بختیاری با اشاره به این که خانواده اسلامی بر سه اصل آرامش، مودت و رحمت استوار است، خاطرنشان کرد: در تربیت دینی ما میگویند، وقتی میخواهید همسری اختیار کنید به دنبال کسی باشید که بتواند مادر خوبی برای فرزندان شما باشد، چرا که اگر فضای یک زندگی آکنده از آموزههای اسلامی شد، زمینهساز فراهم آمدن خانواده سالمی است که سلولهای جامعه را تشکیل میدهد و رهآورد جامعه سالم است.
حجت الاسلام رحمانی با اشاره به چگونگی نحوه نهادینه کردن مفاهیم اسلامی در خانواده، گفت: نخستین گام در نهادینه کردن معارف اسلامی در خانواده، لقمه حلال است، چرا که لقمه حلال ظرف پذیرش را آماده میکند.
وی اضافه کرد: دومین گام در تربیت فرزند این است که فرزندان بر اساس آن چه میبینند، تربیت میشوند، بنابراین الگوی عملی بسیار مهم است و مهمترین نقش را پدر و مادر، خصوصا مادر دارد، چرا که بیشترین زمان را مادر با فرزند سپری میکند، آن هم مادری که توجه به آموزهها و رفتارها و امور معنوی دارد./9457/پ202/ب